Spíler

A francia külügyminiszter a cseh kettőt nézi

Közzétéve: 2015. augusztus 31. Szerző: NigelF

A francia külügyminiszter teljesen elveszítette a valóságérzékét. A kétes múltú szocialista politikus szerint a magyar kerítés olyan, amilyet normális európai még állatoknak sem csinál. Szólhatna neki valaki, hogy van egy francia kikötőváros, bizonyos Calais, ahol nemrég fejezték be a szögesdrótkerítés felhúzását.

Laurent Fabius francia külügyminiszter miután elfogyasztotta reggelire éticsigás omlettjét, beballagott a francia Europe 1 rádióba, és belebüfögte a mikrofonba, hogy nagyon szigorúan elítéli a keleti végeken kullogó Magyarországot, amely „nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket”, amikor határzárat épít. „Olyan drótkerítés felhúzása, amelyet még állatoknak sem csinálnak, nem az értékek tiszteletben tartása”. Fabius szerint „természetesen” fel kell számolni a falat, és az Európai Uniónak „komoly és szigorú” tárgyalásokat kell az ügyben folytatnia Magyarország vezetőivel.

Fabius a 80-as években az ötödik Francia Köztársaság legfiatalabb miniszterelnöke volt. Regnálása alatt olyan „sikerek” fűződtek a nevéhez, mint a Greenpeace hajójának elsüllyesztése, amely egy ember életét követelte, vagy éppen az az eset, amikor kormányzása alatt öten vesztették életüket, amiért HIV-vel fertőzött vért kaptak. Ez utóbbiért bíróság elé is kellett állnia.

Érthető tehát, hogy a szocialista politikus eltűnt jó pár évre, ám ahelyett, hogy kibaszott jó könyveket írt volna a modern francia baloldalról, most nagy lendülettel visszatért a radarra, és épp minket talált meg. Fabius nagyon súlyosnak, sőt botrányosnak ítéli azt, ahogyan kelet-európai országok, és különösen Magyarország viselkedik a menekültválsággal kapcsolatban. A kerítés felhúzása meg olyan barbár cselekedet, amelyet ő nyugati européer államférfiként csakis elítélni tud, hisz az ő hazájában ilyet még állatoknak sem csinálnak. Nem tudjuk eldönteni, hogy Fabius direkt játssza-e a hülyét, vagy teljesen félkegyelmű. Van itt ugyanis egy ország, amit jelenleg még Franciaországnak hívnak, és amely országnak ez a kretén a külügyminisztere. Fabius úr már bőven külügyminiszter volt, amikor a bevándorlók miatt 2014-ben elkezdődött a kerítés építése egy francia kikötővárosban, Calais-ban. Igaz a legendás francia mérnöki munka nem volt túlzottan sikeres, mert az első szél kidöntötte azt. Azóta a britek támogatásával már a kerítés sokadik kilométerét húzzák fel, hogy megállítsák a kamionok rakterét napi szinten feltörő bevándorlókat.

A franciák profik kerítésépítésben

A francia külügyminiszter talán már arról is megfeledkezett, hogy országa júniusban lezárta olaszországi határait a tömegével érkező bevándorlók előtt. Hol volt akkor az a nyilatkozat, amelyben saját hazáját ítéli el a schengeni rendszer felfüggesztéséért? Fabius úr talán jobban tenné, ha kölcsön kérné Hollande elnök úr robogóját, meg az aktuális szeretőjének a címét, és lelépne egy időre. Ha pedig esetleg ez már nem megy, akkor fogja meg Juncker kezét és vigyenek együtt egy generátort Calais-be, hogy a bevándorlók fel tudják tölteni telójukat. Addig mi, keleti barbárok törődünk egy kicsit a komolyabb problémákkal is.

Közzétéve: 2015. augusztus 31. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr327749052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása