Spíler

5 állítás az új Jobbikról

Közzétéve: 2015. április 25. Szerző: Hetty King

Kicsit megkapargattuk a Jobbik belső viszonyait. Egy biztos, a radikális párt belső élete sem csak móka és kacagás. Van itt minden: hatalmi harc, oligarcha, háttérből való irányítás. 

1. Nem csak a kommunikáció változott, a tartalom is

A Jobbik több kérdésben is radikálisan pálfordult. Ilyen volt például az Európai Unióhoz való (v)iszony. A párt ma már nem lépne ki az EU-ból – a cél a „viszony átalakítása” –, holott korábban ugye még erről volt szó, mindezt Novák Előd az EU-zászló elégetésével nyomatékosította is. De a bankokat sem űzné már ki az országból a Jobbik, újabban már a „jöjjenek minél több helyről” a policy. Hol van már a „kimentek a tankok, bejöttek a bankok” radikalizmusa? Újabban már a zsidózás-cigányozás sem divat arrafelé, Vona üzent is: „keressenek maguknak egy másik politikai pártot”.

2. Valójában Szabó Gábor irányítja a pártot

Elég pletyka terjeng arról, hogy Vona Gábor valójában csak Szabó Gábor jobbikos pártigazgató politikai terméke. Szabó a Jobbik Habony Árpádja és Kubatov Gábora egy személyben. Valójában ő irányítja a pártot, amíg Vona mára teljesen beleszerelmesedett a tradícionalizmusba és valami buddhista-keresztény-iszlám vallást prédikál, és már láthatóan jó úton jár a Németh Sándorrá válás rögös útján.

3. Novák Előd visszaszorulóban

Szépen lassan tolják háttérbe Novák Elődöt és a vegytiszta radikalizmust az új erők. A helyzet odáig fokozódott, hogy a kurucok közé sorolt Novák az Alfahíren kritizálta a pártvezetést. Nagyon fáj neki ugyanis, hogy a Jobbik már nem elég euroszkeptikus párt és közleményeit már nem azzal írja alá, hogy Jobbik, „az EU-ellenes párt”. Novák Előd itt még nem állt meg, Vonába is beleszállt, méghozzá páros lábbal. Mint írta: „kevesen tudják, hogy a Jobbik alapító nyilatkozatát Vona Gábor írta” és akkor még Vona így fogalmazott a nyilatkozatban: „Elfogadhatatlan számunkra az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!” Meglátjuk mennyire lesz tökös Novák Előd, ha tovább mérséklődik a Jobbik.

4. Simicska Vonát építi a radikálisokkal szemben

A Novák Előd-féle vonal visszaszorításában Simicska is érdekelt. Ugyanis a médiacézár egyben komoly földterületekkel is rendelkezik, és a Közgépnek sem érdeke, hogy az EU-ból való kilépéssel komoly támogatásoktól essen el. Ezért nehéz a véletlen művének tekinteni azt, hogy a HírTV-ben az egyik jobbikos politikust teljesen szénné égetik (Gyöngyösi Márton), míg a másiknak Obersovszkyt megszégyenítően kérdeznek alá. Véletlenek pedig nincsenek.

5. Csak egy biztos, keletről jön a pénz

Sok minden változott a Jobbikban, de a pénz még mindig keletről jön. A Jobbik odáig ment a KGBéla-ügyben, hogy mára a mentelmi joggal való álláspontjukat is megváltoztatták. A Jobbik 2014-ben még eltörölte volna a politikusok mentelmi jogát, ma már ez Kovács Béla esetében szóba sem jön. Vona továbbra is kiléptetné az országot a NATO-ból és „semleges” országként tovább erősítené a kapcsolatokat Oroszországgal és Törökországgal, ahonnan egyesek szerint ömlik a pénz a radikális párthoz.  

Közzétéve: 2015. április 25. Szerző: Hetty King

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr397397478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása