Spíler

Miért maradt el az Összefogás kampánynyitója?

Közzétéve: 2014. február 20. Szerző: Medicin

spiler_gyuriferi_kicsi.png

Politikai érdeklődésemből fakad, hogy kíváncsi vagyok az évértékelőkre, kampánynyitókra, kampánybeszédekre, oldaltól függetlenül. Vártam az Összefogás nagy, budapesti, kampánynyitó eseményét (nem az igazi, nyíregyházi székhelyű pártét, hanem a baloldali látszat-összeborulásét). Gondoltam mindent megtesznek majd, Schmuck Andor akciós csirkefarháttal odacsalogat egy csomó embert, mindenkit megmozgat majd a mi Ferink, Attilánk, Gordonunk, Timink és Gáborunk. De sajnos elmaradt. „Szervezési hiba” történt. Nem értek volna oda a jelöltek.

Azért Ron Werber csapata ennél jobb dumát is kitalálhatott volna. Honnan nem értek volna oda? Bécsből? Előző nap parlamenti ülés volt, így mindenki a fővárosban kellett, hogy legyen. Bár Simon Gábor óta a szocik nem nagyon szeretnek bejárni a Parlamentbe, a ciklus utolsó ülésén például az összes frakcióvezető felszólalt, ám az MSZP Kovács Tiborra bízta a napirend előttit, aki az igen előkelő 155. helyet kapta meg a közös listán. Mesterházy és helyettese Tóbiás sem vette a fáradtságot, hogy a Tisztelt Házban így ebben a formában utoljára szólaljanak fel, bár ellenzékiként még lesz lehetőségük sokszor, ha így folytatják.

Az igazi ok azonban a kampánynyitó elhalasztásának az volt, hogy Gyurcsány Ferenc, az Apró-villás szeánszok szervezője és a baloldal háttér-irányítója szombaton egy budapesti hotelben tartotta évértékelőjét. Nem bocsátkoznék túl nagy elemzésekbe az értékelő kapcsán, hiszen Török Gábor is megmondta, hogy „mennyire értelmetlennek gondolja a politikusi beszédek megszokott értelmezését”. Egész egyszerűen szar volt. Még az ATV is rájött erre. Egy kortesbeszéd, elemzés, stand-up, hangos gondolkozás keveréke. Hosszú, sablonos, gyurcsányos.

Szegény Mesterházy azóta is csak egyszer szólalt meg, amikor szakmaian kielemezte Orbán évértékelőjét az ATV-ben, meg Gyurcsány beszédén integetett kényszeredetten. Neki nem sok lap jut mostanában. Miközben gőzerővel megy a kampány, Gyurcsány már 2018-ról beszél.

A Nagy Közös Kampánynyitó elmaradt. Gyurcsány viszont beszélt. Már megint ő járt jól. Nem lehet, hogy a Bajnai-Mesterházy csapat sokkal nagyobb árat fizet azért, mert bevette Gyurcsány is a buliba, mint ha külön-külön futottak volna neki a választásnak?  Akkor már csak az a kérdés, hogy mi a B terv? Mert jelen pillanatban a helyzet nagyon úgy fest, mint a Ponyvaregény záró jeleneteiben.

Marsellus Wallace: Mostantól fogva megmondom, hogy lesz velem és veled! Nem lesz olyan, hogy te meg én! Soha többé!

Butch Coolidge: Kvittek vagyunk?

MW: Kvittek vagyunk. Két dolog van. Erről nem beszélsz senkinek!...Ez a dolog megmarad köztem, közted és eközött a tökönlövötten döglődő, mindjárt kifingó csatorna töltelék között!!! Ez nem tartozik már senkire! Kettő. Még ma elutazol, ma este! És ha elutazol, el vagy utazva! Különben véged...! Los Angelesben nincs maradásod!

BC: Értem.

MW: Na, húzd el a beled! 

Közzétéve: 2014. február 20. Szerző: Medicin

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr95824003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása