Spíler

Új emlőn a Jobbik?

Közzétéve: 2015. november 02. Szerző: NigelF

Egyre magasabb fordulatszámon pörög a Vona-Novák párharc. Úgy tűnhet, mintha a vita a Jobbik irányáról szólna: néppártosodás vagy radikalizmus. A valós kérdés azonban az: Simicskával vagy nélküle.

Vona vs. Novák, avagy néppártosodás vs. radikalizmus

Egyre inkább folyamatosnak tűnik az üzengetés Vona Gábor és Novák Előd között. A vita maga a néppártosodás vagy radikalizmus ellentétével írható le, azonban a háttérben sokkal nagyobb erők dolgoznak. Vona Gábor ugye már 2013-ban meghirdette a cukiságkampányt, ami valójában a néppártosodás előkészítése volt. A stílusváltás ugyanakkor nem hozta el a várt eredményt a választásokon és úgy tűnt, hogy a Jobbik képtelen tovább erősödni. Ez egészen addig így volt, amíg Goodfriend és a balos civilek nem nyitották meg előttük az utat. A tapolcai időközi siker után azonban Vona elérkezettnek látta az időt, hogy leszámoljon a néppártosodás ellenségeivel a párton belül. A harc láthatóan szintet lépett, mivel jövőre tisztújít a Jobbik és a két szembenálló oldal, azaz Vona és Novák már egyaránt a kongresszusra melegít. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem pusztán a néppártosodás és a Jobbik stílusa áll a vita középpontjában, hanem ennél jóval erősebb ellentétek is feszítik a pártot.

Megköttetni látszik a Simicska-Jobbik frigy

Az Orbán-Simicska háború kitörésével ugyanis hatalmas lehetőség nyílt meg a Jobbik előtt. Vona nem is harapott bele az etető kézbe. Meglehetősen látványos, hogy már heti rendszerességgel adnak nagyinterjút a Magyar Nemzetnek jobbikos képviselők, megszólalnak a Lánchíd Rádióban, hemzsegnek a HírTV-ben, és ugye még személyi erősítést is kapott onnan a Jobbik tévéje. Persze Vonáék is viszonozzák a médiahátszelet, most épp a földeladásokat támadják, amely erősen érinti Simicska Lajost, ugyanis bérelt földjeit a helyi gazdáknak kívánja értékesíteni a kormány. Bár Jobbikék 2014-es programukban még „új földosztást” szorgalmaztak, azonban azóta sok víz lefolyt a Dunán. Persze a Simicska-Jobbik dealben nem csak az van, hogy Lajos ügyeit kell vinni nyilvánosságban. Az olyan radikálisoknak is ki kell tenni a szűrét, akik a megállapodást veszélyeztetik. Ezt Lajos már többször is megüzente (itt és itt). Vonáék tehát most leszámolnak a radikalizmussal, látszólag azért, mert akadályozzák a néppártosodást, valójában azonban a pénz és a médiafelület miatt.

A Jobbik cserben hagyja KGBélát

Ugyanezen okból hagyja Vona cserben régi cimboráját is. Bár sokáig kiállt KGBéla mellett a Jobbik, sőt még saját politikájukkal is hajlandóak voltak szembemenni érte. Emlékezetes, hogy kérték az Európai Parlamentet, hogy ne függessze fel Kovács mentelmi jogát. Holott korábban éppen a Jobbik egyik legsúlyosabb programpontja volt az, hogy képviselők ne bújhassanak mentelmi joguk mögé. Most mégis kihátrálnak KGBéla mögül. KGBéla sem fér már bele a Simicskára támaszkodó Jobbikba.

Így áll át a Jobbik az új emlőre.  

Közzétéve: 2015. november 02. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr908043458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása