Spíler

A huligánbalhénak egy tanulsága van: Kubatovnak sajnos mindenben igaza lett

Közzétéve: 2017. november 08. Szerző: Edward Blake

bumm2.jpgA hétvégi huligánbalhénak egyetlen tanulsága lett: Kubatov Gábornak mindenben igaza lett. Vannak ugyanis olyan emberek, akiket egyszerűen nem szabad beengedni a stadionba. Akik a balhéban és a magyar foci sírjának mélyítésében érdekeltek, azok most röhöghetnek a markukba.

A történet onnan kezdődik, hogy Kubatov Gábor és a Fradi vezetése megelégelte, hogy folyamatosan balhék vannak a meccseken, hogy a klubnak folyamatosan büntetéseket kell emiatt fizetnie.  Elegük lett abból, hogy a huligánok randalírozása elriasztja a normális szurkolókat, hogy a huligánok a lelátón egy náci getto parancsnokot éltetnek.

Ez így nem mehetett tovább. Lett beléptető rendszer, lett vénaszkenner, meg kamerák az új stadionban. A huligánok részéről meg olyan „szabadságjog” hiszti, hogy Gulyás Marcika is megnyalta mind a tíz ujját. Kapva kapott az alkalmon a liberális sajtó is, hogy hogy nem a korábbi náci huligánokat pillanatok alatt csillogó szemű, ártatlan, cuki és békés jogvédőkké maszkírozták át, akik küzdenek a fideszes önkénnyel szemben.

Csak egy pár példa:

  • „Nekem persze se ingem se gatyám, hogy mi van a Fradival, de elgondolkodtam, hogy megérte-e.”
  • „Ebből a szempontból nyilvánvalóan jól kalkulált Kubatov klubelnök, amikor tudatosan kiherélte a közönségét.”
  • „Ezeknél a Kubatov-huszároknál a durva Fradi-tábor is jobb volt! Meglepett riport a Bozsik stadionból, az MTK-Fradiról.”
  • „És tényleg az lett, mert én ilyen puding MTK–Fradin az életemben nem voltam. Nemhogy testi fenyegetés meg gyalázatos rasszista kórus nem volt, de egy rendes Hajrá, Fradi! sem. Borzasztó ezt kimondani, de ide gyerekeket lehetett volna beengedni!” írta a liberális MTK-szurkoló Szily Laci, akkor még a Cinken.

De nézzünk egy másik példát:

  • „Az egész világon egyedülállónak számító vénaszkenner bevezetése, a Fradi kemény magjának kitiltása vagy a nevetséges figurára cserélt Fradi-kabalaállat mind annak a jele, hogy sem Kubatov Gábor, sem a Fidesz nem kíváncsi a drukkerek véleményére.”
  • „A sajtó felé ezekről az emberekről azt kommunikálja a vezetőség, hogy kártékony huligánok, akik csak ártanak a magyar futballnak.”
  • „A futballszurkolónál konzervatívabb embertípus nem igazán létezik. Viszont ha a Fradi hírhedt ultrái tényleg képesek nyitni (a meccs végén bunyó vagy dobálás helyett a szurkolók vonatkozni kezdtek) és ilyen módon saját magukat moderálni, akkor az MLSZ-nek lépnie kell.” – ezt már Sajó Dávid írta az indexen.

Így nyalta fényesre a huligánok seggét a liberális sajtó. De mi történik a balhé után? Természetesen feltették a régi lemezt. A fradisták nácik, náciknak meg minek építenek stadiont. Ennél jobb forgatókönyv nem volt számukra. Mert ők nem a sikerben, hanem a balhéban érdekeltek. Nem a magyar foci feltámadását, hanem a halálát kívánják.

És most megint miről szólnak a hírek? Nem arról, hogy fociünnep volt a szombati meccs. Nem arról, hogy 20 ezer ember jött ki az Üllői útra és majdnem teljesen csurig volt a stadion. Nem arról, hogy győzött a csapat. És nem arról, hogy felemelő volt a hangulat. Hanem arról a maroknyi kisebbségről, aki balhézni jött be a stadionba. Arról, hogy fradista vert fradistát. Szégyen. Ezzel pedig sajnos megint sikerült jelentősen megtámogatni a magyar foci sírját ásókat. Nagy kár.

Kubatovnak pedig sajnos mindenben igaza lett. A stadionban rendnek kell lennie. És sajnos vannak olyan emberek, akikkel ez egyszerűen nem lehetséges. Mert nem a foci érdekli őket, hanem csak a balhé.

Remélem, hogy a jövőben nem a szektorokat zárják majd be a stadionban, hanem ezeket a bajkeverőket zárják be a börtönbe!

Közzétéve: 2017. november 08. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1113207529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása