Spíler

10 baloldali, akivel Párizs után szembejött a valóság

Közzétéve: 2015. november 17. Szerző: Edward Blake

Nincs kapcsolat a terrorizmus és a bevándorlás között. Legalábbis a baloldali-liberális megmondóemberek és „szakértők” szerint. Összeszedtük tehát őket, akik szerint nincs itt semmi látnivaló.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, MSZP

Molnár Zsolt három nappal a párizsi merényletek után sem lát összefüggést a bevándorlás és a terrorizmus között: „a menekültkérdés és a terrorizmusnak lényegében nincsen közös halmaza”. Megnyugtató, hogy ő a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke

A balos kampányguru szerint sincs semmilyen kapcsolat, sőt: „elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor bármilyen módon is összefüggésbe hozza a bevándorlás jelentette kihívásokat a terrorizmussal”. Szigetvári szerint legalább 30 ezer embert kellene betelepíteni Magyarországra, ugyanis az jót tesz majd a magyar gazdaságnak. Végülis Ausztriában 70 ezer fegyvert adtak el a migránsválság óta, de kétlem, hogy Szigetvári erre gondolt volna, mikor a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásokról beszélt.

Tálas Péter, biztonságpolitikai szakértő

Nem csak most ment nagyot Tálas Péter, hisz az ukrán válság kapcsán is megjósolta, hogy Putyin nem fog beavatkozni. De nézzük mit mondott most a szakértő: „Én nem tartozom azok közé, akik összekapcsolhatónak tekintik” a bevándorlást és a terrorizmust. De Tálas tovább megy: „Attól, tételezzük fel, feltételezve, de nem megengedve, hogy az Iszlám Állam becsempész a menekültáradattal terroristákat. A mi ellenségünk ettől még az Iszlám Állam marad, és a terrorista, aki bejött, és nem az a menekült, aki egyébként valóban menekültként jön. Vagy ha Lufthansán érkezik, akkor nem a Lufthansára szoktunk haragudni.” Vagyis, ha a terrorista a migrációs hullámmal érkezik, attól még a migráció nem probléma. Erre szokás azt mondani, hogy WTF???

De ez még mind semmi. Tálas érzékenységéről is tanúbizonyságot tett: „terrorcselekményt meg akarom számolni, akkor London, Madrid, Oslo-Utoya, Charlie Hebdo és ez a pár. Ez öt darab 2001 óta. Ez nem sok.” No komment.

Wagner Péter, biztonságpolitikai szakértő

Még szerencse, hogy kis hazánkban hemzsegnek a biztonsági politikai szakértők, akik mindig ismerik a kockázatokat: „ha politikusoktól hallunk ilyen figyelmeztetéseket – legyen szó akár túlzó aggályokról –, akkor ezeket érdemes fenntartásokkal kezelnünk.” Mire mennénk nélkülük?

ENSZ

Nem hiányozhat a listáról az ENSZ sem, amely mindig figyelmeztet: „Megdöbbentett minket a miniszterelnök bevezető üzenete, amely összefüggést sejtet a migráció és a terrorista támadások között, beleértve az ez év január elején Párizsban (Chalie Hebdo) történt támadást.” Különösen mulatságos, hogy időközben szaúd-arábiai lett az ENSZ emberi jogi főbiztosa. Ez az az ország, ahol még mindig bevett szokás a kövezés, a nyilvános kivégzés, és ugye éppen ez az ország az, amely pontosan 0 darab migránst fogadott be. 

Kálmán Olga, ATV

A műsorvezető talán a legnagyobb barátja a migrációnak. Hogy mindez hogyan fér össze a Hitgyüli bevándorlásellenességével és Izrael-barátságával, az rejtély. Mindenesetre Kálmán Olga harcosan kiáll a bevándorlók mellett, Párizs ide vagy oda: a migránsok a „Terrorizmus elől menekülnek. Pont attól félnek, amitől mi. A menekülőkről beszélünk és nem, a menekült és a terrorista az nem azonos.” Semmi sem tudja kizökkenti a baloldali ikont ideológiájából.

Király András, 444

10891634_10152959687434114_8584576281354057490_n.jpgSzerinted az ISIS tényleg bárkákon vagy pengés dróton át küldené a terroristákat?” – tette fel a kérdést Király még júliusban. Azóta azonban szembe jött a valóság. Legyünk korrektek és tegyük hozzá, hogy ez még a 444-et soha az életben nem zavarta. Most is így van ez. Király legújabb cikkének már ez a címe: „Ez most a terror, ehhez kell hozzászokni”. Azért, mert persze Király boldog-boldogtalant beengedne Európába. Azért kéne nekünk a terrorhoz hozzászoknunk. Azért.

Dercsényi Dávid, hvg

Én terrorista szírrel még nem találkoztam” – írta a hvg újságírója. „Magyarország, ha kicsit konstruktívabban és befogadóbban állna a kérdéshez, és nem a terrortámadásoktól és egzotikus betegségektől félne, sok-sok dolgos és szorgos állampolgárt nyerhetne a menekültválsággal.” Sajnos ezt a „zsenit” a mucsai magyarok még mindig nem értik.

Eötvös Károly Intézet

Hatalmasat tévedett a bevándorlási konzultáció kérdése is, még szerencse, hogy az őskomcsi Majtényi László által vezetett EKI rávilágított a tévedésre: „A mai szégyen is a bevándorlás és a terrorizmus becstelen összekapcsolásával kezdődött: a legújabb Nemzeti Konzultációval” - olvasható az Eötvös Károly Intézet közleményében.

Papp Réka Kinga, „értelmiségi”

„Az, aki mondjuk az ISIS-nek hibásan nevezett Daesh-sel kapcsolatban van, vagy más terrorszervezet küldi ide, szerinted ezen, a létezhető legnyomorultabb, és életveszélyes módon, drótakadályokon keresztül fog jönni Magyarországra, vagy bárhova Európába, ahelyett, hogy őt az ott regnáló és éppen pusztító hatalom ideküldené valamilyen, számára biztonságos módon?” – mondta Paprika Kinga még szeptemberben.

Azóta persze rohadtul meg van sértődve, mivel a mandiner szembesítette mondataival. Tegnap meglehetősen dühös volt Stumpf Andrásra, hogy mindezt ő is megette, méghozzá élő adásban. Klasszikus értelmiségi. Hogy ő tévedett? És ezzel még szembesíteni is meri valaki? Hogy veszi ehhez bárki is a bátorságot? 28 éves az SZDSZ.

Közzétéve: 2015. november 17. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr878085704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása