Spíler

Tóbiás Castro és a Kommunista Sziget

Közzétéve: 2015. augusztus 26. Szerző: Edward Blake

Ha 5 évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy 2015-re ez marad a baloldalból, azért biztos felhúztam volna legalább az egyik szemöldököm. De úgy tűnik, hogy 5 év se kell, és az MSZP csak egy rossz emlék marad, végleg odakerül, ahová mindig is való volt: a Szoborparkba.

Tóbiás József (az MSZP elnöke) nem a levegőbe beszélt, amikor ígéretet tett arra, hogy most már aztán tényleg megújul a modern, magyar, baloldal. Méghozzá nem csak hogy megújul, de visszanyúl a gyökerekhez, a Horn Gyula-i hagyományokhoz. Hogy Tóbiás vállalása mennyire bizonyíték és nem ígéret: a hét végén megrendezésre kerül a Baloldali Sziget.

A megújuló baloldal sajnos képzelőtehetséget még mindig nem igazán tud felmutatni, ezt az elnevezés bizton mutatja, mert a nullszaldós Sziget Fesztivál és a jobbikos Magyar Sziget után sikerült elnevezniük az új Szárszójukat. Ennél is többet tartogatnak viszont az előadók, akik majd tervezőasztalhoz ülnek és körzővel meg vonalzóval, valamint rengeteg párbeszéddel megtervezik az új baloldalt. Most már biztos sikerülni fog. Erre garanciát jelentenek az olyan pódiumbeszélgetések, mint például Vajnai Attiláé és Tóbiás Józsefé. Vajnai, a Munkáspárt 2006, újabban pedig az Európai Baloldal elnöke, aki arról a fantasztikus teljesítményéről ismerszik meg, hogy sikerrel nyert pert Strasbourgban a magyar állam ellen, hogy a vörös csillag ne legyen önkényuralmi jelkép. Ennek a nullaszázalékos támogatottságú provokatív gittegyletnek a vezetőjével, ezzel az ócska kommanccsal ül le egy asztalhoz „vitatkozni” az MSZP elnöke. Igen, ma az MSZP nagyjából itt tart. De olyan előadók is tiszteletüket teszik majd, mint Istvánffy András, a 4K! elnöke, amelyik párt leginkább két dologról vált hírhedtté, az egyik az, hogy az új könnyített kopogtatós rendszerben is képtelen volt önállóan elindulni. A másik pedig az, hogy az újabb feminista ikon, Papp Réka Kinga még a melleit is megmutatta volna, ha összejön az indulás, ettől azonban szerencsére így megmenekült az emberiség. Ott lesz tovább Tamás Gáspár Miklós is, aki a külpolitikai szekciót fogja vezetni, ezen fellép a görög Giorgos Ververis, akivel nyilván azt fogják megvitatni, hogyan is oldotta meg a Sziriza Görögország minden baját, és milyen jó dílt kötöttek az ájemeffel, a népszavazási rohamukat követően. Haha.

De lesz kádári nosztalgia és szomszédok is, ennek jegyében ad majd elő Moldova György és Krausz Tamás. Dobpergés: ott lesz a Ságvári Endre ének- és szavalókórus is, amely a „Vigyázz Fidesz, jön a medve!” című dalával debütál. Igen, ez nem vicc. Valamint fellép még a Mouksa együttes, akikről azt érdemes tudni, hogy nem igazán nagy barátai a rendszerváltásnak. De így legalább világos, hogy miért nem hívtak meg a szervezők egyetlen DK-st vagy Együttes politikust sem.

És mi lesz a menü? Mi a krumplilevesre tippeltünk kisméretű zsemlékkel, és nem is tévedtünk sokat: paprikás krumpli virslivel és pásztortarhonya.

Ha 5 évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy 2015-re ez marad a baloldalból, azért biztos felhúztam volna legalább az egyik szemöldököm. De úgy tűnik, hogy 5 év se kell, és az MSZP csak egy rossz emlék marad és végleg odakerül, ahová mindig is való volt: a Szoborparkba.

Közzétéve: 2015. augusztus 26. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1007736322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása