Spíler

Gaudi-Nagy kiköpött úgy néz ki, mint egy jobbikos

Közzétéve: 2014. május 08. Szerző: Sideburns

gaudi.jpg

Van, aki Magyarországot képviselné Brüsszelben. A Jobbik egyik volt képviselője ehelyett inkább Morvai Krisztinával akart európai képviselő lenni, aki nem is kritizálja „Tomikát”. Volner egy nyilatkozata szerint Gaudi-Nagy lenne a Jobbik-kormány elszámoltatási kormánybiztosa. Összegezve: a Jobbiknak van egy Keller Lászlója, és most már egy december ötödikéje is.

Jó ideje világos volt, hogy a Jobbiknak egyszer visszaüt majd a primitív, leegyszerűsítő-megmondós jakobinus-vonal. Benne van a pakliban, hogy valamelyik volt vezéregyéniség közli majd Vona Gáborral, hogy „euróáruló”, mert már nem akar kilépni az Unióból, bezzeg két éve még nagyban a kilépés mellett kardoskodott. Az sem kizárt, hogy valamelyik kidobóforma barnabolsi nyilatkozza majd le, hogy „puha ez az állatsimogatós-vonal”. Most mindenesetre Gaudi-Nagy Tamás hazaárulózta le egyik jobbikos képviselőtársát, azon a tüntetésen, amelyen Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője asszisztált a rögtönítélő népbíróság ovis eljátszásához. Vajon Morvai szerint is áruló a Jobbik? Ez belügy, ennél nagyobb gáz, hogy egy határon túli magyarokat képviselő, általuk demokratikusan a szerb parlamentbe választott párt elnökét a Jobbik EP-listavezetője által fémjelzett tüntetésen a híveik többször leköpték, lehazaárulózták. 

Morvai Krisztina „a Délvidéken járva azt tapasztalta, hogy az emberek nem elégedettek a VMSZ tevékenységével”. Na mármost volt ott két választás is, és azoknak nyilvános az eredménye. A Vajdasági Magyarok Szövetsége a szerb parlamentbe hetvenötezer szavazattal került be, a Jobbik a magyar parlamentben 3000 határon túli magyar szavazott – nemcsak a Délvidéken, hanem összesen. Ez azt jelenti, hogy a délvidéki magyarság sokszorosan inkább elégedett a VMSZ-szel, mint a Jobbikkal.

Van itt más is. Aki a Jobbikra szavaz, az Morvai Krisztinára szavaz, ő viszont nem Jobbik-tag. Ez a „kinn is vagyok, benn is vagyok”-politika egészen addig működött, amíg nem szabadult el Tomika, meg a Tomika és Krisztina által felheccelt tábor (mire nem jó egy munkanap, ugye?), mert most tisztázni kell a Jobbik, Tomika és Krisztina viszonyát. Nem magyaráznánk túl ez a bonyolult Bermuda-háromszöget, amelyben eltűnt a magyar emberek tisztelete, de az látványos, hogy itt most nem fog működni az, hogy Tomika már nem Jobbik-képviselő és nem a párt tagja. Az a baj ugyanis, hogy Volner János alelnök szerint a lámpavasat emlegető Gaudi-Nagy a párt elszámoltatási kormánybiztos-jelöltje – ahol pedig Pásztor István, meg Szabó Gábor áruló lehet, az már a jakobinus, sztálinista modellt követő elszámoltatás. Emlékszünk még Keller Lászlóra?

Eközben Gaudi-Nagy megköszönte Morvai kiállását, a Jobbik-frakció pedig benyújtotta Gaudiék több javaslatát a parlamentben. Úgy tűnik, hogy Gaudi-Nagy feltétlenül Brüsszelben akart Morvaival dolgozni, akinek „a legjobb barátja”. Úgy tűnik, hogy Gaudin, és nem a Jobbikon múlt, hogy ez a kiváló hordószónok ma nem ül a magyar parlamentben. Az viszont kérdés, hogy Morvai a Jobbikot, a magyar embereket, vagy a haverját képviselné-e az Európai Parlamentben, Balczó szerint Morvait ugyanis nem köti a pártfegyelem. Mindenesetre az tuti, hogy a Jobbik volt és leendő képviselőjének támogatói a délvidéki magyarság legitim képviselőjét, ezzel az egész magyarságot, a határon átívelő nemzetegyesítést köpték arcon többször a Kossuth téren. Ez a Jobbik december ötödikéje. Mérsékelt hangvétel és cicázgatás helyett ez a kiköpött Jobbik-stílus.

Közzétéve: 2014. május 08. Szerző: Sideburns

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr36134872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása