Spíler

Nem értik

Közzétéve: 2014. április 08. Szerző: Penge Borissz

spiler_kep_1.png

Nem tudom eldönteni, hogy Szily most trollkodik vagy tényleg ilyen hülye?

Szily László próbál mérsékelt középnek látszani úgy, hogy nem tagadja meg azért önmagát. Hogy miért is mondom ezt? Mert elolvastam ezt a posztját.

Az még hagyján, hogy szeretne az elfogulatlan megmondóember szerepében tetszelegni, ez viszonylag könnyen lehámozható a szövegről. Elmondja, hogy mindkét oldal rossz. A Fidesznél a tartalom, a balosoknál a kommunikáció. Emlékszünk még, 2010 előtt is ez volt a mantra, hogy csak a kommunikáció a rossz.

De ezen lendüljünk is túl, ha ezen fennakadnánk, akkor még rám lehetne sütni, hogy sose láttam képmutató liberálist. A posztban addig még igaza is van, hogy szánalmas kifogások hallhatóak a nyafogó ellenzéki közvélemény részéről, miért is kaptak ki:

-     „vidékizés

-     határontúlizás

-     lejtettapályázás

-     namostemigrálokapicsábázás”.

És még ott is igaza van, hogy egyszerűen kellene tudni valamit mondani – ne adj’ Isten hitelesen is – a vidékieknek és a határon túli magyaroknak. Akkor nem lenne olyan probléma, hogy 2018-ban is bucira lesznek verve a körükben.

A probléma az írással annál az agymenésnél kezdődik, hogy miért is nem érti a vidéki paraszt, szemben a felvilágosult Budapesttel: nem szabad Orbánra szavazni. Tessék vigyázni, újabb idézet következik: „Budapesten az embernek a rendelkezésére állnak kábé azok a dolgok és szolgáltatások, amik egy átlagos nyugat-európainak, ezért az itteniek pontosan tudták, hogy mit veszthetnek azzal, ha a Fidesz kormányon marad kétharmaddal. (…) A vidékieknek, azon belül leginkább a falusiaknak egyszerűen nem állnak rendelkezésükre azok a majdnem nyugati szintű kapitalista javak, amiket Orbán küldetéses Európa- és piacellenessége veszélyeztet.”

Na igen, már-már az Éhezők viadalát is látom. A nyomorgó győriek, szegény soproniak és a nyugati országrész éhségmenetelő munkásai is ezért. Nem is beszélve arról, hogy az elesett Budán is milyen eredmény született. De Kőbánya, Újpest vagy Csepel érti. Érti, mit jelent európai értelemben vett nyugati értelmiségi kapitalista felső-középosztálynak lenni. És bár befogott orral, de a nyugatosokra szavazott. Ezért nem várta Mesterházyt egyetlen egy kisnyugdíjas sem Angyalföldön.

Amit nem ért Szily, hogy a választók nem jövedelmi viszonyok szerint szavaztak a kormánypártokra vasárnap. Ezért is mondhatjuk nyugodtan azt, hogy jelenleg a Fidesz az egyetlen néppártként, gyűjtőpártként viselkedő politikai szervezet ma Magyarországon. Volt mondanivalójuk minden csoport számára és simán meg is nyerték a választást. Jó lenne, ha egyszer eljutna a baloldal is arra a pontra, hogy kidugja a fejét a fővárosból. Talán akkor végre a Jobbik se lenne ilyen erős…

Közzétéve: 2014. április 08. Szerző: Penge Borissz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr485988009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása