Spíler

Így mutat példát a Jobbik álközgazdász polgármestere

Közzétéve: 2016. március 04. Szerző: NigelF

dz.pngA Jobbik tapolcai polgármesteréről a napokban kiderült, hogy úgy nevezte magát közgazdásznak, hogy nincs semmilyen felsőfokú végzettsége. Nem az a gond, hogy nincs diplomája, sokkal inkább az, hogy szándékosan vezette félre választóit.

A tapolcai jobbikos polgármester szerint attól lesz közgazdász az ember, ha korábban gazdasági területen dolgozott, vagy közgazdasági témáról beszél. Ahogy ő fogalmaz „a téma határozta meg közgazdászi minőségem.” Olyan ez, mintha valaki, aki korábban járt már kórházban, egy sör mellett egészségügyről beszélve, magát orvosnak nevezi.

Mert félreértés ne essék, nem az a baj, ha egy politikusnak, egy városvezetőnek nincs diplomája, annak hiányában is végezheti jól a munkáját. De a jobbikos Dobó Zoltán esetében arról van szó, hogy szándékosan megtévesztve választóit, következetesen azt állította magáról, hogy közgazdász, sőt tervező közgazdász. Önéletrajzában két felsőfokú intézményt is megnevezett, közgazdászként mutatkozott be és a kampányai során is sorra tartott előadásokat közgazdászi minőségében.

A Jobbik Veszprém megyei oldaláról érthetetlen okokból törölték Dobó önéletrajzát, de az internet nem felejt, a tárolt változat most is elérhető, ebben ezt írja magáról a jobbikos polgármester:

„2003 februárja óta élettársi kapcsolatban élek menyasszonyommal, aki hozzám hasonlóan műszaki és pénzügyi végzettséggel rendelkezik.”

A tapolcai Jobbik oldalán egy 2009-es lakossági fórum előadójaként is közgazdászként tüntették fel:

„Előadók: (…) Dobó Zoltán Közgazdász

De 2014-ben még a jobbikos híroldalon, amely most mosdatni próbálja a polgármestert, szintén közgazdászként említették:

„A 3-as választókörzetben a párt jelöltje Dobó Zoltán. A Tapolcán élő közgazdász tagja a Veszprém megyei közgyűlésnek.”

A polgármester úr igazán megérthetné: ha azt írja magáról, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkezik, sőt egyenesen azt mondja, hogy közgazdász, akkor ahhoz nem csak annyi kellett volna, hogy az egyetemi bulik között esetleg néhány órára is bejár, de államvizsgát is kellett volna tenni.

Azt gondoljuk, ehhez nem kell diploma.

Közzétéve: 2016. március 04. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr758443456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása