Spíler

Szomáliai származású a minnesotai terrorista

Közzétéve: 2016. szeptember 19. Szerző: Zöld Íjász

A Breitbart szerint Hillary Clinton külügyminisztersége idején, 2009 és 2013 között 31 ezer szomáliai migráns kapott zöld kártyát és telepedhetett le az Egyesült Államokban. Az elkövető, Dahir A. Adan viszont már 15 éve az USA-ban tartózkodott; lett volna ideje integrálódni.

A St. Cloud-i bevásárlóközpontban szeptember 17-e, szombat este történt a késes támadás. A késelőt szerencsére egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lelőtte, így meg tudta állítani a vérengzést. Az esetről tudni lehet, hogy a támadó biztonsági egyenruhát viselt. Többször utalást tett Allahra, és a túlélők elmondása szerint az áldozatoktól azt kérdezgette, hogy muzulmánok-e. Az Iszlám Állam nevű szíriai-iraki terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség vasárnap azt állította egy közleményben, hogy az ISIS katonája volt a késelő.

Clinton külügyminisztersége idején mintegy 680 ezer migráns érkezett az Egyesült Államokba muszlim országokból, közülük 31 ezer volt szomáliai. Minneapolisnak már van is egy folyamatosan bővülő szomáliai, wannabe ISIS-harcos kolóniája a hírek szerint. Itt található egy „Little Mogadishu” gúnynéven ismert negyed is, ahol az USA legnagyobb szomáliai származású közössége él. Egy kongresszusi jelentés alapján az Egyesült Államokban itt akarnak legtöbben az Iszlám Államhoz csatlakozni, és már legalább 20-an elutaztak Szíriába, hogy harcoljanak az ISIS tagjaiként.

Hillary külügyminiszterként folytatott migrációs politikája nyomán felmerül a kérdés, hogy mit várhatnak az amerikaiak és a világ egy esetleges Clinton-kabinettől. Az amerikai jobboldal nem sok jót remél ettől a forgatókönyvtől, és mi európaiak is biztosak lehetünk benne, hogy az új amerikai adminisztráció irányvonala komoly hatással lesz az EU-ra és a brüsszeli bürokraták terveire.

Közzétéve: 2016. szeptember 19. Szerző: Zöld Íjász

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr8611728115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása