Spíler

Öt tanulság a szerdai ostrom után

Közzétéve: 2015. szeptember 17. Szerző: Edward Blake

A bevándorlók kimutatták a foguk fehérjét, a nemzetközi média ferdít, a román és a szerb kormány megint belénk rúgott, miközben a határzár tényleg működik, a magyar baloldal pedig eltóbiásodási spirálba került.

1. A csillogó szemű bevándorlók kimutatták a foguk fehérjét

Maguk a bevándorlók rombolták le végérvényesen azt a néhányakban még mindig élő torz képet, amely szerint ártatlan, védtelen tömegről van szó. A csillogó szemű menekültek ultimátumot adnak Magyarországnak. Mert nem csupán a magyar rendőröknek adtak ultimátumot, amikor azzal fenyegettek, hogy amennyiben nem nyitják ki a kerítést, úgy pontban 13:00-kor áttörik a kerítést, hanem az egész országnak és Európának. Mert ne szépítsünk, ez ostrom volt Magyarország és Európa kapujában.

2. A nemzetközi média hazudik

Annak ellenére, hogy több internetes portálon is egyenes adásban lehetett követni az eseményeket, amelyekből világosan kiderült, hogy a megvadult tömeg folyamatosan ostromolta a magyar határt, a magukat objektív és mérvadó nagy nemzetközi hírcsatornáknak mégis sikerült egy párhuzamos valóságot felállítaniuk. A BBC 1 perces összefoglalójában olyan képsorokat adtak le, ahol egyetlen másodpercig sem látszanak a betondarabokkal dobálók vagy a kaput áttörők. Csak és kizárólag a könnygáz miatt arcukat mosó asszonyok, férfiak és síró gyerekek. (Reméljük, Cameronnak előbb-utóbb lesz bátorsága helyrevágni a nagy BBC-t.) Aki követte az eseményeket, az tisztában van vele, hogy a folyamatos támadássorozatok után az egyik nekifutás alkalmával, a korábban messze az eseményektől lévő nőket és gyermekeket vittek magukkal előre, élő pajzsként használva őket a megvadult férfiak. Ekkor történt az az európai ésszel felfoghatatlan akciójuk is, amikor két gyermeket dobtak át a kerítésen, az egyikük egy hat éves kislány volt. Minderről hallgat a nemzetközi sajtó. A síró gyermekeket és nőket a magyar rendőrség által brutálisan bántalmazott védtelen menekültként mutatják. A Reuters pedig maga a vicc, akik szerint a tegnapi események a magyar-szír határon történtek.

3. Takaréklángon az örökbarátság, a román köpönyeg meg ismét jól forog

Mindenki eszméletlen jó fej és emberséges a bevándorlókkal még tőlünk délre és keletre is, csak a barna eső áztatta Magyarország miatt kell szégyenkezni. A Milosevics köpönyege alól előbújt senkiházi szerb szociális miniszter napok óta hitegette a migránsokat, hogy közbenjár az érdekükben. A szerb miniszterelnök pedig brutálisnak és nem európainak minősítette, amit a magyar rendőrség művelt és egyébként is, hogy merünk átvízágyúzni "szerb" területre. Vucsics csak egyetlen dologról feledkezett meg: az ő rendőrei rövid ujjú pólóban szaladgáltak a bevándorlók között, és semmit sem tettek, hogy a szerb területről támadó bevándorlókat megfékezzék. Victor Ponta náci vádjairól beszélni sem érdemes sokat, ő a korrupciós ügyei miatt fél lábbal már a börtönben van. A horvátok pedig még csak most ismerkednek a bevándorlókkal, egyelőre nagy a vendégszeretet, persze befogadni senkit sem akarnak, viszont készségesen továbbengedik őket nyugat felé. Az unió határainak megvédése még merkeli értelemben véve sem ezt jelenti, de majd később talán szól nekik valaki.

4. A kerítés működik

Hiába írták le naponta, hogy a kerítés hatástalan lesz, hiába próbáltak viccet csinálni a gyodából, most mégis úgy tűnik, hogy segítségével értelmes keretek közé lehet szorítani a bevándorlási áradatot. Az elmúlt hetekben átlagossá vált, hogy naponta 3-4 ezren érkeztek. A keddtől életbe lépő jogszabályváltozások és a kerítés együttesen egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy képes töredékére csökkentenie az illegális határátlépők számát. Mindhez persze kell a rendőrség nagyszámú jelenléte és profizmusa is. A bevándorlók azóta már Magyarországot megkerülve próbálnak nyugat felé menetelni. A horvát rendőrség szerint egy nap alatt 5600-an érkeztek hozzájuk. A horvátországi Tovarnik vasútállomásán jelenleg 3000-en várakoznak.

5. Akikről pedig beszélni sem érdemes: a magyar baloldal

A MSZP néma csendben követi az eseményeket, sehol egy hivatalos álláspont. Elég nehéz lehet az álproblémázásból kitörni. A DK továbbra is agyhalott, Vadai szerint aránytalan volt a rendőri fellépés, szerinte ártatlan nőkre és gyermekekre támadtak a rendőrök könnygázzal. Gyurcsányék az eseményeket az „embertelen kormányzati politika mára beérett gyümölcseként” jellemezték. Persze nemrég még ők is arról beszéltek, hogy a Fidesz kreálja ezt a problémát, júniusban még így értékelték a bevándorlást: „Orbán ne tetszelegjen a magyarok megmentőjeként, ne hazudjon a kormány, mintha tömegek ostromolnák déli határainkat.” Látjuk, hazugság és kreálmány volt csupán minden.

Közzétéve: 2015. szeptember 17. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr727795076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása