Spíler

CSOKoltatjuk a szakmaiságot

Közzétéve: 2016. január 25. Szerző: Edward Blake

Nagyon nehéz fogást találni a CSOK-on, mégis sokan megpróbálják. Ilyen volt a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest is. Csak egy dolgot hallgattak el: hogy kik is ők valójában.  

Roppant szórakoztató, ahogy a komplett ellenzék és a média megpróbál fogást találni az új CSOK-on. Eddig is rohadt nehéz volt megmagyarázni, hogy miért rossz az, ha a kormány hozzád vág 10 milliót, hogy költözz egy új építésű lakásba. Ehhez még ad 10 milliós hitelt is, a piaci hitel kamatának gyakorlatilag a feléért. Még csak el sem kell adnod a régi lakásod, ha nem akarod, hanem azt mondjuk kiadhatod, amiből tudod fedezni a hitel kamatait. Mindössze annyi a dolgod, hogy csinálsz három gyereket. Emellett ráadásul a programnak nem csak demográfiai haszna lehet, hanem felpörgeti az építőipart is, ami azt jelenti, hogy nőhet a nemzeti össztermék, vagyis minden évben többet lehet elkölteni, bónuszként meg még munkahelyeket is teremt. Így persze világos, hogy miért csípi az ellenzék szemét a CSOK.

A legnagyobb erőlködést az origo-s Micskei Lajos fejtette ki, aki arra jutott, hogy a CSOK növelni fogja a légszennyezettséget. A légszennyezettséget. Minden elismerésem, ez mondjuk azért nem semmi teljesítmény. Bizonyára nem véletlenül kapja a fizetését.

Ennél is szebbet ment viszont a 444. Mert Micskei Lajosról legalább tudjuk, hogy egy közepes színvonalú újságíró. De a 444 megint fontos tényeket hallgatott el. Történt ugyanis, hogy 444 közölte a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest „tanulmányát”. Már itt gyanakodhatunk, hogy mivel is van dolgunk. Ugyebár régóta tudjuk, hogy a szakmaiság mi is valójában. És mit ad Isten, most sem kellett csalódnunk. A KFIB-ről ugyanis azt kell tudni, hogy a Haza és Haladás Alapítvánnyal van összebútorozva. Amely ugye Bajnai, azaz a korábbi Együtt alapítványa. A szakmaiságukról pedig annyit, hogy 2012 decemberében úgy számoltak, hogy 2013-ra a magyar gazdaság 0,2 százalékos visszaesést fog produkálni. Végül a GDP 2013-ban 1,6 százalékkal növekedett. 2013 végén, Bajnai Gordonnal közösen bemutatott előrejelzésében pedig úgy kalkuláltak, hogy 2014-ben 1,4 százalékos lesz a növekedés. Végül azonban a magyar gazdaság 3,7 százalékkal nőtt tavaly. Szakmaiság. A pénzt pedig saját beszámolóik alapján Soros Gyuri bácsitól kapják, pontosan úgy, ahogy a 444. Nahát.

És pont ez a két kis információ maradt le a 444 cikkéből. Véletlen. Sajtóetika. Szakmaiság. Nahát.

Közzétéve: 2016. január 25. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr478312572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása