Spíler

Döbbenet: az EU már bevándorláspári rajzfilmet finanszíroz

Közzétéve: 2017. május 17. Szerző: NigelF

flying-carpet.pngEgészen bizarr propaganda rajzfilm készült az Európai Bizottság és francia kormány támogatásával. Az Européens Sans Frontières (Európaiak Határok Nélkül) által készített filmben az EU egy repülő hipsztertündérként jelenik meg, aki varázsszőnyegen juttat muszlim menekülteket Nyugat-Európába, miután azokat a „rasszista” Kelet-Európában nem fogadták kitörő lelkesedéssel.

A „Segíts Eurodame!” című rövid animációs film létrejöttét az Európai Bizottságon és a francia kormányon kívül egy civil szervezet, a Hippocrene Alapítvány is támogatott. Ez az alapítvány már számos projektet finanszírozott Soros György Nyílt Társadalom Alapítványával közösen. A Hippocrene Alapítvány célja „a valódi európai polgárság megteremtésének előmozdítása,” amit a fiatalok megszólításával próbálnak elérni. Az alábbi, Brüsszel által is finanszírozott kisfilmben megtekinthető, hogy mire is gondolnak.

A film egy háború által sújtott város képeivel indul, ahol egy hidzsábot viselő anya, két fia és férje úgy döntenek, hogy útnak indulnak Európa felé. A következő képsoron már egy kerítés látható, felette Frontex (az EU határőrizeti ügynöksége) felirat. Itt éppen egy fiatal bevándorló férfi próbál bejutni, aki azt mondja a frontexes határőrnek, hogy munkát szeretne kapni az EU-ban. Mindez az uniós határőrt nem hatja meg, és elzavarja a férfit, aki így egy embercsempész közelébe kerül. A kezdő képsoron feltűnő családot viszont beengedik, mivel ők azt mondják, hogy a háború elől menekülnek.

frontex.png

Ekkor tűnik fel az EU-t jelképező, piros hipszter szemüveget és egy uniós zászlós fehér pólót viselő tündérlány. (A filmből ugyan nem derül ki, de a hipsztertündér vélhetően utolsó évfolyamos lehet a CEU gender studies szakán.) A tündér egy sátorba kíséri a családot, ahol egy öreg Aladdint kér meg arra, hogy vigye el a családot varázsszőnyegen Európába.

open-borders-fairy.png

A brüsszeli tündérlány felvezetésével útnak is indulnak a szőnyegen, azonban rossz döntést hoznak, mert először Európa keleti része felé indulnak (értsd: Magyarország). Itt rasszista, fehér férfiak skandálása fogadja őket, akik annak ellenére sem kérnek a muszlim bevándorló családból, hogy az öreg Aladdin felvilágosítja őket arról, hogy háború elől menekülnek.

racist-europeans.png

A brüsszelita tündérlány is csalódott lesz, de aztán eszükbe villan, hogy talán érdemesebb lenne Nyugat-Európa felé próbálkozni, így újra útnak indulnak, szerencsére most már a jó irányba. Amikor megérkeznek, mindenki túláradó szeretettel köszönti a bevándorló családot (értsd: refugees welcome). A család férfitagját már nagyon várta a helyi fűszeres (vélhetően Jürgennek hívják) és azonnal munkát is ad a muszlim férfinak. „Éljen soká Európa!” – hangzik a köszönet a muszlim családfőtől.

dinner.png

A kisfilm zárásában, tökéletes harmóniában, a földön ülve fogyasztja vacsoráját a befogadó és a bevándorló család. Az ikeás étkezőasztalt már le is cserélték egy mini arab asztalkára, ahogyan a tradicionális bratwurst sör kombót is halal finomságok váltották az asztalon. Eközben egy gyermek narrátor a következő kérdést teszi fel a nézőknek: „Európa védi a határait, az európaiak viszont megnyitják a szívüket a menekülteknek. És te?”

Mindez sajnos nem vicc, sőt az Európai Unió adófizetői, így a mi pénzünk is hozzájárult ahhoz, hogy ez az agymosó remekmű elkészülhessen. Két dolog biztos: egyrészt nagyon komoly baj van a brüsszeli fejekben, másrészt ez a kisfilm is jól mutatja, hogy a brüsszeli befogadáspárti bevándorláspolitika 2017 tavaszára sem változott semmit.

Közzétéve: 2017. május 17. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr9112510581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása