Spíler

5 húzás, ami nélkül nem sikerült volna megállítani az oroszokat

Közzétéve: 2014. december 08. Szerző: Sideburns

1_13.jpg

Inkább siker, mint kudarc a tegnapi EB-nyitómeccs eredménye. Az első félidei ötgólos vendégelőnynél szinte mindenki aláírta volna az ikszet. A fizikálisan döntő fölényben lévő oroszok ellen kellett a Gerflor-padlót felszaggató akarat, de legfőképpen Németh András zsenialitása.

1.húzás: Nyugalom, akkor is, ha bénázunk és ellenünk fújnak

Eladott labdák, esélytelen távoli lövések, a meccs hatoda emberhátrányban. Ezt láttuk a meccs elején. Németh András mégis képes volt higgadt maradni és lépésről-lépésre összeszedni a csapatát. A szövetségi kapitány a meccs végén is láthatóan majdnem felrobbant a hülye bíráskodástól, de ha a meccs közben balhét csinált volna, akkor valószínűleg nem állt volna így talpra a csapat.

2. húzás: Ha nem megy a kulcsembereidnek, merj cserélni

Tomori Zsuzsanna az EB előtti beharangozó írásokban az egyetlen megmaradt világklasszisként tűnt fel Pálinger, Görbicz és Zácsik távollétében. A kiváló átlövőnek azonban tegnap nem nagyon ment a játék, Németh pedig nem félt cserélni kulcsemberét. A Tomori helyére álló Planéta Szimonetta helyenként szétszedte az orosz védőfalat, jobbátlövőként új ritmust tudott adni a támadójátéknak.

3. húzás: Ha nincs egy stabil világklasszis kapusod, cserélgess hármat

Herr Orsolyának nem nagyon ment a védés, Kiss Éva védései után pedig gyakran újra az oroszok szerezték meg a kipattanót. Bár utóbbiról nem az elsőszámú cserekapus tehetett, mégis jól jött, hogy be lehetett cserélni Bíró Blankát. Az oroszok a mérkőzés utolsó negyedében több mint hat percig nem lőttek gólt, a mieink pedig kétgólos előnyt tudtak építeni a végére stabil védekezésből.

4. húzás: 5+1-es védekezés, hátha megzavarodnak az oroszok

A meccs első harmadában felállt fal ellen és letámadásokból is szétvert minket az óriási fizikai fölényben lévő orosz csapat. A második félidőben tökélyre fejlesztett 5+1-es magyar védekezés képes volt az ellenfél támadásainak lassítására, labdaszerzésre. Triscsuk külön is kiemelhető, többször is bizonyította, hogy a mezőny egyik legjobb védőjátékosa.

5. húzás: Egy húzójátékos helyett tegye hozzá mindenki a magáét

A torna további mérkőzéseire – és a következő évekre – nézve a legjobb hír az volt, hogy Erdősi, Mayer és Planéta minden további nélkül hozzá tudta tenni azt a pár gólt, ami egy ilyen rangadón igazán számít. A magyar válogatottban mind a tizenhárom pályára lépő mezőnyjátékos szerzett gólt. Néhány gólnál olyan alázatot, akaratot és tartást láthattunk, amit minden magyar válogatottól szeretne látni az ember. Ilyenkor egy „nyertes” meccs döntetlenre hozását is könnyebben elviseljük. 

Közzétéve: 2014. december 08. Szerző: Sideburns

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr246967037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása