Spíler

Republikánus képviselő: Orbán Viktor a nyugati civilizáció Winston Churchillje

Közzétéve: 2017. július 25. Szerző: NigelF

winston-churchill.jpgAz amerikai Newsweek magazin számolt be arról, hogy Steve King iowai republikánus képviselő Orbán Viktort dicsérte egyik twitter-üzenetében. King szerint a történelem úgy fogja számon tartani a magyar miniszterelnököt, mint a nyugati civilizáció Winston Churchilljét.

A liberális lap beszámolója szerint az iowai republikánus képviselő leginkább a magyar miniszterelnök bevándorlással kapcsolatos álláspontja és politikája miatt szimpatizál Orbán Viktorral. King szerint a történelem úgy fogja számon tartani a magyar miniszterelnököt, mint a nyugati civilizáció Winston Churchilljét – feltéve, ha túléli azt a kulturális öngyilkosságot, amit éppen elkövet maga ellen.

A cikkben megszólaltatják Michael Ignatieff, CEU rektort is, aki szerint meghökkentő a republikánus képviselő kijelentése. Szerinte ugyanis „Winston Churchill biztosan nem akarta áruba bocsátani a kulturális pesszimizmust.” Akik viszont most ezt teszik az szerinte Orbán és Trump, akik a kulturális pesszimizmus politikáját képviselik. Szerinte a nyugati civilizáció nincs veszélyben, sőt szerinte azt azok az emberek védik a legjobban, akik valóban hisznek a jövőjében, az alkalmazkodásra és a változásra való képességében. Értsd: a nemzetek feletti sokszínűség elérése a bevándorlók befogadásával.

Mindezt nem így látja az iowai republikánus képviselő, aki már korábban is elismerését fejezte ki a magyar kormányfőnek, amikor áprilisban támogatásának adott hangot a CEU-val kapcsolatos törvényjavaslat kapcsán. Szerinte Orbán Viktor akkor is mutatta a helyes irányt, és mint fogalmazott „a marxista milliárdos Sorosnak azt sem szabad hagyni, hogy beavatkozzon az amerikai választásokba.”

Közzétéve: 2017. július 25. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr2212686717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása