Spíler

Küzdünk a toleranciáért: nem megyünk a Pride-ra

Közzétéve: 2013. július 02. Szerző: OriginalSpíler

Küzdünk a toleranciáért nem megyünk a Pride-ra.png

A magyar sajtó egy része napok óta a Budapest Pride lázában ég. Listáznak embert és állatot, start-upot és piaci kofát, vajon részt vesznek-e az idei Melegmeneten. Semmi bajunk azzal, ha a melegek Budapest utcáin vonulnak évente egyszer, vagy akárhányszor. Vonul itt már mindenki. Békemenet, alkotmányféltők és chartások, Critical Mass és gárdisták. Vonuljanak hát szabadon a leszbikusok, melegek, bi-, transz- és interszexuálisok is, bármit is jelentsen ez utóbbi. Mit bánjuk mi. Annak külön örülünk, hogy míg pár éve rendszeresek voltak a széljobbos provokációk, most a rendőrség szétcsap köztük.

Az viszont felfelé űzi a vérnyomásunkat, ha a Budapest Pride-on való részvételt teszik a fejlettség és szürkeállomány egyetlen fokmérőjévé. A vonatkozó írásokat elnézve mintha így állna a dolog. Aki nem lesz ott, végleg kiiratkozik a modern, haladó, toleráns, progresszív közösségből. Aki nem vesz részt, nem kerülhet rá a belhipszter Cool Listre. Élen a Mucsai Orbánnal és Tarlóssal, akik mindenféle piszlicsáré rezsivel, adókkal, meg pedagógusbérrel foglalkoznak ahelyett, hogy a „kifejezemszolidaritásomat” Bajnaival együtt végigbambultak volna egy live férfierekciót. 127 darab többletszavazat reményében.

Tisztelettel kérdezzük: nem lehet legitim álláspont az, ha egy miniszterelnök/polgármester köszöni, de nem vesz részt a szivárványos meneten?

Nagy köszi a kiragadott nemzetközi példákért azokról a londoni és párizsi meleg politikusokról, akik kiakasztják a menőségi skálát. De sajnos bántóan hiányzik ezekből a felsorolásokból az a tény, hogy a nyugati fővárosokban jelentős méretű ellendemonstrációkat váltott ki az egész meleg-hiszti. Párizsban például milliós tüntetést tartottak az ellen, hogy az azonos nemű párok örökbe fogadhassanak. Azt kiabálták, az ilyen örökbefogadásnál épp a gyermek jogait veszik semmibe. Ez is egy legitim álláspont.

Az a helyzet, hogy az LMBT(Q - ?) - kérdés nem a legfontosabb ügye a magyar politikai életnek. Már csak azért sem, mert ebben az országban senkinek sem kell rettegnie csak azért, mert homoszexuális. Ennek ellenkezőjét állítani nem más, mint napi politikai akciózás.

Így hát provinciális kis csapatunk köszöni, de nem vesz részt az idei Pride-on (nem megyünk a finn szőnyegkiállításra, a Monster Beach autóparádéra és az Itália Cirkuszcsodái cuccra sem). A hétvégén fesztiválkoncertekre megyünk, szülőknek segítünk, szörfözünk, lakást festünk, vagy egyszerűen csak elmolyolunk a barátainkkal. Ha ezt a Budapest Pride szervezői és a társult újságírók és méltósággal elfogadnák, az maga lenne a megvalósult TOLERANCIA. Mi egy ilyen országot szeretnénk.

Közzétéve: 2013. július 02. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr305808885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása