Spíler

Bokros Lajos TOP7 sztori

Közzétéve: 2014. szeptember 29. Szerző: Zöld Íjász

bokros.jpg

Őszinte megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a magyar közélet Falus Ference, Falus Ferenc bedobta a törölközőt és kiszállt a küzdelemből. A ringben a helyét Bokros Lajos vette át. Összegyűjtöttük Bokros Lajos 7 legjobb sztoriját.   

1. Bokros a Budapest Banknál

Bokros 1995-ben a Budapest Bank elnök-vezérigazgatói posztjáról 16 millió forintos végkielégítéssel távozott, ami mai áron megközelíti a 60 millió forintot. A Magyar Narancs egy korábbi összeállítása szerint Bokros „igen zavaros” időszakban töltötte be ezt a pozíciót.

2. A legkevésbé aktív magyar EP-képviselő

Az Eurologus összesítése szerint 2009 és 2014 között Bokros az európai parlamenti szavazások alig hatvan százalékán vett részt, ő szólalt fel a legkevesebbet az üléseken és ő volt a legkevésbé aktív magyar EP-képviselő a ciklusban. Bokros munkájának „elismeréseként” még a kopogtatócédulákat sem tudta összegyűjteni az idei májusi EP-választásra.

3. Tagadta, hogy belépett az MSZP-be, pedig mi az hogy, nagyon is

Bokros maga legendának nevezte MSZP-s párttagságát a Hírszerzőnek adott interjújában: „Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová.” 1996-ban, a Mozgó Világnak adott Bossányi Katalinnal készített interjújában ezzel szemben kifejtette: „Sosem tagadtam, hogy baloldali vagyok, a párttagságomat is megtartottam 1991-ig.” Hozzátette: „Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak.” Bokros 90-ben még MSZP-s parlamenti képviselő volt, azóta megjárta az MDF-t, e-mailben bizonygatta jobboldaliságát, továbbá radikális jobboldali pártokkal ült egy frakcióban az Európai Parlamentben, most pedig a baloldal főpolgármester-jelöltje. Ezt hívják színes életútnak.

4. Becsapta a pártját

Amikor Bokros Lajos az MDF EP-jelöltségét elvállalta, kézjegyével vállalta azt is, hogy amennyiben a párt Országos Választmánya visszahívja, visszaadja képviselői mandátumát. A párt Országos Választmánya több mint 90 százalékos arányban Bokros visszahívása mellett döntött. Bokros pedig kijelentette, hogy ő már pedig nem adja vissza mandátumát. Bokros tehát becsapta az őt delegáló pártot, a legkevésbé sem hálálta meg a belé vetett bizalmat

5. Hívei is megtagadták

A Bokros Lajos Baráti Kör 2010 tavaszán hozták létre, ám a szervezetet 2012-re feloszlatták, mivel az alapítók szerint Bokros Lajos „tevékenysége pusztán egy jó könyvelőéhez hasonlítható, javaslatai ugyanis kizárólag a kiadási oldal csökkentését érintik”. A korábbi hívek Bokrost egyenesen „vállalhatatlan személyiségnek” nevezték búcsúzó közleményükben.

6. Korábban az Alkotmánybíróságot támadta, ma a jogállamot félti

A már említett Mozgó Világ interjúban a Bokros-csomag Alkotmánybíróság által megsemmisített részeiről a következőképpen értekezett: „Én úgy gondolom, hogy az Alkotmánybíróság kifejezetten negatív szerepet játszott, és antimodernizációs döntéseket hozott. … Jogászok sora állítja, hogy nemcsak túllépték azokat a kereteket, amelyekre jogosítványaik szóltak, hanem jogilag is vitatható az állásfoglalásuk.” Bokros ma már a jogállamiságot félti, míg korábban semmibe vette egy független jogállami intézmény szakmai tekintélyét. 

7. Egzotikus balhék

Bokros Lajos állítása szerint a panamai egyetemen töltött egy évet, amely alapján megírta a doktori disszertációját, holott egy hivatalos levél szerint az egyetemnek nem volt tudomása Bokros Lajos nevű hallgatóról. Az egzotikus szigetekhez való kötődés fennmaradt, hiszen Bokros 2010-es kampányát egy Seychelle-szigeteki offshore cégen keresztül is finanszírozták. A vonatkozó szerződést Herényi Károly, az MDF akkori elnökhelyettese írta alá. És ha már egzotikusságról van szó, sose feledjük:

Közzétéve: 2014. szeptember 29. Szerző: Zöld Íjász

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr776741813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása