Spíler

Juhász Péter: „nagyon nehezen élünk meg 330 ezer forintból”

Közzétéve: 2016. március 22. Szerző: Edward Blake

juhasz_peter_egyutt_pm_milla_15_a.jpgAkkor nézzük először a tényeket. Juhász Péter az Együtt politikusa előszeretettel vizsgálja a korrupciót. Kivonul politikusok háza elé. Korrupciós sétákat tart a városban. Aztán egyszer csak valaki odamegy az ő házához és megkérdezi, hogy miből is sikerült neki egy rózsadombi panorámás lakásra szert tennie. Juhász pedig ideges lesz. Mondván „bekukucskáltak” az ő életébe. És ugyebár olyat nem szabad csinálni, hisz az zaklatás. Ő bárkinek a családját a szájára veheti, hisz neki azt szabad, ő ellenzéki képviselő. Ha azonban hozzá lesnek, azt bizony nem szabad.

Juhász Péter ideges lesz. Kimegy hozzá a TV2 riportere és megkérdezi tőle, hogy ugyan miből is telik neki budai panorámás lakásra. Egy olyan környéken, ahol 300-500 ezerért adnak ki lakásokat. Miért lakik ő, akinek az élete az V. kerület, Budán, a Rózsadombon egy olyan panorámás lakásban, ami a Dunára néz. Honnan telik neki minderre, amikor azt állítja magáról, hogy ő szegény?!

Juhász Péter pedig még idegesebb lesz. De Juhász Péter nem buta. Fogja a TV2 stábját és felveszi ő is az eseményeket, ezzel olyan helyzetet teremtve, hogy a néző azonosulni tudjon a helyzetével. És ugye ki az, aki Magyarországon el tud számolni a vagyonával? – legalábbis gondolja ő. És részben be is jön neki. A riporter nekiszegezi a kérdést, hogy mégis hogy tud bérelni egy félmilliós lakást a Rózsadomb tetején önkormányzati képviselői fizetéséből?

És akkor Juhász Péter kiakad. A pitiáner személyeskedés mellett elárulja, hogy ő bizony nem csak az önkormányzattól kap 80 ezer forintos fizetést, hanem az Együtt nevű képződménytől is jut neki 250 ezer forintos alamizsna. Ki hibáztathatná ezért, hisz pártja most már évek óta stabilan 0 és 3 százalék között mozog. Kiváló munkát végez, megérdemli. Persze a mai napig nem világos az sem, hogy az Együtt és alapítványa honnan is szerzi a pénzt.

Juhász Péter ideges lesz. Mert tudja, hogy itt már nem kendermagra megy a játék. Undorító szexista megjegyzéseket tesz. Ezen felül olyanokat mond, hogy „nagyon nehezen élünk meg”. 330 ezer forintból, ami kizárólag az ő jövedelme, barátnőjéét még csak nem is ismerjük. Még „nincsen kifizetve a telefonszámlám sem”, 330 ezer forintból. „Csak akkor tudok megélni, ha támogatnak az emberek”. Juhász nem tud megélni 330 ezer forintból havonta. És mit az Isten pár napra rá összegyűlik neki 3 millió forint. 3 millió. Hogyan?! Miközben Juhász az átláthatóságért küzdnap mint nap.

És Juhász taktikája látszólag bejön. Amédiában mindenképpen, mert baloldali médiamunkások is épp úgy keresnek mint Juhász Péter. Esetenként éppen olyan ködös módon szerzik a jövedelmüket és az „adományokat”, ahogyan azt ő is teszi. És Barabás helyett Jézust kiáltanak. És kit feszítenek meg? Saját kollégájukat, Kunfalvi Nórát, a TV2 riporterét. Ilyenkor ugyanis azt, ami évek óta nyom az RTL esténként, azaz az ún.„tényfeltárást”, máris úgy hívják, hogy „karaktergyilkosság”.

Egy helyen azonban elszámolták magukat. Juhász is, és az RTL Klub háziblogja, a Comment.com is. Sixxx is és a többi médiamunkás is. Az emberek ugyanis egyáltalán nem olyan hülyék, mintahogyan azt ők gondolják. Az emberek sokkal okosabbak náluk. Ugyanis akinek igaza van, az nem kiabál. Aki közülük való, az nem akar egy bérelt lakásban a Rózsadomb tetején élni, és ott is nyomorogni 330 ezer forintból. Ahogy az emberek többsége azt sem tudja megérteni, hogyan lehet valakinek 6 milliós adóssága úgy, hogy abból havonta egy huncut fillért sem törleszt.

Ez az, amit a Juhász Péterek soha nem fognak megérteni. De legalább Juhász Péterről is kiderült, hogy nem csak egy hasznos idióta, hanem egy utolsó senki. Jobb később, mint soha.

Közzétéve: 2016. március 22. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr968511430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása