Spíler

Befigyel Simicska szánkója a Vona-Novák szkander mögött 

Közzétéve: 2016. április 22. Szerző: OriginalSpíler

mn15-06-16.PNGNovák Előd mellett talán sokakat meglephetett, hogy Vona Gábor a napokban okosba’ próbálja kinyomni a Jobbik főkurucait a bandériumból. Pedig az elmúlt napok jobbikos belharcát már tavaly júliusban, a magyarnemzetben elhelyezett főkegyúri esemes érkezése után fel lehetett jegyezni a 2016-os zsebnaptárba. A függöny mögül mintha Simicska Lajos és Török Gábor skubizná a hátbaszúrást. 

Önnek egy darab üzenete érkezett

2015. július 16. egy szimpla, nyár közepi csütörtök lehetett sokak számára. Kivéve Novák Elődöt, akit aznap nemcsak a 30 fokot meghaladó hőség izzaszthatott meg. A Jobbik egyik médiamindenese ugyanis a megújult Magyar Nemzetből arról értesülhetett, hogy 2016 nyarától, ha a napilap névtelen forrásain múlik – amely forrás feltehetőleg nem kerüli el vadul a hózentrógerboltokat –, már nem kell majd pártja elnökségi üléseire járnia. A Simicska-média megjegyezte, hogy a „kormányzati szerepre készülő pártnak tehertétel lehet Novák személye”. A Jobbik nagyszájú, és kurucos médiabefolyású alelnökével kapcsolatos üzenetben azonban Novák csak be lett tagelve, mert az üzike igazi címzettje maga a pártelnök volt: „Elődke megy, én meg csomagolok, és jövök. Lajos voltam”.

Fel is út, le is út 

2015 novemberében a Spíler már beszámolt arról, hogy milyen komoly viharok feszítik az egykorvolt radikálisok bőgatyóját. A Jobbik legkésőbb 2013 őszétől vad cicasimogatásba, kvázibenetton-modellválogatásba és ATV-szivárogtatásokba fogott annak érdekében, hogy ő legyen az új közép”. 2014 tavaszán már arról lehetett olvasni, hogy Vona Fidesz-közeli üzletemberekkel, de a Mol és az OTP „képviselőivel is tárgyalt már. Utóbb cégek vezéreinek tanácsadója egy bizonyos Török Gábor. 

Sokak szerint a Jobbik ózdi és tapolcai sikere annak bizonyítéka volt, hogy ez a törökgábori értelemben vett stratégia okés, a taktikai lépések meg csak szolgálják a fő célt. Az pedig természetesen nem valami fennkölt nemzetmentés, hanem a kormányzati Audik slusszkulcsának tüstént megtalálása. Az aboridzsinál liberális értelmiségi alapvetésbe azonban belebarmolt az a gonosz valóság. Ugyanis nem volt elég, hogy a bevándorlásellenes fellépéshez nem mutatott jól a Milánó külvárosi divatbemutatók jobbikos öltözködési divatja, ráadásul egyre több csúnya titok derült ki a párt vonista zsenijeiről és fantasztáiról. Legyen elég hozzá annyi, hogy minden harmadik Jobbik-szavazó ahogy jött, úgy el is hagyta a pártot, aztán kezdhetnek mindent elölről.   

A nagy találkozás 

Szintén 2015 novemberében, teljesen véletlenül, de nem reggeli bevásárlás közben, kiflit majszolva, viszont a Magyar Nemzet által szervezett rendezvényen az úgynevezett pénzember, és a régóta országos média iránt vágyakozó pártelnök állítólag első ízben találkoztak. Nagyon romcsi lehetett, a gyertyát Volner János tartotta, a Jobbik kezdőcenterének bizonyára alaposan le kellett hajolnia a művelethez. Biztos semmi köze mindehhez, de Volnert nem érte el az elnöki vétó, pedig egy időben főgárdistaként parádézott feszt. 

A pártelnök és a nagy vállalkozó állítólag mindössze negyed órát beszéltek, de mindez mégis csak 2016 februárjában jelent meg a nyilvánosságban. A következő hónapban Vona egyszerre emberinek és szimpatikusnak” minősítette Simicskát, aki remélhetőleg a következő cukiságkampányba már be is fér majd. 

A nagy szakítás 

Novák Előd viszont jó eséllyel addigra már a küszöbön, esetleg valami küszöb környéki pártocskában fog dorombolni. Például olyasmiket, mint amit a minap mondott az ATV-nek: „kívülről is meg akarják mondani bal- és jobbliberálisok, milyenné váljon a Jobbik: egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá, mely nem hoz radikális változást.” Vajon kikre gondolhatott Novák? Olyan jobbliberálisokról lehet-e szó, mint a Facebook oldalán a Jobbikkal feltűnő gyakorisággal foglalkozó, magát nemzeti liberálisnak valló Török Gábor Elemez? Ha így van, az pikánsabb mint a kotányi egyéves termelése, mert az elemzőmágus 2000 környékén még a szabad demokraták pártprogramját jegyezte a jobbikos tagság körében bizonyára közkedvelt Horn Gáborral. 

A Vona-Simicska-Török mesterhármas egyszer már majdnem összeállt egy veszprémi meccsre, de a kalandnak érthetetlen módon vége szakadt. Török most véletlenül pont egy megyében lakik Simicskával, ami önmagában még egy a többszázezerhez, de amikor a kör bezárul, akkor azért megszaporodnak a Jobbik felé tolódó Lajos-médiában a Török-megszólalások. Sőt, a Nemzet hétvégi melléklete háztűznézőben is volt Törökéknél, kattintásra fotóhenger!  

A körből viszont kimarad majd Novák Előd, meg az olyan lelkes, vidéki, de sajnos nem mozgatható-nem pénzember-nem liberál, illetve nem kormányképes arcok, mint Apáti, meg Szávay István.  

Alinda viszont lassan elkezdhet felkészülni Janiczák Dávid összes verseiből 

Közzétéve: 2016. április 22. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr538653206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása