Spíler

Budapest leghangulatosabb vendéglője

Közzétéve: 2014. április 01. Szerző: Penge Borissz

spiler_etterem.png

Alig 10-15 perc séta (és jelentékeny földszint feletti magasság) választja el a Móricz Zsigmond körtértől a Somlói úti 26. alatti vendéglőt, mégis mintha nem is Budapesten lennénk. Persze busszal is meg lehet közelíteni a helyet, de aligha érdemes, hiszen a Ménesi út felől egy kisebb túrával a környékre jellemző hangulatos utcácskákon és lépcsőkön keresztül is eljuthatunk ide. A vendéglőt nem is könnyű megtalálni, hiszen csak egy szerény cégér hívja fel rá a figyelmet. Ezután pedig egy épület oldalában kell lesétálni, ahol a zöld kertben egy csöpp lugasként bújik meg a célunk.WP_000311_mod.jpg

A minden vendéget kedves ismerősként üdvözlő tulaj, János bácsi fogadott minket. A vendéglő a hét hat napján – vasárnap kivételével – naponta frissülő menüsorral várja az éhes környékbelieket. Persze pár dolog ismétlődik, minden nap van például bécsi szelet és rántott sajt is, de alapvetően a vagy 10 menüopció naponta frissül. Az árak változóak 1000 és 2100 forint között, de ebben benne van a bőséges leves is.

WP_20140329_001_mod.jpg

A szombati nap a húslevesé, amiből két főre is egy egész tállal kapunk, így 2-2 tányérral is tudunk enni. A leves bőséges, nem csak tészta és zöldség, de tyúkhús is elég jut. Az egész nagyon házias és friss, a petrezselyem szinte még ropog az ember foga alatt.

Főételként egyikünk rántott sajtot rendelt, másikunk pedig az aznapi specialitást, azaz rántott balatoni fogast újhagymás főtt burgonyával. A rántott sajt már látványra is ínycsiklandozó, s nem tűnik gyorsfagyasztottnak. Mindkét fogásnál a köret mellé egy kis kertészsaláta is járt, ami nem csak a tányért dobja fel.

WP_20140329_004_mod.jpg

 

 

WP_000314_mod.jpg

A fogas illatosan került a tányérra, mellette pedig a krumpli is kiváló volt. A főtt burgonyát ugyanis egy alighanem tejfölös-majonézes öntettel szolgálták fel, s ebben volt az apróra vágott újhagyma is. Mindez az előbb említett salátával nem csak különlegesen jó, de egészséges ebédet is jelentett. Az adagok pedig a leves után akkorák voltak, hogy sajnos tényleg nem maradt már erőnk a desszertet kipróbálni.

WP_20140329_005_mod.jpg

A gyönyörű zöld környezet tökéletes a tavaszban. Egy kritikát meg kell azonban említeni, hogy a belső rész eléggé úttörőtábor hangulatú. Ezt leszámítva tökéletes randihely, ha valami csendesre vágyik az ember, szombatonként pedig gyerekzsivaj (igen, gyerekmenü is van) szállja meg a helyet, hiszen a családosok számára is ideális.

Közzétéve: 2014. április 01. Szerző: Penge Borissz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr815886842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása