Spíler

A lotyaszájú Gyurcsány csúnyán lebuktatta a kamucivil államfőjelöltjüket

Közzétéve: 2017. február 08. Szerző: Penge Borissz

6036bfe727ef65dea493a0d96af910563355ba54.pngNem telt el egész 48 óra sem azt követően, hogy Fletó odacsapott a sötétben bujkáló Lengyel és Botka Lászlóknak, csírájában fojtva el az antifletóista ellenforradalmat, máris újabb Lászlót leplezett le. Gyurcsány ugyanis elkotyogta, hogy Majtényit először nem is a „civilek” kérték fel, ez csak „taktika” volt.

Hétfő este a DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában vezette le, hogy Majtényi László államfőjelöltségéről már rég megegyeztek az ellenzéki pártok, amikor a „civilek” felkérték jelöltnek. Az idézetek a műsorból származnak, a kiemelések nem. Az ismerősei által lotyaszájúnak hívott Gyurcsánynak köszönhetően most mindenki a kulisszák mögé nézhet.

Íme, így zajlik az, amikor valamit a balosok által állandóan emlegetett „civilek” kezdeményeznek Magyarországon.

„Műsorvezető (Exterde Tibor): Államfőjelölt neve is felbukkant, Majtényi László. A baloldali ellenzék, mi lehet az oka annak, hogy nem tud önállóan megnevezni senkit? Ez nem a baloldali ellenzék jelöltje, ő nem a baloldali ellenzék jelöltje.

Gyurcsány Ferenc: Ez csak ilyen, ez csak politikai taktika.

Műsorvezető: Kinek a taktikája?

Gyurcsány Ferenc: Talán közösen választott taktika. Az, hogy hogyan áll egy közös jelölt a választók elé, azt egy hosszú előzetes egyeztetés után alakul ki. Majtényi László felkérése az hónapok óta zajló folyamat volt. Mi ezt ismertük, láttuk, részt vettünk benne, egyeztettük, hogy végül az a megoldás született, hogy Majtényi Lászlót először civilek ajánlották és kérték, hogy a demokratikus ellenzéki pártok támogassák. Ez nyilván valamilyen megfontolás valakiknek a fejében, ez nem perdöntő. (…)

Műsorvezető: Az benne az okosság, a taktika, hogyha bármelyik párt nevezte volna meg, akkor a többi támogatását nem tudta volna hozzá megnyerni? Vagy mi?

Gyurcsány Ferenc: Akár még ez is, de én sokszor elmondtam már önnek, hogy engem ezek általában nem szoktak izgatni. Nem izgatnak a részletek, az ilyen típusú apróságok, nincsen bennünk nárcizmus, ha valakik úgy gondolják, hogy egy kitűnő jelölt, mint amilyen Majtényi László, aki tényleg alapvetően szemben áll a nemzeti együttműködés orbáni rendszerével, az ő ajánlását egy ilyen folyamaton kell keresztül kell megkonstruálni, hát én erre mindig azt szoktam mondani, nekem úgy is jó. Volt olyan találkozója a pártelnököknek Majtényi Lászlóval, amikor részleteket egyeztettünk, hogy ki, mikor, melyik testület tudja ezt elfogadni és mögéállni. (…)”

Ehhez képest ugye a megkonstruált történet szerint egy hideg téli napon, 2017. január másodikán kiállt egy csomó libsi és balos értelmiségi, például Bitó László író, Bródy János zenész, Heller Ágnes filozófus, Kéri László politológus, Göncz Kinga volt külügyminiszter, meg persze Parti-Nagy Lajos író, és petíciót meg Facebook-csoportot indítottak azért, hogy Majtényi László legyen a köztársasági elnök. Egy szót nem szóltak arról, hogy a balos pártokkal már le van zsírozva a jelölés.

2017. január negyedikén Majtényi – nagy kegyesen – elfogadta a jelölést, az Index ekkor arról számolt be, hogy „az MSZP, az Együtt és a PM már jelezte, hogy támogatja Majtényit, a DK még tárgyal róla, az LMP-seknél pedig szintén nincs döntés.” Tehát a DK ekkor még tárgyalt arról, amiről Gyurcsány szavai alapján a pártelnökök már előre döntöttek, és Majtényival is egyeztették már a részleteket.

Akkor ennyit a „civilekről”, meg a „civilek” jelöltjéről. A Soros-közeli Majtényi tehát kezdettől fogva a balos pártok jelöltje, csak valamiért ők megint túl cikik voltak, és taktikázásból nem vállalták fel őket/magukat.

Köszi, Fletó!

 

Közzétéve: 2017. február 08. Szerző: Penge Borissz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr10012237312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása