Spíler

Tóbiás elnöksége: a bukás 7 pontban

Közzétéve: 2015. november 28. Szerző: Virágelvtárs

mszp_wd.pngTóbiás Józsefet tavaly júliusban választották meg az MSZP nagyreményű pártelnökének. A tavaszi választási kudarc után az elnök a párt talpra állítását ígérte, de az elmúlt több mint egy évben ennek ellenkezője történt. A pártmúmiák ismét visszatértek és már az MSZP parlamentből történő kiesését vizionálják. Ma kongresszust tart a párt, ahol az elnökségi tagok megpuccsolhatják elnöküket. Összeszedtük 7 pontban, hogyan jutottak idáig a szocik Tóbi elnöksége alatt.

1. Beálltak Falus Ferenc mögé

Az MSZP „nagyon nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott” – kommentált Kunhalmi amikor az MSZP budapesti küldöttgyűlése elfogadta Falus Ferencet a baloldal közös főpolgármester-jelöltjének. A bölcs döntésnek ismerjük a végét: #icebucketchallenge #gyereksírás #visszalépés #mszpsírás. Ne maradjon el a megunhatatlan videó sem:

2. Kunhalmi Ágnes kampányvideója

„El tudja Ön képzelni azt, hogy harminc év múlva az unokája megkérdezi Öntől…?” kezdetű szoci kampányfilm annyira szánalmasra sikerült, hogy azt még a balos sajtó is kiröhögte. Ha valaki rákeres a videómegosztókon, akkor az eredetit talán már meg sem találja, a belőle készült paródiákból annál többet. Nekünk ez a kedvencünk:

3. „Profi jelöltek” és „profi kampányok” az időközi választásokon

Emlékszik még valaki Pad Ferencre vagy Horváth Imrére? Előbbi a tapolcai időközin volt az MSZP jelöltje és korábban az iszapkatasztrófában sáros MAL Zrt. felügyelő bizottságának tagja volt. Horváth Imrét, az MSZP újpesti jelöltjét pedig a nyolcvanas években még a KGB képezte. Ennyit a megújulásról. De vissza Padhoz, jöjjön a kampányfilmje, amely remekül mutatja azt a progressziót amiért érdemes volt belevágni az MSZP sokadik megújításába:

4. Totális szétesés bevándorlásügyben

Amit a bevándorlás kapcsán műveltek, azt szerintünk hamarosan tanítani fogják az egyetemeken. Indultak onnan, hogy az egész csak egy álprobléma, amit a Fidesz kreált, hogy elterelje a figyelmet más ügyekről. Amikor megszületett a döntés a határzár építéséről, Kunhalmi és Horváth Csaba a Fidesz székházhoz vonultak, ahol felhúztak egy tyúkkerítést amit szánalmas szerencsétlenkedés közepette igyekeztek szétvágni egy kombinált fogóval. Aztán jött némi visszatáncolás és az új jelszó: pozitív semlegesség. De itt még nem volt vége, mert újra rájöttek, hogy mégiscsak álproblémáról van szó, ugyanis bevándorlás nem létezik, csak átvándorlás. Végül jött Hiller, aki szerint a kerítésnél nincs jobb megoldás. Kezet csókolunk annak a szabolcsi szoci nyugdíjasnak, aki ezt követni tudta.

5. Tóbiás nem ér rá kormányra kerüléssel foglalkozni

Talán ők is rájöttek, hogy jobb nem erőltetni ezt a bevándorlástémát, ezért inkább elkezdtek béremelést követelni. Hatalmas ötlet, Ron Werber visszatért volna? Ezen már az indexes srácok is csak nevetni tudtak, elég klassz kis videót dobtak össze a piros szemüvegben pózoló, kicsit széteső Tóbiásról.

6. Milliárdos adósság

A milliárdos adóssággal küzdő párt Jókai utcai székházában a nyáron már a villanyt és a gázt is kikötötték. A szocik 1,3 milliárdért akarják elpasszolni, de annyiért eddig senkinek sem kellett. A kongresszus rábólintása még kell hozzá, de úgy tűnik, hogy a pártközpont egy körúti bérház földszintjére költözik, ezzel szimbolikusan is beköszönt a kispárti lét. Sőt, még a Népszabiban levő részesedésüket is kénytelenek voltak eladni.

7. Kovács: kieshet az MSZP

A párt újabb válságát jól mutatja, hogy ismét előretörtek a politikai értelemben vett zombik, Kovács Laci bácsi és Lendvai Ildikó néni. Néhány héttel ezelőtt Kovács egy lapinterjúban már arról beszélt, hogy a következő választáson az MSZP kieshet a parlamentből. Szívet melengető gondolat, és példa nélküli sem lenne, hiszen a lengyel parlamentből épp most peregtek ki a posztkommunisták. Kovács László azonban inkább a jelenlegi pártvezetésnek akart üzenni ezzel az erős kijelentésével, mégpedig azt, hogy a régi öregek háttérbe szorítása vezetett a támogatottság csökkenéséhez. Kálmán Olgánál pedig még attól sem zárkózott el, hogy újra pártelnök legyen. Tóbiás erre válaszul keményen kiosztotta Kovácsot és ismét elmondta, hogy újraindul a pártelnöki székért a jövő tavasszal esedékes tisztújításon.

Lehet kérni egy kávét?

Közzétéve: 2015. november 28. Szerző: Virágelvtárs

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr178122004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása