Spíler

Bajnai: lefőtt a kávé

Közzétéve: 2013. július 16. Szerző: OriginalSpíler

Bajnai lefőtt a kávé_1.png

Hogyan lett az új reménysugárból, az ellenzék messiásából fél év alatt a finyás értelmiség számára egy bukott alak? Baloldali-liberális blogszemle a TGM által Bajnai Gordonról megénekelt "alacsony entertainment value"-ról.

"egy-egy ilyen interjú olvasása után tudom a legjobban sajnálni azokat, akik valóban valami újat, valami különlegeset várnak az együttműködéstől, aztán megkapják helyette az új bálványt, Bajnai Gordont, illetve mellé egy koszos-poros közhelyszótárat. Misetics Bálint és Jávor Benedek: nem irigyellek benneteket, de hát ti akartátok ezt az egészet, úgyhogy most már akkor tessék haverkodni Szarvas Koppánnyal meg Lendvai Ildikóval, meg imádjátok csak a megújult Bajnait, biztos frenetikus élmény lesz a továbbiakban is."

http://alternativa.kinja.com/szelenyi-ello-minden-sablont-de-legalabb-meg-mindig-jo-797761887

"Egy valamire, úgy látom, már biztosan nincs esélye: a 2014-es választási kampányban nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje."

http://torokgaborelemez.blog.hu/2013/07/12/495_fustbe_ment

"Az Együtt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, támogatottságuk gyors csökkenésével számukra létkérdéssé vált, hogy összefogjanak a szocialistákkal."

http://tenytar.blog.hu/2013/07/15/egyuttmukodesi_kenyszerben_az_egyutt

"Sem az Együtt, sem Bajnai Gordon nem alkalmas erre a szerepre."

http://uzenofuzet.blog.hu/2013/07/15/bajnai_elbukott

"Jól emlékszünk a napra, amikor Bajnai Gordon nyilvánosan bejelentette, hogy ő márpedig visszaszáll a politikába. Ez a fent említett október 23-i Milla-eseményen történt. Majdnem egy órát beszélt, míg a többi szónoknak 10-10 percek jutottak. De Bajnai nem lesz vezérszónok, mint arról korábban a médiát nyugtatgatta Juhász Péter.[9] Hoppá, mégis az lett. („Három almát kérek.” / „Négy lett, maradhat?”) Kíváncsi vagyok, hogy a szónokok között szereplő Balavány György és Tamás Gáspár Miklós ugyanilyen beszédet tartottak volna-e, ha tudják – és nemcsak sejtik –, hogy a végén, a csúcsponton Bajnai Gordon coming-outol. Ilyen volt a kezdet: éppoly kevéssé átlátszó, mint Bajnai Gordon múltja és, vélhetően, jövője. A libázás gumicsont, ennél sokkal komolyabbak a fenntartásaink Bajnai „Egy-év-múlva-sem-leszek-politikai-vetélytársa-senkinek” Gordonnal szemben. Először is totálisan hiteltelenné lesz azáltal, hogy váltig hajtogatja, ő nem politikus. Ő ártatlan. Neki semmi köze az elmúlthúszévhez, amivel ugye gyökeres szakítást ígért ominózus október 23-i beszédében. Nos, feltehetőleg az Együtt-2014 jelenlegi támogatói már elfelejtették, de B. Gordon 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérésére fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt, ő felügyelte többek között az uniós pénzek elosztását."

http://magyarinfo.blog.hu/2013/07/08/kis_magyar_politikai_kertmuveles

"Jelenleg inkább Mesterházy tűnik befutónak a miniszterelnök-jelölti pozícióra, ám kérdés, nem lesz-e kevés idő ahhoz, hogy az egész baloldalt képviselő és összefogó jelöltként képesek legyenek felépíteni. Igaz, hogy a kampány igazán csak ősszel fog beindulni, ám ez már egy tavaly október óta húzódó történet, melyet Bajnai valószínűleg sokkal hamarabb el akart dönteni, ám ebben teljes kudarcot vallott, akkorát, mely úgy tűnik, miniszterelnök-jelöltségébe fog kerülni."

http://objektivpol.blog.hu/2013/07/15/eselytelen_ellenzek

Közzétéve: 2013. július 16. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr395808897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása