Spíler

Helló, baloldal, van egy jó tippem!

Közzétéve: 2014. április 10. Szerző: Koplárovics

szarszoi_talalkozo_2013jun_farkashazy.png

A baloldalnak nem az új választási rendszerre, meg a szerintük rossz irányt választó emberekre (értsd: hülye nép) kellene fognia az irtózatos bukót, hanem végre önmagával kellene szembenéznie. Fel kellene fognia, hogy ebből az országból valamit kurvára nem ért, hogy az ország nem értelmiségiekből áll és hogy vége van már azoknak az időknek, mikor kultúra- meg szimbólumértelmezési terrorral választást lehetett nyerni.

Persze, a jobboldal számára szerintem rohadt jó, ha a baloldal továbbra sem fogja fel, mi is volt a 2014-es választások üzenete (az, hogy nem kellenek). Én is röhögök, amikor görcsösen bizonygatják a megmondóemberek és a magukat nagyon függetlennek és nagyon szakértőnek hirdetők, hogy a választási rendszer hogyan torzított. Persze, amikor a szocik 1994-ben 30% körüli eredménnyel megkapták a képviselői helyek több mint felét, az nem volt para.

De ez most mindegy is. Az a lényeg, hogy a baloldal továbbra is azt próbálja magának bemagyarázni, hogy az új választási rendszer és persze amiatt vesztett, mert „a népsokaság rossz történelmi utat” választott.

Ez a hatványozott értelmiségi gőg azért is vicces, mert persze amikor „Az Emberiség” megfoghatatlan Jogairól kell beszélni elvontan – na akkor, akkor kurvára fontos Az Ember. Mert a Fidesz-kormány lábbal tiporta Az Emberek véleménynyilvánításhoz való jogát, gyülekezéshez való jogát, oktatáshoz való jogát – és még mit tudom én mit. Persze amikor konkrét, hús-vér emberekről van szó – vagy ahogy az Újságíróklubban hívják őket, „az egyszerű emberek”, ellentétben az „egyetemi tanárokkal” –, akkor azok már hülyék. Azok nem értik a haladó idők haladó szavát, a választási csalás, visszaélés „a népet nem érdekli”.

És hiába van ott a még Bolgár György által is elismert eredmény, hogy hát végül is azért csak 44.5% áll szemben 26%-kal, nem tanulnak, nem okulnak semmit. Csodálkoznak nem csak azon, hogy a Fidesz-KDNP betonbiztosan maradt kormányon, de azon is, hogy „húha, hát hogy lehet az, hogy a Jobbik még erősödött is és 130.000-rel többen szavaztak rájuk?”. A baloldal – politikus, „szakértő” egyaránt – mára már nem érzékeli a külvilágot, azt hiszi, hogy van Budapest meg a budapesti értelmiség és pont. Es ahogy nekik, úgy valójában az egész magyar nép számára roppant fontosak azok az unos-untalan mantrázott kulturkampfos témák, melyek kódrendszere, nyelvezete, de egyáltalán magának a problémának a lényege is érthetetlen „az egyszerű ember” számára.

Hogy mire gondolok? Például arra, hogy a legendás Összefogás végül is úgy jött össze, hogy Fischer Iván, Bitó László, Heller Ágnes, Konrád György, Radnóti Sándor, Parti Nagy Lajos és Závada Pál leült Bajnai Gordonnal januárban és meggyőzték őt, hogy na, fogjon már össze a többiekkel, mert „az utolsó pillanatban vagyunk” (voltak?). A jó értelmiségi – van ennél értelmiségibb társaság Magyarországon? – tanácsnak persze katasztrófa lett a vége, ami persze logikus körülmények között oda kellene vezessen, hogy a politikai logikát szem előtt tartó szocik átgondolják ezt az egészet. Erre a kérdést még legalább felvető Népszabadság arra a zseniális konklúzióra jut, hogy „a baloldalnak ki kell egyeznie AZ ÉRTELMISÉGGEL (kiemelés tőlem – szerk.) ahhoz, hogy megértse az őt körülvevő világot”. Lehet ennél még jobban kiegyezni az értelmiséggel?

Hogy még mire gondolok? Például arra is, hogy azon csodálkozik a baloldal: miután kb. 1990 óta, Antalltól Orbánig folyamatosan fasisztaveszélyt kiáltanak majd’ minden, szívüknek nem kedves téma kapcsán, mikor valóban erősödik a szélsőjobb, akkor „a népet” az már különösebben nem is érdekli. Hozzáteszem, a politikai korrektség őrülete ide (is) vezet. Meg oda, hogy még az ATV-s sztárriporter bassza le az amúgy tizenkilencre lapot húzó, de végül sikeresen taktikázó és a parlamentbe bejutó LMP társelnökét, hogy hát mi a faszom az, hogy ő nem ugyanúgy ítéli el a német megszállási emlékművet, ahogy az egy igazi, becsületes, tisztességes vérdemokratához illik. És még Schiffernek kell felhívnia arra a figyelmet, hogy éppen az ilyen kulturhisztériával vágta magát gajra a baloldal.

Én tényleg csak örülni tudok annak, ha a baloldal még tovább folytatja virtuális játékát az általa megkreált, de valóságban nem létező univerzumban, de egy gyurcsányi tippet azért adok: a saját jól felfogott érdeketekben „húzzatok már a picsába ezzel” a „faszkodással”, és térjetek észhez.

Közzétéve: 2014. április 10. Szerző: Koplárovics

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr166004350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása