Spíler

Bevándorlás számokban - Olaszország: 47 ezer vs. Magyarország: 50 ezer

Közzétéve: 2015. június 17. Szerző: Megagigatron

Az Unió határőrizeti szervének legfrissebb adatai szerint Magyarországra több bevándorló érkezik, mint Olaszországba. Eközben a baloldali pártok és a magyar média még mindig nem létező problémaként kezeli a migrációs nyomást. Pedig a nemzetközi helyzet fokozódik.

Megjelentek a Frontex, az EU külső határőrizeti ügynökségének legfrissebb adatai az Unióba érkező illegális határátlépők számáról, amelyek lényegesen durvábbak, mint gondoltuk. A nyolc fő bevándorlási útvonal közül idén január és május között a legforgalmasabb a nyugat-balkáni útvonal volt, vagyis az, amelyik Magyarországra fut be. A Frontex adatai szerint 50 430 illegális határátlépés történt a déli határszakaszon. Ezzel szemben a földközi-tengeri útvonalon Olaszországba 47 008 illegális bevándorló érkezett május végéig. Persze érthető, hogy a fókuszban azok a Földközi-tengeren érkező bevándorlók vannak, akik az embercsempészek által útnak indított hajókon vágnak neki az Európába vezető útnak, és akik közül az év elején sok ezren vízbe fulladtak.

A menekültkérdés és vele együtt az olyan agyament megoldások, mint a kvótarendszer, vagyis a bevándorlók szétdobálása az Unió országaiba azért került az EU napirendjére, mert nincs nap, hogy ne lenne vezető hír a 28 tagállam valamennyi hírcsatornáján, a tengeren Olaszországba érkező bevándorlók áradata. A hétvégén Franciaország, Ausztria és Svájc le is zárta az olaszországi határát a tömegesen érkező bevándorlók előtt. Az összbenyomás tehát az, hogy Olaszország a probléma gócpontja. Csakhogy, a számok egyértelművé teszik, Magyarországra nehezedik a legnagyobb migrációs nyomás: 50 ezer vs. 47 ezer.

frontex.jpgMindez nem számháború, de annak fényében különösen érdekes, hogy a hazai baloldali pártok szerint a bevándorlás nem valódi probléma. A szocik és az LMP szerint a fő gond a kivándorlás, a Gyurcsány-párt szerint nem nehezedik teher a déli határra, a Liberálisok (exdéesz) pedig még az alkotmányt is módosítanák a bevándorlók érdekében. És persze ott a plakátszaggató Szigetvári (ex-Bajnai) gárda, akik szerint felháborító és lázító a kormány plakátkampánya és egyetlen célja a figyelemelterelés. A kampánygurunak és a kétezerért leszaggatott plakátokkal szelfizőknek is ajánljuk korábbi gyűjtésünket a nagyvilágból, érdemes lesz a felháborítónál és lázítónál erősebb szavak után nézniük.

A baloldalt az sem zavarja, hogy miközben 2010-ben egész évben érkezett nagyjából 3 ezer bevándorló Magyarországra, addig csak idén május végéig több mint 50 ezren jöttek, akik Olaszországhoz hasonlóan hazánkat sem tekintik célországnak, tisztában vannak azzal, hogy hol osztják a legmagasabb segélyeket. Ausztria már két hete bejelentette, hogy elkezdi visszaküldeni Magyarországra azokat a bevándorlókat, akik először nálunk léptek az Unió területére. Nézzünk majd meg Szigetvári Viktor és a többi ballib, kétfarkú plakáttépkedő arcát, amikor az osztrákok lezárják a magyar határt is, ahogyan tették azt Olaszországban.

Arra is nagyon kíváncsiak leszünk, hogy amikor az osztrákok a mostaninál is gyorsabb tempóban tolják vissza a bevándorlókat és egyúttal a lezárt határ miatt itt ragadt több tízezer ember a Fröccsterasz mellett fog vadkempingezni, majd akkor is azt mondják-e, hogy nem létező probléma a bevándorlás? Akkor is összejön-e majd 4 nap alatt 30 millió forint az ellenplakátokra?

 

Közzétéve: 2015. június 17. Szerző: Megagigatron

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr367550504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása