Spíler

Mi történt a Konföderációs Kupán?

Közzétéve: 2013. július 02. Szerző: OriginalSpíler

Mi történt a Konföderációs Kupán.jpg

Vasárnap éjszaka ért véget a legkevésbé érdekes nemzetközi válogatott torna. A Konföderációs Kupa legfontosabb fejleménye a szimpatikus óceániai csapat, Tahiti fellépése volt. Ugyanakkor néhány gondolat megfogalmazódhatott az emberben, ha leült éjszaka a TV elé meccset nézni.

Az angol futballban a Ligakupát, annak alacsony presztízse miatt csak Mickey egér kupának csúfolja a sajtómunkások és szurkolók egy része. Hasonló a megítélése a válogatott rendezvények között a Konföderációs Kupának, amit a pénzéhes FIFA a páratlan években is értékesíthető reklámpercek és –felületek miatt hozott létre.

A torna előtt is várható volt, hogy a házigazda brazilok az utóbbi időszak gyengébb eredményei és Felipao mester visszatérése után bizonyítani akarnak. Tüntetések ide vagy oda, meg is tették  magukét. A döntő előtt Luiz Gustavo, aki amúgy a Bayern München játékosa, azt nyilatkozta, a spanyolok sem verhetetlenek, ők is milyen simán lelépték a Barcát a BL-ben. És igaza is lett. Ennek két kulcsa volt: egy nagyon egységes brazil csapat, ahol Neymar csillogásához minden feltétel adott volt és a rendkívül fáradtnak tűnő európai válogatottak. Érdemes figyelnünk a tehetséges brazilokra, úgy tűnik ismét egy nagyon jó korosztály érlelődik össze náluk. Külön felhívnám a figyelmet Paulinho-ra, akiért állítólag a Spurs, az Inter és a Real versenyez.

Neymar teljes joggal lett a legjobb játékos. Aki eddig kételkedett, hogy illeni fog-e a Barcába, az csattanós választ kaphatott – nem csak Oscar-gyanús színészi játéka miatt. Az egyetlen kérdés, amit már sok okos ember feltett: hogy fog elférni Messivel? Erre ha megnyugtató választ még Johan Cruyff sem tud, akkor valóban releváns kérdés. De eddig biztosnak tűnik, hogy az ifjú brazil jó döntést hozott, amikor a Barcát választotta a Madrid helyett.

És kicsit a jövőbe is tekintsünk: marha jó vb-nek ígérkezik a jövő évi! A brazilokról már ejtettünk pár szót, a spanyolokat pedig nem szabad leírni, ez a kupa önmagában még semmit sem jelent. Az olaszok is igen ígéretesnek tűnnek, ha a Milan meg tudja tartani El Shaarawy-t, s ők ketten Balotellivel összeérnek, a taljánok még csodát is művelhetnek – Pirlo és Buffon még mindig zseniális. Messi az utóbbi időben virgonckodik már a válogatottban is, ráadásul a nagy rivális Brazíliában szívesen villognának a gauchók.

Akkor még ottvannak a németek is. 2006 óta minden rendezvényen érem, de az arany még nem jött össze. A 2010-es fiatal csapat mostanra már rutint is magára szedett, a Dortmund és a Bayern pedig felmosta a padlót idén egész Európával. Alighanem ott már nagyon ki kellene jönnie egy aranynak, főleg ha Guardiola kezelésbe veszi Götzét és a fiú fel tud nőni a Bayern, valamint a Nationalelf szintjére. Persze akkor még nem is beszéltünk a selejtezőkön fantasztikus belgákról, a hollandokról vagy a franciákról.

És akár még Magyarország is kijuthat!

Közzétéve: 2013. július 02. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr515808883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása