Spíler

Még néhány szó az új Fradi stadionról

Közzétéve: 2014. augusztus 18. Szerző: Edward Blake

groupama2.jpg

 

Nagyon nehéz lehetett az elmúlt hét a liberális „médiaelitnek”. Azért egy héten belül olyan események történtek, mint hogy sikeresen átadták Európa egyik legmodernebb stadionját majdnem teltházzal, hasít a GDP növekedés és szétverte magát a ballib ellenzék – persze akikre csak befogott orral és szembekötve, de azért mégis.

Mivel a GDP-sztorit már megírtuk, a ballibek székfoglalós játékát meg már rettenetesen unjuk, ezért épp ideje helyére tenni a Fradi sztorit. Mert nem igazán sikerült a kis György Péter-növendékeknek megérteni, hogy miről is szól jelent esetben a szitu. Semmi baj, ezért vagyunk.

Meglehetősen szórakoztató volt, hogy gyakorlatilag mindenbe sikerült belekötniük a Fradi-stadionnal és annak avatóünnepségével kapcsolatban. Csak hogy lássuk mennyire pitiáner is ez a társaság, nézzük meg szépen sorjában, hogy milyen hisztit is vágott le a 444-index-cink tengely. 

  1.        „Divatba jöttek a kommunista emléktáblák a Fradi-stadionnál is”

Szűcs Donát, a cink.hu szerzője szerint az, hogy egy épületre ráírják, hogy ki volt a műszaki vezető, a miniszterelnök és jelen esetben a klub elnöke, az a kommunizmus mellékterméke. Remélem, nem zavarja nagyon össze a szerzőt, hogy ez gyakorlatilag az emberiség egész történetében így volt/van, amit még a koszos kommunisták sem törtek meg. Persze ez nem meglepő, hisz az ember már csak olyan, hogy ha részt vett valaminek a felépítésében, arra szereti rávésni a nevét az utókornak. Nem csoda, hogy nem értitek, mert ti még soha életetekben nem alkottatok semmit. De Szily Laci biztos büszke, mert hát neki is mindenről Kádár jut eszébe. Szép próbálkozás volt, plusz pont a főnöknél.

  1.        ​„Kutyát nem érdekli a Fradi–Chelsea, ingyen szerveznek kamunézőket?”

Szily Laci kritika nélkül veszi át a Fradi-ultrák által terjesztett mantrát, hogy senkit sem érdekel a meccs és az átadó. Meglepetés nincs, ha a kuruc.info Lázár Jánost szidja, és nem a zsidókat, akkor simán át lehet venni a cikkét. Nagyjából ez a helyzet itt is, amúgy több mint 20 ezer embert mégiscsak érdekelt a Fradi-Chelsea.

  1.        „A világ legmagyarabb stadionjában jártunk”

Talán a legjobbat Német „bár nekem fogalmam sincs, öltöző-viszonylatban mi számít” Tamás produkálta a témában. Egyenlőséget az öltözőknek! – ez nyilván a jogvédelem egy új, általunk eddig ismeretlen formája. A Pesti Srácok sajnos már ellőtte a muníciót.

  1.        „Nem fizetett a Fradi a Gripenekért”

Szintén rohadt nagy öngól lett a Gripen-sztori is. Mivel nemcsak az van, hogy nem fizetett a Fradi, de a repülést sikerült beépíteni a kötelező repülési időbe. Így gyakorlatilag ingyen volt. Hát igen, kínos.

És akkor jöhet a kicsit keményebb, az amolyan gyomorgörcsös-Szigetvári-féle történet. Amikor már nem a felesleges és céltalan kattogás megy. Hanem a tudatos keményen politikai bértollnokság. Nézzünk ezek összefoglalását:

„Milyen kifütyülés? Őrjöngve rajongott a tömeg Orbán Viktorért a Fradi-stadion felavatásán!”

A helyzet az, kedves Erdélyi Peti, hogy bármilyen hihetetlen is, a cikkben szereplő mind a két videó igaz.  Mivel a miniszterelnököt és Kubatov Gábort is, ki is fütyülték meg nem is. Nem tudom jártál-e már stadionban, ezért elmagyarázom ez hogyan történhetett. A szurkolói kemény mag általában mindenhol a stadion egyik végében, a kapu mögött helyezkedik el. Na, már most. Az történt, hogy ez a keménymag alapból tüntetőleg nem vett részt a stadion megnyitóján. Mivel ti vagy nem voltatok ott, vagy simán hazudtok, de ennek a keménymagnak a helyén állóknak a negyede fütyült, ami nagyjából egy 2000 fős szektort számítva 500 fő. Míg a többi rész tapsolt. Vagyis az egyenlet úgy nézett ki, hogy 500-at kell szembe állítani 19500 fővel. Ez gondolom nektek, bölcsészeknek is egy egyszerű aránypár. Ezek után azt mondani, hogy a fradisták kifütyülték OV-t, minimum rosszindulatú féregség. Így jöhetett létre az az általatok hihetetlen ellentmondásnak gondolt képlet, hogy egyszerre tapsolták és fütyülték a két fideszes politikust. És bármilyen hihetetlen – megint csak emberi mivolt kérdése – hogy teljesen érthető módon OV honlapjára az került fel, hogy inkább tapsolnak, míg az RTL-re az, hogy inkább fütyülnek.

És akkor itt rá is kanyarodhatunk a konklúzióra. Ugyanis a füttyögők/tapsolók aránya pontosan megmutatja, hogy kiknek épültek a stadionok és miért volt szükség a vénaszkennerre. Mondanom sem kell, hogy Szily Laci sajnos megint mellélőtt, mert nem a Kubatov-lista Különvélemény-szintre emeléséről van szó. Hanem egy komoly hatalmi játszmáról a klub szintjén. Arról, hogy vége van annak a rendszernek, hogy a szurkolói csoportoknak előjogaik vannak. Annak, hogy nem diktálhatnak a vezetőség felé. És annak is, hogy kisajátítják mind a Ferencvárost, mind a stadiont. Mert mostantól nem ők szabják a feltételeket és az avatót tekintve több a szurkoló nélkülük, mint velük. Nem meglepő tehát, hogy a ballibek felől rég óhajtott a futball huligánmentesítését amikor az Orbán-kormány elvégzi, akkor ők a huligánok pártjára állnak. Csoda, hogy füttyögnek és megy a hőbörgés? Nem, hiszen az új stadionok nem csak nekik épültek, és ezt ők is érzik. Kicserélődött a közönség – remélhetőleg tartósan. Aki ott volt a meccsen az láthatta, hogy tele volt a pálya gyerekekkel, családokkal és jobbnál jobb csajokkal.

A középosztály visszatért a pályára.

Közzétéve: 2014. augusztus 18. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr796613635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása