Spíler

Sokkoló! Ilyen az élet a berlini "hipszter" no-go zónában

Közzétéve: 2016. december 08. Szerző: Koplárovics

img_0365.JPGUgye emlékszünk még arra, amikor a 444.hu, a válasz.hu és még vagy egy tucat migránssimogató újságíró kórusban röhögött a Külügyminisztérium közleményén, amely Berlin Neukölln városrészét is no-go zónának minősítette? Azt bizonygatták, hogy Neukölln egy rehabilitált bulinegyed, amely semmivel sem veszélyesebb, mint bármelyik másik berlini kerület.

Közülük is kiemelkedett Magyarósi Csaba, a városban.blog.hu nevű felület szerkesztője, az index.hu egykori büszkesége. Elment ugyanis Berlinbe és az ott készített videó végén a következőket mondta a kamerába: „Halált megvető bátorsággal eljöttünk Európa egyik rettegett negyedébe, Neuköllnbe. Legalábbis a Külügyminisztérium azt állította, hogy ez egy no-go zóna, amikor néhány hónappal ezelőtt kiadott egy listát arról, hogy hova nem szabad turistaként ellátogatni, mik azok a területek, amiket a bevándorlók átvettek a helyi lakosságtól és már a rendőrség sem mer bemenni ezekre a területekre. Az egyik az Neukölln, ami ugye láthatóan rettenetes és halálosan félelmetes és bármikor le tudják ütni az embert. NEM! Az a helyzet, hogy ez egy nagyon szórakoztató része Berlinnek, ahol élénk kulturális élet van.

Kedves Magyarósi Csaba! DE! Bármikor le tudják ütni az embert. Pont úgy, mint idén júniusban egy 57 éves nőt, akit a „szórakoztató” Neuköllnben két bevándorló fiatal a bántalmazáson túl pisztollyal fenyegetett és még ki is rabolt. De nem ám csak ütnek, rúgnak is, Csaba! Például ártatlan 26 éves lányokat, csak úgy, brahiból. Hátba. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a friss videót október végéről, amelyben egy szakállas, kreol bőrű férfi a főszereplő.

A felvétel felirata így szól magyarul: „Sokkoló videó Berlin-Neuköllnből. Több férfi követ egy fiatal nőt egy metróállomáson. A 26 éves nő mit sem sejtve megy lefelé a lépcsőn, amikor az egyik férfi brutálisan megtámadja. Eközben a többi férfi teljes lelki nyugalommal továbbsétál. Egy járókelő siet a nő segítségére, akit ambuláns kezelésben kellett részesíteni. A rendőrség szerint az incidenst semmilyen vita, vagy egyéb esemény nem előzte meg.”

A helyedben óvatos lennék Neuköllnben, Csaba, hiszen a külföldieket sem kímélik az „élénk kulturális háttérrel” rendelkező bevándorlók. 2015 októberében ugyanis négy migráns paprikaspray-vel és pisztollyal támadt két brit állampolgárra, akiket megvertek, majd kirabolták az autójukat. És igen, Csaba, a rendőrök sem szívesen látogatják a te kedvenc kis hipsztergettódat, mert ők is beleszaladhatnak egy-két jobbcsapottba, ha nem vigyáznak. Például az a rendőrnő, akit idén augusztusban intézkedés közben ököllel vágott arcon egy egyiptomi állampolgár a neuköllni Hermannstrasse metróállomáson. Az eset kapcsán a tagesspiegel.de hírportál felhívja a figyelmet arra a rendőrségi bűnügyi jelentésre, amely megállapítja, hogy „néhány hónapja elsősorban észak-afrikai vagy arab bűnelkövetők jelennek meg itt, akiknél magasabb az erőszakra való hajlam.” De tudod mit, Csaba, ha ennyire tetszik, nyugodtan költözz ki Neuköllnbe, a legjobb az lenne mindenkinek, ha haza se jönnél.

U. i..: Érdemes lenne kijavítani a videód feliratát 06:55-nél, mert a beszélő Napóleon nevét említi, mint aki meghódítja Berlint, és nem a poroszokét, mint ahogy az ott szerepel.

Közzétéve: 2016. december 08. Szerző: Koplárovics

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr9112032469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása