Spíler

5+1 ősi román szokás, amit Brüsszelnek még szoknia kell

Közzétéve: 2015. december 11. Szerző: NigelF

Mi szóltunk előre. Megmondtuk, hogy talán nem kellene az uniós fejlesztési pénzek felügyeletét egy olyan román politikusnőre bízni, aki korábban intenzíven bogarászott együtt az orosz titkosszolgálatokkal, majd intim levelezgetésbe gabalyodott Colin Powell volt amerikai külügyminiszterrel.

Igaz, Colin Powell hölgyismerőse most nem a korábbi ügyeivel verte ki a biztosítékot Brüsszelben. A regionális politikákért felelős román uniós biztosnak, Corina Creţunak azzal sikerült a hírekbe kerülnie, hogy annyira nem dolgozik, hogy beosztottjai sorban adják be a felmondásukat. A 48 éves politikus a hírek szerint Victor Ponta egykori miniszterelnök feleségének közeli barátja, és Ponta javasolta a posztra. A Politico szerint a távozott és jelenlegi munkatársak nyilatkozataiból egy rendetlen biztosi hivatal képe bontakozik ki. Kiemeltük kedvenc részleteinket a román uniós biztos munkaszokásairól szóló riportból.

1. A péntek, a hétfő és még a kedd is a hétvége része. Hétvégén pedig nem dolgozunk.

A Politico megszerezte Creţu elmúlt 12 hónapra vonatkozó személyes programját, abból pedig kiderül, hogy hétfőre, keddre és péntekre soha nem volt hivatali találkozó, értekezlet szervezve. A lap forrásai szerint ez azt jelentette, hogy ezeken a napokon a biztos nem is dolgozott.

2. Ha nem vagy korán kelő típus, egyszerűen csak mondd le a találkozókat!

Creţu gyakran és sokat késik a munkából, munkatársai arra panaszkodnak, hogy sokszor kell átrendezni a programját, mivel a biztos lemond találkozókat arra hivatkozva, hogy „nem korán kelő típus.” A lap forrásai szerint Creţu javasolta is stábjának, hogy a munkamegbeszéléseket inkább délutánra vagy estére időzítsék.

3. Ha hazavágysz, csak szervezz oda egy hivatalos utat!

Creţu 20 hivatalos látogatásából 7 vezetett Romániába az elmúlt 12 hónapban.

4. Ha egzotikus helyekre mégy tárgyalni, hosszabbítsd meg és kösd egybe egy nagyobb szabival!

Creţu alaposan kihasználja a külföldi hivatalos utakat is. Májusban például az indiai-óceáni Réunion szigetre tett négynapos hivatalos utazást tíznapos nyaralássá bővítette, amelyen természetesen a férje is részt vett.

5. A házimunkád bízd a munkatársaidra!

Creţu nem csak hivatali adminisztratív teendőit hárította asszisztenseire, hanem néhány munkatársával személyes ügyeit vagy a házimunkát is elvégeztette. Sofőrje azért mondott fel, mert órákig kellett a biztos brüsszeli lakása előtt várakoznia, ráadásul Creţu családtagjait is fuvaroznia kellett.

+1 Tegyél a szabályokra, azok rád nem vonatkoznak!

„Romániában egy miniszter azt tesz, amit akar” – válaszolt cigarettázva Creţu, miután munkatársai figyelmeztették, hogy az irodában tilos a dohányzás.

Közzétéve: 2015. december 11. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr218156510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása