Spíler

Nem kell a "Tábor"! Kubatov, nem kell a "Tábor"!

Közzétéve: 2015. július 03. Szerző: Edward Blake

A Fradi a huligánok nélkül is sikeres. Sőt, a "Tábor" áll a Fradi sikereinek útjában. Maradjon a szkenner, maradjon a kártya és maradjon a gyerekzsivaj. 

Olvasgatom a C-középen a „Gábor, engedd be őket, légyszi!” című posztot, amit a nem tudom pontosan kik írtak és kik is ők valójában. Persze, igazából ez nem is lényeg. És miközben nézegetem ezt a legkeményebb liberális nyivákolásokat megszégyenítő írást, azon gondolkozom, miért is alakult mindez így, ahogy most van, hogy „A Fradi Tábor”, értsd, nagyjából kétezer ember nem jön be a stadionba. Aztán nézem a kocsmában a tegnapi Fradi-meccset a Go Ahead Eagles ellen. Micsoda rohadt jó hangulat volt Hollandiában. És arra gondolok, hogy mennyire király lesz majd kimenni az új stadionba a hollandok ellen kimenni szurkolni. Végre kinn van a Fradi egy európai kupában, és nemcsak hogy ott van, de van esélye tovább is jutni, akár a csoportkörig. És akkor eszembe jut, hogy egy hét múlva nem csak a kétezer kopasz nem lesz ott az új stadionban, de én sem leszek ott, ahogy senki sem lesz ott, hogy szurkoljon a Fradinak.

Ugyanis ők elintézték nekünk, hogy az első nemzetközi tétmeccs a Grupiban zártkapus legyen. Mert ugyebár ők a Ferencváros és nekik fontos, hogy náczuljanak és tolják a „szívtől az égig” karlendítést, ami a világon mindenhol teljesen egyértelmű, hogy mit jelent. De világos, hogyha nincs füst, nincs lendítés és nincs faszszopózás, akkor hangulat sincs. Márpedig „A Hangulat” a legfontosabb. Fontosabb, mint hogy most senki sem mehet ki. Ez a Fradinak súlyos pénzekbe került. A hangulat a Fradinál is fontosabb.

Nem tudom a C-közepes srácok mikor voltak kinn az idény során, de én emlékszem, hogy milyen volt a hangulat az Újpest ellen. Ahogy arra is emlékszem, hogy milyen volt a hangulat a kupadöntőn. Régen is bérletes voltam, tudom milyen volt régen a hangulat és milyen most. Na, szóval az a helyzet, hogy az a hangulat, amit ők hiányolnak, a siker útjában áll. A Fradi sikerének útjában. Ebben az évben kiderült, hogy a Fradi "A Tábor" nélkül is sikeres volt. Amit ők 12. embernek hisznek, a legnagyobb hazugság. Ma "A Tábor" nem a 12. ember, hanem egy béklyó, ami  visszahúzza a Fradit. Ma "A Tábor" nélkül sikeresebb a Fradi. Idén "A Tábor" és A hangulat nélkül nyerte meg a Magyar Kupát, lett ezüstérmes a bajnokságban és jutott ki az Európa Ligába. A nézőszám eközben kb. ugyanott van, a jegybevétel, tehát a csapatra szánt pénz meg nőtt.

De visszagondolva erre az évre más is eszembe jutott. Már nem is nagyon emlékszem milyen az, amikor sörösüveggel dobálnak. Arra sem emlékszem hogy néz ki egy lovasrendőr. Nem zavar, hogy a klub nem kap számlát a BKV-tól a károkról. A klubot nem bírságolja szarrá az MLSZ és az UEFA. És sok száz más archoz hasonlóan nyugodtan viszem ki barátnőmet is a meccsre. Ami a vénaszkennert illeti: az ember naponta kényszerül arra, hogy megadja az adatait külföldi cégeknek, egyesek simán adják meg az ujjlenyomatukat a Samsungnak vagy az Apple-nek. És akkor pont a Fraditól félnek? Azt sem értem, hogy az „életünk és vérünk a Fradiért” vonalba miért nem fér bele a tenyérlenyomat. Jól látszik a debreceni ultrák példájából, hogy mennyire nem a kártyáról, vagy a szkennerről szól ez az egész. A Debrecen megválik a szurkolói kártyától, viszont az ultrák így sem térnek vissza a stadionba, most már a regisztráció ellen tiltakoznak. A példa jól mutatja, hogy miről is van szó: mint mindig, a befolyásról. És ők elvesztették a Fradi feletti befolyásukat és ezért most hisztiznek. 

Viszont megmondom őszintén, hogy különösebben nem is érdekel a hisztitek. Sokkal jobban szeretem a gyerekzsivajt a stadionban, mint az általatok generált „hangulatot”. A hanggránátokat, a füstöt és a karlendítést. Jól látszik, hogy már csak kik állnak ki mellettetek. Azok, akik a haszonélvezői annak, hogy mindig balhé van. Az Átlátszó, tehát a liberálisok és a Jobbik.

Hát ennyit rólatok. "A Tábor" áll ma a Fradi sikerének útjában. Maradjon a szurkolói kártya. Nem fogtok hiányozni.

Közzétéve: 2015. július 03. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr207593518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása