Spíler

Az Tóta W. Bajnai hátsója felé tett nyelvcsapásairúl

Közzétéve: 2013. december 11. Szerző: OriginalSpíler

Az Tóta W.Bajnai hátsója felé.png

Van ez a Tóta W. nevű genyasrác, aki 2007-ben 170 milliós kormányzati kurzusrajzfilmekhez írt szövegeket. Bántóan kioktató cuccok voltak, de csak azért, hogy a választók "kicsit okosabbak legyenek". Nézve a totálfüggetlen barabásricsivel kiegészült E2014 lassan egy éve tartó vergődését, nem tudunk nem megemlékezni ennek a nihilcápának a tavalyi veretes cikkéről, amelyben valósággal kuncsorog a Bajnai-vezette baloldali egységért.

Mondataiból sugárzott valami, ami egyébként soha: a Hit. Mégpedig az elvakult hit abban, hogy egyedül Bajnai képes jobbá tenni ezt az országot. Kiválogattuk a legjobbakat Tóta W. szuper nyelvcsapásaiból. Öt erős idézet következik a cikkből.

1. „Bajnai már távozásakor alkalmas jelölt volt”

Tóta szerint ezt az bizonyítja, hogy a szocialisták 2010-ben „fürtökben lógtak róla, zaklatták, hogy maradásra bírják.” Valószínűleg a mi szürkeállományunkkal lehet baj, ha nem értjük, milyen összefüggés van a politikai alkalmasság és aközött, hogy a szocialisták 2010-ben balekot kerestek egy tutibukó választás előtt. Bajnain, ha valaki egyáltalán, akkor legfeljebb a libás tüntetők és a HAHÁ-s videóosztagok lógnak fürtökben.

2. „Kormányzóképességét nem kell bizonyítania"

Hogy miért is? Tóta W. szerint azért, mert Bajnainak „van jogosítványa a Miniszterelnöki Hivatalhoz”. Aha. Mi leginkább arra emlékszünk, hogy 2009 után Bajnai gyakorlatilag a kormánytagokat sem tudta fegyelmezni, nemhogy az őt megválasztó szocialista frakciót. Négy darab harminckét éves ifjútitán káderrel elbarikádozta magát valahol a Kossuth tér környékén, a minisztériumok meg az MSZP eközben élték a saját életüket. Párttársai a közös meló helyett inkább saját seggüket próbálták menteni a közelgő ügyészségi eljárások előtt, sokszor egymást is feldobva. Az a helyzet, hogy kormányfőként nagyon kevés ráhatása volt arra, mi történik a frakcióban.

kepmesek

3. „Rosszabbul mindenesetre nem éltünk”

…hacsak azt a tényt nem vesszük figyelembe, hogy a Tóta által buján kényeztetett Bajnai szakértelme  7 százalékos GDP-töpörödést hozott. Tudjuk, hogy nem fér bele a szakértelem mítoszába, de azért halkan elsuttogjuk: 2009-ben vagy 10 százalékkal vágták meg a közalkalmazottak pénzét, plusz egy rakás egyéb juttatást eltöröltek. Ettől persze még lehet, hogy Tóta W. jobban élt.

4. „Megoldotta Magyarország finanszírozhatóságát”

Azt bazzeg megoldotta. Annyira, hogy Gyurcsánnyal együtt felvett ormótlan IMF-hitel törlesztőit úgy időzítették, hogy azt kizárólag a következő kormánynak kelljen kifizetnie, három év alatt. Talán az is megért volna egy gondolatot köztévé príma rajzfilmesétől, hogy a „megoldott finanszírozhatóság” egyet jelentett a politikai mozgástér felszámolásával. Az olcsónak csúfolt hitel lehívása ugyanis IMF-éknél általában politikai feltételekhez kötött (lásd még tehetetlen görög kormány és 25%-kal megvágott bérek Romániában). A tótawéi pettingbe az tény sem fért bele sajnos, hogy Gordon 82%-os államadósságot hagyott maga után, a költségvetési hiány pedig jóval magasabb volt, mint most.

5. „Van egy alkalmas jelöltünk, ez a kristályosodási pont. A többiek vagy csatlakoznak, vagy mehetnek a balettba ugrálni”.

Ha jól kódfejtjük Árpád kinyilatkoztatását, akkor Bajnai alkalmassága maga a megfellebbezhetetlen dogma. Ebben áll az orbáni ámokfutással szemben megálmodott toleráns Magyarország lényege. Ez lenne a megvalósult demokratikus vita, amit persze Orbánéknál már rég betiltottak.

 

Ugrálhatnánk még vagy tíz percet a cikken, de minek. Azóta sincs kétségünk: Tóta W. az Bajnainak, ami Gréczy Zsolt Gyurcsánynak.

Mostanra bizonyára megérett a helyzet a közös szakácskönyvre, pettingjükhöz sok sikert kívánunk.

Közzétéve: 2013. december 11. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr275808972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása