Spíler

A 10 legkeményebb ellenzéki akció

Közzétéve: 2015. június 08. Szerző: Hetty King

Nagyon nehéz eldönteni a törpepártokról, hogy amit csinálnak, az vicces vagy inkább nagyon kínos. A plakáttépkedős akció miatt felsejlett bennünk, hogy ennél sokkal királyabb politikai termékeket is előállítottak már. A magyar sajtóban a képlet a következő: „Népharag = 6 ellenzéki „civil” aktivista csinál valami olyan dolgot, amire 3 nappal később szinte senki sem emlékszik”. Ezeket szedtük össze.

10. Juhász Péter birkával támadt volna Rogánra

Az egyik legerősebb cucc lett volna, ha megvalósul Juhász „juhász” Péter akciója, amikor kecskékkel és birkákkal támadta volna meg Dr. Ötkert. A meghökkentő akcióval az együttes politikus amiatt tiltakozott volna, hogy a Hold utcai piacot őstermelőknek építették át. Sajnos azonban a szemerkélő eső keresztülhúzta Juhász számításait. Pedig mi azt hittük, hogy a birka vízálló, de tévedtünk.

9. Közgéphez láncolta magát az LMPM

Amikor még Karigeriék az LMP-ben rontották a levegőt és Lajos nem a sajtószabadság és a russzofóbia élharcosaként tetszelgett, akkoriban rontottak rá a zöldek a Közgépre. Volt odaláncolás és rendőri intézkedés. Mind a huszonhatan (ez egy kongresszusnak is megfelel arrafelé) keményen megmutatták, hogy Lajos arról koldult! A nagy sikeren felbuzdulva ezt még eljátszották párszor, azonban mártírt soha nem sikerült csinálni magukból. De azóta is rendületlenül próbálkoznak, hátha.

8. Jávor Benedek lógott a Lánchídról

Paks 2 ellen ment a később az EP-be távozó Jávor Benedek. A molinócsászárok most nem egyszerűen hidat másztak, hanem onnan lógatták le magukat biztosítókötélen. Hihetetlen bátorság és vakmerőség! A plakáton egyébként ez állt: „Paks 2 = családonként 1 milliós adósság. Kösz, Viktor! Április 6-án "megháláljuk"! Majdnem így lett. Majdnem.

7. Juhász Péter befalazta a városházát

Juhász Petya életében egyszer majdnem alkotott valami maradandót, Karigeri azonban azt is lekéste. Itt épp amiatt tiltakozott Juhász, hogy megváltozott a budapesti választási törvény és mindezt egy téglarakással kívánta szimbolizálni. A kőkemény kiállás megtette a hatását, Budapest is narancsba borult. Ez egy igencsak sikeres akció volt!

6. Karigeri reptetett a Városligetben

A politikai pótcselekvés koronázatlan királya egyértelműen Karigeri. Bár pártja stabilan 1%-on tündököl, és már Budapesten is kizárólag egy kerületre szorult vissza, mégis rendületlenül nyomja gittegyletével blőd próbálkozásait. Itt épp egy felkiáltójelet reptetett Falus Ferivel. Igen, egy felkiáltójelet. Egy felkiáltójelet!

5. Konzultációs plakáttépkedés

Nagyon kiakadt Szigetvári a bevándorlásellenes konzultáción. Az eddig is világos volt, hogy szerelmes Habony Árpádba, de most igazán nagyot húzott. Népharag lett, és amint az köztudott: Népharag=az Együtt mind a 6 aktivistája és Szigetvári tépkedi a plakátokat. Ezzel is demonstrálták, hogy milyen komoly is a helyzet. A más véleményt látni sem bíró, toleráns szadeszosok annyit mindenképpen elértek, hogy a bevándorlásos ügynek csaptak egy nagy ingyenreklámot. Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy ezt bizony elDuricázta a nagy kampányguru.

4. Orbán-szobor ledöntése

Az egyik legtökösebb akció volt a hungarocell Orbán-szobor ledöntése. A performansz során két dolog derült ki: hogy Dopeman egy gyáva kis senki, és hogy Bajnai Gordon „ott sem volt”. A TarkamagyarBékéstöbbség népe pedig ismét kimutatta a foga fehérjét. Az akkor még Szolis Kónya Péter nagy dolgot hajtott végre, olyan egységbe kovácsolta az ellenzéket, amilyenbe azóta sem sikerült, ugyanis mindenki elhatárolódott a szobordöntéstől.

3. Toroczkai nem talál senkit az IMF-nél

Emlékszünk még, amikor a Jobikkal pacsizó Hatvannégy Vármegyések beromboltak az IMF-hez? „A világon egyedülálló és példátlan módon megaláztuk a világhatalomra törő IMF-et” mondta Toroczkai. Csak egy apróbb bökkenő volt, még az IMF sem dolgozott március 15-én, így csak a portásnak tudtak egy komolyabbat melldöngetni. A sztoriban nagyjából minden benne van, amit radikálékról tudni érdemes.

2. A Fidesz-székház ostroma

Az Alkotmány nem játék! – skandálták a tüntizők, akik „spontán” elfoglalták a Fidesz-székházat és egyetemista hippiket megszégyenítő doboskört alakítottak. Azóta persze nem hogy arra nem emlékszik senki, hogy volt egyszer IV. alkotmánymódosítás és az mi is volt, de talán még arra se nagyon, hogy új alaptörvénye van az országnak. Max a sósavas bácsi ugrik be. Sikeres akció volt!

1. Nem tetszik a rendszer!

Nem is kérdés, hogy Karsay Dorottya vitte be a legnagyobb ütést a NER-nek. Feltalálta ugyanis azt a mutatványt, hogy egy idegesítő liberális affektáló csaj egyedül belemond dolgokat a kamerába. És ha lájkolod, netán meg is osztod, akkor másnap itt van az egyenlőség meg a testvériség, nem utolsó sorban a köztársaság. Szívfájdalom, hogy azóta  Karsai eltűnt a közéletből, de Paprika Kinga és Gulyás „megvertek a DK-tüntin” Marci továbbviszi ezt a sikeres hagyományt.

Közzétéve: 2015. június 08. Szerző: Hetty King

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr647526204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása