Spíler

Aggódunk Európáért 1.

Közzétéve: 2013. október 02. Szerző: OriginalSpíler

Aggódunk Európáért 1._1.png

Megint kiakadt a Spíler blog aggodalommérője. Most azért, mert Franciaországban vírus módjára terjed a romaellenes gyűlöletbeszéd. A legordasabb gondolatok a kormány legfelsőbb szintjein is lepetéztek.

Az ottani belügyminiszter etnikai alapon kitoloncolná az országból a Romániából és Bulgáriából érkező cigányokat, mert (idézet következik) nem akarnak beilleszkedni a társadalomba és az életmódjuk nagyon különbözik a franciáéktól. A szocialista Manuel Valls több alkalommal elismételte ezt a kijelentést, de sajnos a francia társadalom is megfasisztult. A franciák 93 százaléka szerint a romák nem tudnak beilleszkedni a társadalomba és 77 százalékuk szerint a miniszter jól szólt, igaza van. Ne gondoljuk, hogy ezek a legalja gondolatok megállnak a szavaknál, tetteket is nemzenek. A miniszter szerint fel kell számolni a romák lakóhelyeit, a sátortáborokat. A párizsi polgármester már meg is kezdte a melót, év eleje óta 18 tábort dózerolt el a fővárosban.

Remegve várjuk az Európai Parlament állásfoglalását, a Norvég Helsinki Bizottság tanulmányát, Verhofstadt és Barroso urak elmarasztaló nyilatkozatát és a germán értelmiségiek egyperces néma csöndjét. Mondjuk ki, eddig és ne tovább! Mentsük meg az európai common valuest!

Közzétéve: 2013. október 02. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr985808932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása