Spíler

Ábrándozás Hernádi bilincsbe vert kezéről

Közzétéve: 2013. október 17. Szerző: OriginalSpíler

Abrándozás Hernádi bilincsbe vert kezéről.png

Mikor kapja már el az Interpol Hernádi Zsoltot? Hol lesz a lefogás pillanata? Vajon átélhetjük-e azt a bizsergető érzést, hogy karpereccel a kezén láthatjuk a hírhedt oligarchát? A hipszterolib online sajtó falanxba tömörülve drukkol Hernádi Zsolt likvidálásáért.

Egymást túllicitálva, kéjelegve bizsereg az onlájn hipszterolib a cink.hu-tól a 444.hu-n át a hvg.hu-ig. Most Hernádi Zsoltot, a MOL első emberét találták meg maguknak az Interpol-körözés kapcsán. A 444.hu szerzője egészen odáig süllyedt, hogy az Interpol oldalán nyomta fel Hernádit egy nyilvános program ürügyén, majd egy újabb cikkben telesírta az internetet, mert ott mégsem kapcsolták le a bitangot. A bizsergető mószerolgatás mellett ez a III/III-as házmestertempó igazán meglepő.

Az általános hipszterolib közmegyezés így hangzik: Hernádit a börtönbe, Orbánt meg utána! - így zrikálja Hernádit a sajtós élcsapat, és közben süt az írásokon: mindenki azért bizsereg, hogy ezt az embert vigyék már el a horvátok, hát mi a faszt töketlenkednek még!?

Ártatlanság vélelme? Ugyan már! BŰNÖS! A ballib sajtó megírta, akkor meg biztosan úgy van.

Az ártatlanság vélelme csak azoknak a szocialista és szabad demokrata politikusoknak jár, akiket az irodájukban kapcsolnak le kenőpénz átvétele közben, vagy felvétel van arról, amint az asszonyt ökölbe szorított kézzel szeretgetik. Na meg azoknak is kijár az ártatlanság vélelme, akik hordába verődve bestiálisan vernek fél-, vagy egészen holtra magukra hagyott öregeket Kelet-Magyarország zugfalvaiban. Őket imádja mosdatni a hipszterolib onlájn: "ne általánosítsunk...", "igaz, hogy tettenérés történt, de még nem ismert a bűncselekmény minden részlete...", "ne mondjunk ítéletet elhamarkodottan...", "igaz, hogy szocialista, de nem minden asszonyverő szocialista korrupt...", bla-bla-bla.

De van ez a jóember, aki bevásárolt Horvátországban, őt nem illeti meg semmi, egy szemernyi jóindulat se, nemhogy az ártatlanság vélelme! Mert oligarcha, gazdagabb is egy átlag, monitor előtt napozó görnyedt újságírónál, plusz az Orbán haverja, és ez aztán végképp megbocsáthatatlan bűn, már ezért fővesztés járna. Természetesen a nyilvánosság élharcosai makulátlan, tisztességes, feddhetetlen és erkölcsi értelemben is mind kiváló emberek. Ők soha nem vétettek semmi, és senki ellen, egyszer sem vétkeztek, így vakon ítélkezhetnek bárki fölött.

A hipszterolib élcsapat figyelme a lényegre természetszerűleg nem terjed ki. Eszükbe sem jut, hogy az energiahordozókkal üzletelő vállalkozások mindenhol a világon stratégiai vállalatok. Beszűkült, Hernádit bilincsbe verő fantáziájukat messze elkerüli az is, a MOL Közép-Európában orosz, ex-KGB-s szorításban létezik, és anno a horvátok nem véletlenül inkább a magyaroknak adták el a céget, semmint az oroszoknak.

Vagyis nem látják, nem is akarják látni, a MOL-INA ügy geopolitikai társasjáték, hatalmas zsetonokkal, egymásnak feszülő, sokszor áttételes és kibogozhatatlan érdekekkel. Pedig az biztos, Magyarországnak jó, ha van egy regionális értelemben vett multija. Persze azt is tudjuk, az a jó multi, amelyik angolszász vagy európai multi, mert a közép-európai az csak oligarchikus lehet, na meg hát az Orbán, a patás. Mármint a hipszterolibek szerint.

Ceterum c.: a bilincsbe vert Hernádiról való kéjelgés Magyarország alapvető geopolitikai érdekei ellen való szánalmas nyomorultkodás.

Közzétéve: 2013. október 17. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr555808945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása