Spíler

Szabó Timi és a futball

Közzétéve: 2014. június 26. Szerző: Edward Blake

4.jpg

Szépen esik szét az Együtt azokra a darabokra, amelyeket eddig tartott még a technokol. Persze ha pitiáner és rosszindulatú lennék, akkor azt mondanám, hogy ahová beteszi a lábát az elitista Karigeri és társulata, az a formáció halálra van ítélve – erre utalt már egyszer Kónya Péter is. De nézzük meg, ahogy amíg épp esik szét Bajnai pártja, addig mit csinál a PM társelnöke?! Jogvédelemről biztosítja a Fradi ultráit. Igen. Jól látják! Azokat a Fradi ultrákat, akik esetében minden megszólalásában külön kitért arra, hogy Orbán Viktor a náciknak épít stadiont, ezzel halálra ítélve több millió éhes gyerekszájat. Igen, Szabó Timike most őket biztosítja támogatásáról. Azokat a Fradi ultrákat, akiknek az egyik legfontosabb örömforrására egy fityinget sem adna Szabó Timike. Azokat a fradistákat, akik ellenében mindent megtett, hogy lehetőleg ne épüljön fel az új szentély. Persze ezt most is említi cikkében és hitet tesz amellett is, hogy szar a magyar foci.

Nézzük azonban tüzetesebben a „vicces” részeket a cikkben, emeljünk is ki rögtön egyet, lehengerlő érvrendszer:

„Nem csak az a szembetűnő a vb meccsein, hogy mennyire más sebességgel játsszák a focit – mintha nem is ugyanaz a sportág lenne –, hanem a stadionok kihasználtsága. Ott is megépítették az újakat – sajnos, Brazíliában is súlyos társadalmi ára van ennek –, és csodák csodája, a világbajnokság stadionjainak van kihasználtsága.”

Gondolnánk, hogy egy világbajnokságon nem konganak az ürességtől a stadionok?! Komolyan sikerül brazil vb-t összevetni a hazai MB1-gyel (Mennyei Bajnokság)? És Timikének sikerül. Nehéz erre mit mondani, de van ám még ott ahonnan ez jött:

„A magyar stadionok viszont minden agyonhajszolt kormánypropaganda ellenére is csak valamivel több, mint 30 százalékos kihasználtsággal bírnak. Egyszerűbben: panganak a hazai stadionok.”

Persze nem akarom összezavarni Timikét, csak jelezném, hogy nem lehet, hogy azért (is) „konganak az ürességtől”, mert többségük az összedőlés határán van? Fedetlenek, borzalmas higiéniás körülmények vannak, koszosak és fenntartásukra nincs elegendő pénz? Kíváncsi lennék, hogy a sokat emlegetett kisfiát beíratná-e bármelyik foci klubba játszani kedves Timike. De menjünk szépen tovább.

„De egyrészről, mondjon már valaki egy darab olyan NBI-es mérkőzésen történt balhét az elmúlt tíz évben, ami indokolná a beléptetés szigorítását”

Az a helyzet Timike, hogy én emlékszem ilyesmire még 2003-ból. Amikor az utolsó meccsen dőlt el, hogy a Fradi bajnok lesz-e. Nem lett. A végeredmény azonban az lett, hogy szétverték a fél stadiont, majdnem minket is megvertek a huligánok, mivel jól öltözöttek voltunk, magyarul már odáig fajultak az események, hogy fradista fradistát vert. Mivel egy idő után elfogytak a debreceniek és akkor jöttek a nem bérletesek. Pechükre bérletesek voltunk. De persze megértem, ha a kormány a huligánok ellen lép fel, akkor a huligánok oldalára kell állni. Végül is Karigeri a Jobbikkal is alkotmányozott volna, nincs meglepetés.

„Tényleg azt gondolják a fideszes „jogtudósok”, hogy tőlem is meg kell védeniük a szuperstadionok rendjét, tőlem és a hatéves kisfiamtól, akik rendszeresen járunk mérkőzésekre?”

Kedves Timike, tőled az új stadionokat kellett megvédeni, de szerencsére ezt a kormány kipipálta. Azt meg erősen kétlem, hogy te bármilyen meccsre is járnál ezek után. De a kedvencem csak most jön:

„Amit a kormány tenni készül, az nem a családbarát stadion, hanem az elitnek épített pályák világa. Ahogy a szegényeket, hajléktalanokat, úgy most a szurkolókat is kriminalizálják.”

Azt mondja a PM-es, hogy az eliteknek épül. A belvárosi értelmiségi kis brigád nekikezd elitezni! Ezek után csak slussz poén, hogy a PM facebookjára sikerült feltenni a cikket egy olyan képpel, ami az egyik meg nem valósult fradi stadion látványtervét ábrázolja.

LOL. De leginkább szánalom.

Közzétéve: 2014. június 26. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr916422431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása