Spíler

Megbukott a Pukli-lázadás – ebben ennyi volt

Közzétéve: 2016. március 30. Szerző: Edward Blake

miskolc.jpgKevésbé a tanárokat, mint inkább a kádári nyugdíjasokat sikerült mobilizálnia Pukli Istvánnak és a civileknek. A mai „tanársztrájk” hatalmas bukás, mind a lázadóknak, mind az ellenzéknek. 5875 iskolából a legmerészebb becslések szerint is 250-ben volt sztrájk. 

Sokat akart a szarka 

Pukli István március 15-én hirdette meg polgári engedetlenségi akcióját, amennyiben Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot tőlük. Eredetileg Pukli nem csak a tanárokat szólította fel engedetlenkedni, hanem az egész ország népét. „Álljon le az élet Magyarországon egy órára!!” – mondta Pukli beszédében. Álljanak le a vonatok, álljanak meg a buszok és menjen aludni a villamos is, legalább egy órára. Na most ilyen hülyeség Sztálin halála óta nem volt.  

Hiába nyomta teli torokból a média és az ellenzék 

A balliberális média minden csövön a tüntetést nyomta. Számtalan interjú készült a szervezőkkel. Ezerrel várták a képeket az elégedetlenkedőkről. Az ellenzéki pártok minden fórumon meghirdették a mai sztrájkot. Utóbbinak meg is lett az eredménye, ugyanis 20-30 fős nyugdíjas különítmények el is lepték az iskolák előtti placcokat, azonban tanárokból és diákokból kevés volt. Feltehetőleg aludtak plusz egy órát így a tavaszi szünet után, ami érthető is. 

csepel.jpg Hibák sora 

Az önhitt Pukli és társai hibák sorát követték el. Kezdve talán azzal, hogy a március 15-ei tüntetésükre nem hívták meg felszólalni a szakszervezeti vezetőket. Ennél is durvább, hogy később kiderült, hogy nem csak felszólalni nem kérték fel őket, hanem magára az eseményre sem kaptak meghívást. Ehelyett felkérték rendezőnek a Soros György által pénzelt Krétakör vezetőjét, Schilling Árpádot. Na, most itt lehetett tudni, hogy ennek az egésznek lőttek.  

Csak azok nem állnak a mozgalom mögött, akiket képviselnek 

A nagy március 15-ei tünti után így szépen bement Gallóné az ATV-be és tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy lépésekre vannak a kormánnyal való megállapodástól. Ennél is durvább azonban, hogy Gallóné közölte, hogy mennyien is állnak valójában a kockás inges tanárok mögött.  

Ha történetesen az összes pedagógus letenné a munkát úgy, ahogy Pukli István ezt mondta, nyilvánvalóan nem lehetne semmit sem velük csinálni, de azért azt tudni kell, hogy a pedagógus társadalom megosztott. Hát merjük kimondani, hát nem mindenki, egyáltalán nem mindenki ért egyet akár a civil fórum, akár a Pedagógusok Szakszervezete követeléseinek, mert úgy gondolja, hogy jól van ez így.” 

Úgy tűnik, hogy Galló Istvánnénak ebben igaza volt. Nem véletlen, hogy az 5875 iskolából a legmerészebb becslések szerint is 250-ben volt munkabeszüntetés, ami akárhogy is nézem még az 5 százalékot sem éri el. 

Megint elhitték 

A március 15-ei beszéd után kialakult egy messiásvárás velem kapcsolatban, és ennek nem szeretnék eleget tenni, főleg azért nem, mert nem vagyok rá alkalmas.”mondta Pukli egy interjúban az engedetlenség előtt. Azt most tegyük kicsit félre, hogy a Messiás feltámadása, vagyis Húsvét előtt pár nappal mennyire ízléses egy ilyen kijelentés. De Pukli valóban nem messiás. Pedig baloldali barátaink megint elhitték, hogy „ez a kormány már megbukott, csak ki kell várni”. Újra feléledt ugyanis bennük a remény, amit egyszer már elhozott nekik a Milla, Bajnai Gordon színrelépése, a HAHA, Sándor Mária, stb. Mondjuk ez nem csoda, mivel a baloldali ellenzék lassan már annyira magába van roskadva, hogy annak is két kézzel tapsikol ha a Jobbik nyer az ország másik végében valami időközit.  

És akkor mi lesz most? 

A kormány valamennyit már engedett: új államtitkára van az oktatásnak. Átalakítják a Kliket, csökkentik a tanárok kötelező óraszámát. A szakszervezetek pedig majd szépen megállapodnak a kormánnyal.  

Ami az ellenzéket illeti. Egy újabb hiú ábránd vált kámforrá. Megint elkövették ugyan azt a hibát: nem civil mozgalmakat kell csinálni. Mert egyszer volt Budán Kész Zoltán. 

Közzétéve: 2016. március 30. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr598546348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mai Pilátusok 2016.03.31. 01:16:41

Palkovics államtitkár elvárja a kerekasztal konzultációira a tiltakozó tanárokat. Mint nyilatkozta, ott folyik a munka, hisz ott vannak a szakemberek!   Igaza lehet. Szavait alátámasztja, hogy ott ül a Magyar Művészeti Akadémia is, ez a kiváló köztes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása