Spíler

Nokiás dobozok és nejlonszatyrok

Közzétéve: 2014. március 07. Szerző: Zöld Íjász

spiler_gyurimesti.png

A baloldali Összefogás három vezető politikusa is tudott Zuschlag János „tevékenységéről”, mégsem tettek semmit. Mesterházy Attila jelenlegi miniszterelnök-jelölt felelősségét bírósági tanúvallomások is rögzítették.

Az egész történetből talán a bűnszövetkezet jelleg, ami igazán ijesztő. Meg persze hogy ezek az emberek, most kormányra szeretnének kerülni. Sok mindent hallottunk már arról, hogy a szocik hogyan mutyiztak az ifjúsági pénzekkel (is). És nem mintha Zuschlag Jánost erkölcsi etalonként kellene kezelnünk, de mégiscsak érdekes, hogy mennyire egybevágnak mostani állításai a korábbi történetekkel.

Már Debreczeni József „Az új miniszterelnök” című könyvének 242. oldalán szó esik arról, hogy 2003-ban, amikor Gyurcsány sportminiszter lett „nagyon hamar szembesült, konkrétan már az első héten, az MSZP… úgynevezett ifjúságpolitikai világával ... tehát ezzel a mutyizunk a pályázatokkal, az ifjúsági pénzekkel…”.

Itt ki kell térni Mesterházy Attila szerepére. 2002 és 2006 között a baloldal jelenlegi miniszterelnök-jelöltje felügyelte az ifjúságpolitika területét a Gyurcsány-kormányban. Ocsovai Tamás, a sportminisztérium korábbi helyettes államtitkára is elmondta tanúvallomásában, hogy "alapvetően Mesterházy Attila felügyelte a területet". Topolánszky Ákos, szintén volt helyettes államtitkár azt állította, hogy Mesterházy "bizonyos esetekben meghatározta, hogy mely szervezetet kell támogatni". Földi László, a minisztériumi pályázatokat felügyelő Mobilitás közhasznú egyesület korábbi igazgatója szólt arról is, hogy "Zuschlag Mesterházyra hivatkozva lobbizni próbált a pályázatokkal kapcsolatban". És ha még mindez nem lenne elég: Jánosi György, szocialista (!) politikus, egyben volt sportminiszter beszélt arról, hogy „Mesterházy Attilának tudnia kellett a gyanús ügyletekről, levélben figyelmeztették erre az akkori politikai államtitkárt, ő azonban nem tett semmit.”

Zuschlag mostani interjúja megerősítette a korábbi állításokat. Gyurcsány „mindenről tudott, mindenbe beleszólt, mindent ő írt alá”. Szigetvári Viktor is „mindig, mindenről tudott, hiszen az ő feladata volt a napi operatív ügyintézés a minisztériumban”. Mesterházy pedig „ha Veszprémben sikereket akart elérni, akkor is hozzám (Zuschlaghoz – a szerk.) fordult, hogy segítsek az elbírálásban.”

Ami új információ, hogy Zuschlag 50 milliót kapott nejlonszatyorban (!), hogy lelépjen. Illetve, hogy létezik az MSZP-ben egy több százmillió forintot tartalmazó központi széf (MSZMP-címerrel feldíszítve!), amelyhez a pártpénztárnoknak van hozzáférése, és ahonnan „fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésre, a pártelnök költségeire, kampányokra” költötték a (köz)pénzeket. Korszakváltás ide vagy oda, a régi reflexek csak nem akarnak eltűnni a szocialista pártból.

A kérdések tehát adottak:

  • Vajon Simon Gábor bankszámlája az MSZP központi széfjének egyik alszámlája?
  • Mennyire általános az MSZP-ben, hogy nokiás dobozokban vagy nejlonszatyrokban intézik a pénzügyi tranzakciókat?
  • Nem kellene Mesterházy Attilának tisztáznia magát és a Zuschlag-ügyben betöltött szerepét?

Egy dolog biztos: izgatottan várjuk a Zuschlag-könyv jövő heti megjelenését.

Közzétéve: 2014. március 07. Szerző: Zöld Íjász

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr515848446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása