Spíler

Így zavarodott bele Szigetvári Viktor a körzete településeibe

Közzétéve: 2018. március 27. Szerző: Koplárovics

szigetvari-juhasz.jpgHa valaki elindul az országgyűlési választáson egyéni jelöltként, nem árt, ha ismeri a környéket, ahol megméretteti magát. Szigetvári Viktornak, az Együtt nevű párt miniszterelnök-jelöltjének ez nem jött össze: az ATV-ben Fejér megye déli részében helyezett el egy Nógrád megyei települést. Mikor elkezdte javítani magát, akkor meg nem tudott a kerületéből egy negyedik települést felsorolni.

Óriási karriert futott be az elmúlt időszakban Szigetvári Viktor. Előbb az Együtt nevű párt elnökeként tündökölt, majd kitalálta, hogy Rákospalotán lenne képviselőjelölt. Aztán valahogy mégsem indult el a XV. kerületben, viszont pártja miniszterelnök-jelöltje (!) lett. Végül – az egyébként tősgyökeres fővárosi – Szigetvári hirtelen Fejér megye 5. számú választókerületében kötött ki. Nem kis arccal értekezett arról a blogján, hogy „a jelenleginél fajsúlyosabb képviselőt érdemel a Mezőföld és térsége. Olyat, aki tisztességes, nem korrupt, és közben országos figyelmet tud irányítani e sokszor elfedett, szép, magyar térségre.”. Szigetvári itt vélhetően az „elfeledett” szót akarta használni.

És ha már feledékenység, Szigetvári éppen belekezdett az ATV-ben szokásos tudálékos felsorolásainak egyikébe, és három települést már sikerült is megneveznie a választókerületéből, amikor hirtelen a Nógrád megyei Nőtincset említette. Ez a település Sárbogárdtól 160 kilométerre van. Szigetvári maga is rájött, hogy tévedett, de miközben keresett egy újabb településnevet, kínosan belezavarodott a mondanivalójába.

„Szerencsére sokan megismernek vidéken is, örülnek, hogy évtizedek után végre országos politikus vállalná Fejér megye ezen részének képviseletét”- írta egy másik bejegyzésében a miniszterelnök-jelölt.

A választás mindenesetre nem várt eredményt hozhat Szigetvári Viktor számára. Ha minden jól megy, a végére nemcsak őt ismerik meg vidéken, hanem ő is megismeri a vidéket!

Közzétéve: 2018. március 27. Szerző: Koplárovics

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr4113783454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása