Spíler

Embercsempész a vízbefulladt kisfiú apja?

Közzétéve: 2015. szeptember 11. Szerző: Megagigatron

Mindannyian láttuk a borzalmas képeket a török partoknál vízbefulladt kisfiúról. A kép az egész menekültválság egyik legfontosabb szimbóluma lett. A borzalmas képsorok a legkőszívűbb ember szívét is meglágyították. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy hatalmas geller kapott a történet.

A sajtó gyakorlatilag a szolidaritás teljes hiányával vádolt mindenkit, aki mégsem állt át ezután sem a befogadás pártjára. Például Orbán Viktor, akit az eset után kérdezett a BBC és ő úgy válaszolt, hogy „Please don’t come!” vagyis „Kérlek ne gyertek!”, majd kifejtette, hogy Törökország egy biztonságos ország, miért kockáztatnád az életed, hogy átgyere Európába? Ugyanakkor a britek és az ausztrálok éppen a tragédia hatására jelentették be, hogy hajlandóak befogadni szíriai migránsokat. Most azonban úgy néz ki, hogy új fordulatott vett ez a tragikus történet.

Ugyanis az ausztrál Daily Telegraph és a brit Daily Mail tudósítása szerint a kisfiú apja, Abdullah Kurdi vezette a hajót, az egész családja és még egy tucat ember életét kockára téve. Egy nő, Zainab Abbas aki két gyermekét veszítette el az adott hajón azt az információt juttatta el a médiához, hogy Aylan Kurdi, a halott kisfiú apja embercsempész volt. A nő útját szervező másik embercsempész pont azzal nyugtatta Abbast, hogy a hajó kapitányának gyerekei is a fedélzeten lesznek, nincs ok az aggodalomra. A nő szerint a hajó az állapotához viszonyítva túl gyorsan haladt és túl sok kétségbeesett migráns volt rajta: 5 helyett 14-en utaztak. Kurdi tagadta a vádakat a Wall Street Journalnak. Azt állítja, csak akkor vette át a hajó kormányzását, mikor a valódi kapitány elmenekült, de Zainab Abbas továbbra is kitart állításai mellett.

 

Abdullah Kurdi

Zainab Abbas családja

Közzétéve: 2015. szeptember 11. Szerző: Megagigatron

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr237778516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása