Spíler

A nőknek mikor lesz már joguk?

Közzétéve: 2016. november 10. Szerző: OriginalSpíler

hillary-christina-aguileras_1.jpg

Cinikus női kontent

Nyilvánvalóan azért nem győzött Hillary, mert nő. Ez pusztán azzal is igazolható, hogy eddig nem volt női elnöke az Amerikai Egyesült Államoknak.  A férfi jelölt megválasztása a bizonyíték arra, hogy a zsigerekben még mindig ott munkál a szexizmus , amely az olyan eddig erősnek hitt demokráciákat is béklyóba köti, mint amilyen az amerikai.

Hiába a sok év demokrata kormányzás, a temérdek intézkedés, ami kikövezte az utat egy jobb világ felé.  S, hogy miért nem szavazott az összes nő Clintonra? Mert még maguk is elhiszik, hogy a férfiak alkalmasabbak a vezető szerepre. Meg akarnak felelni a férfiak elvárásának, nem tudták levetkőzni az apák által beléjük nevelt tekintélynek való megfelelést, a belső bizonytalanságot.  Sok a tennivaló tehát, évszázadok alatt kialakult beidegződést kell megváltoztatni.  Kérdés az, hogy képes lesz a tolerancia, emberi jogok, egyenlőség szivárvány ibolyája túlélni a közelgő telet. Remélem, figyelmeztetés ez a világbékéért küzdőknek, hogy bár megjelentek a gendersemleges mosdók, nem dőlhetnek hátra.  Hosszú, küzdelmes időknek nézünk elébe. Olyan elnöke van Amerikának, akinek véleménye van a nők külsejéről, macsó, sőt mi több a fegyvertartást sem szigorítaná, ami önmagában inzultus a békeszerető emberek felé.  Hiába küzdöttek a valódi teljesítménnyel, nyílt látókörrel bíró énekesnők (és vállaltak áldozatot), színészek, úgy látszik, a fejlődés megtorpan egy időre.  Győzött Trump, veszélyesebb lett a világ, és szomorúbb, és szürkébb, és hidegebb.

Kiábrándító tanulsága továbbá az eredménynek, hogy a demokrácia nem jó, ameddig az emberek nem jók.  Ahogy Steiner Kristóf az emberi jogok vegán harcosa is kifejtette: A demokrácia hibás koncepció egy olyan bolygón, ahol az emberek szarba veszik egymást – még szép, hogy olyan vezetőt választanak, aki másokat is szarba vesz. Brace yourself winter is coming!

 

Közzétéve: 2016. november 10. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1811947397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása