Spíler

Breaking! 3 év: 21 súlyos terrortámadás

Közzétéve: 2018. április 04. Szerző: NigelF

munstern2.JPGAz Index egy minapi cikke szerint nem lett veszélyesebb hely a migránsoktól Nyugat-Európa. Cikkünkben végigvesszük a 2015 óta Nyugat-Európában elkövetett iszlamista támadásokat, amelyeket kivétel nélkül bevándorlók követtek el. Az összkép elkeserítő, 21 támadásban összesen 349 ember vesztette életét és 2127 fő sérülte meg.

Az Index, a 444 és a HVG továbbra is teljes erőből tolja a migránspárti propagandát. Emlékszünk, amikor még azon sírtak, hogy a baj az, hogy a migránsok továbbmennek, volt, hogy a no-go zónák létét akarták mindenáron cáfolni, vagy épp azt bizonygatták, hogy csak statisztikai ferdítés eredménye, hogy Svédországban a legmagasabb a nemi erőszakok száma. Azóta nem csak az élet, de az általuk magasztalt nyugat-európai politikusok, mint például Angela „Willkommenskultur” Merkel is elismerte, hogy vannak no-go zónák, vagyis olyan városrészek, ahol már kvázi a bevándorlók törvényei uralkodnak, és ahol megszűnt a közbiztonság.

Legújabb cikkükben azzal jönnek, hogy „Nyugat-Európa nem lett veszélyesebb a migránsoktól”. Cikkünkben összegyűjtöttük a bevándorlási válság kezdete, vagyis 2015. január 1-je óta Nyugat-Európában elkövetett súlyosabb iszlamista támadásokat. Az összkép elkeserítő, 20 támadásban összesen 349 ember vesztette életét és 2127 fő sérült meg:

1. Párizs (Franciaország), 2015. január 7-9: A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet és egy kóser szupermarketben elkövetett fegyveres támadás. Elkövetők: az algériai származású Saïd és Chérif Kouachi testvérek, illetve Amedy Coulibaly
Halálos áldozatok száma: 17 fő
Sérültek száma: 22 fő

2. Oignies (Franciaország), 2015. augusztus 21: egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton történt fegyveres támadást hiúsítottak meg szabadságukat töltő amerikai katonák, akik szintén a vonaton utaztak.Elkövető: a marokkói származású Ayoub El Khazzani
Sérültek száma: 3

3. Párizs (Franciaország), 2015. november 13: több helyszínen, így a State de France stadionnál, párizsi éttermeknél és a Bataclan koncertteremben elkövetett, összehangolt fegyveres támadások és öngyilkos robbantások.
Elkövetők: Bilal Hadfi, Ahmad al-Mohammed, M al Mahmod, Chakib Akrouh, Abdelhamid Abaaoud, Brahim Abdeslam, Omar Ismail Mostefai, Samy Amimour, Foued Mohamed-Aggad. Közülük többen hamis szír útlevéllel, a menekültáradattal együtt érkeztek Európába.
Halálos áldozatok száma: 130
Sérültek száma: 413

4. Brüsszel (Belgium), 2016. március 22: A brüsszeli repülőtéren és Maelbeek metróállomásnál elkövetett fegyveres támadás és öngyilkos robbantás.
Elkövetők: Ibrahim El Bakraoui, Najim Laachraoui, Mohamed Abrini, Khalid El Bakraoui, Osama Krayem
Halálos áldozatok száma: 32
Sérültek száma: 340

5. Essen (Németország), 2016.04.16: Az esseni szikh közösség templom bejáratánál elkövetett robbantásos merénylet.
Elkövetők: Yusuf T és Mohammed B
Sérültek száma: 3

6. Magnanville (Franciaország), 2016. június 13: Egy francia rendőrt és a túszul ejtett feleségét gyilkolta meg egy iszlamista elkövető.
Elkövető: Larossi Abballa
Halálos áldozatok száma: 2

7. Nizza (Franciaország), 2016. július 14: A nizzai terrortámadás során a tunéziai származású elkövető teherautóval hajtott a tengerparti sétányon ünneplő tömegbe.
Elkövető: a tunéziai Mohamed Lahouaiej-Bouhlel
Halálos áldozatok száma: 86
Sérültek száma: 434

8. Würzburg (Németország), 2016. július 18: Allah Akbar kiáltással támadt rá baltával és késsel egy vonaton az utasokra az iszlamista elkövető.
Elkövető: az afgán Riaz Khan Ahmadzai, aki 2015-ben érkezett Németországba kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként
Sérültek száma: 4

9. Ansbach (Németország), 2016. július 24: Az Ansbach Open című szabadtéri fesztivál bejáratának közelében követett el öngyilkos robbantást az iszlamista elkövető.
Elkövető: a szíriai Mohammad Daleel, 2014-ben érkezett Németországba szíriai menedékkérőként
Sérültek száma: 15

10. Saint-Étienne-du-Rouvray (Franciaország), 2016. július 26: A két támadó túszul ejtett öt embert Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában, majd a 86 éves Jacques Hamel atyának elvágták a torkát.
Elkövetők: Adel Kermiche, Abdel Malik Petitjean
Halálos áldozatok száma: 1
Sérültek száma: 1

11. Berlin (Németország), 2016. december 19: Az elkövető egy elrabolt kamionnal, nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére, a vásárosok, az árusok és a vásárlók közé.
Elkövető: Anis Amri
Halálos áldozatok száma: 12
Sérültek száma: 56

12. London (Egyesült Királyság), 2017. március 22: A támadó a Westminster hídon keresztül egy SUV-vel gázolt el több tucat embert, végül a Parlament kerítésének ütközve állt meg, ahol leszúrt egy rendőrt.
Elkövető: Khalid Masood
Halálos áldozatok száma: 6
Sérültek száma: 49

13. Stockholm (Svédország), 2017. április 7: A terrortámadás során a terrorista a tömegbe hajtott Stockholm Drottninggatan sétálóutcájában és az egyik boltba ütközött.
Elkövető: Rakhmat Akilov
Halálos áldozatok száma: 5
Sérültek száma: 14

14. Párizs (Franciaország), 2017. április 20: A támadó egy autóból kiszállva, automata fegyverrel nyitott tüzet a rendőrökre, egyiküket meg is ölte. A támadó menekülés közben lövéseivel még két rendőrt megsebesített.
Elkövető: Karim Cheurfi
Halálos áldozatok száma: 1
Sérültek száma: 2

15. Manchester (Egyesült Királyság), 2017. május 22: Az amerikai énekesnő, Ariana Grande manchesteri koncertjén repeszekkel megrakott, házi készítésű bombát robbantottak.
Elkövető: a líbiai származású Salman Ramadan Abedi
Halálos áldozatok száma: 22
Sérültek száma: 512

16. London (Egyesült Királyság), 2017. június 3: A London Bridge-en egy furgon az emberek közé hajtott, és többeket elgázolt.
Elkövetők: Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane, Youssef Zaghba
Halálos áldozatok száma: 8
Sérültek száma: 48

17. Hamburg (Németország), 2017. július 28: A támadó egy hamburgi szupermarket előtt rontott rá egy óriási késsel a járókelőkre, majd az áruházba berohanva tovább szurkált.
Elkövető: palesztin származású Ahmad A, 2015-ben érkezett menekültként Németországba
Halálos áldozatok száma: 1
Sérültek száma: 6

18. Barcelona, Cambrils (Spanyolország), 2017. augusztus 17-18: kettős terrortámadást hajtottak végre Spanyolországban, Katalóniában az Iszlám Állam merénylői, mindkét alkalommal autóval hajtottak a gyalogosok közé.
Elkövetők: Younes Abouyaaqoub, Moussa Oukabir, Said Aallaa
Halálos áldozatok száma: 16
Sérültek száma: 152

19. Turku (Finnország), 2017. augusztus 18: késeléses támadást hajtottak végre Turku belvárosában, a központi piactéren.
Elkövető: a marokkói származású Abderrahman Bouanane
Halálos áldozatok száma: 2
Sérültek száma: 8

20. Trèbes (Franciaország), 2018. március 23: Túszokat ejtett és rendőrökre tüzelt egy fegyveres támadó egy dél-franciaországi kisvárosban.
Elkövető: a marokkói származású Redouane Lakdim
Halálos áldozatok száma: 4
Sérültek száma: 15

21. Münster (Németország), 2018. április 7: Egy kávézó előtt ülő emberekbe hajtott szándékosan egy furgont vezető férfi, aki a támadást követően öngyilkos lett. Legalább 4 ember életét vesztette és több mint 30-an megsérültek.

Az Index és a többi migránsbarát szerkesztőség munkatársai ott lesznek április 8-án és a káoszra fognak szavazni. 
Legyünk ott mi is, ne hagyjuk, hogy veszélybe sodorják a biztonságunkat!

Közzétéve: 2018. április 04. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr6113809264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása