Spíler

Bréking: Kiszivárgott a forgatókönyv a liberális inkvizíció magyarfenyítéséről!!

Közzétéve: 2015. június 01. Szerző: Megagigatron

Kiszivárgott a holnapi Magyarország-konferrencia forgatókönyve!! Mi fog elhangzani holnap a szürkeállomány elefántcsonttornyából? Innen már ma megtudhatja!

Téma: Illiberális demokráciák – Mit tehet az Európai Unió ha egy tagállam szisztematikusan megsérti az európai értékeket? (igazából Magyarország és Orbán Viktor rémuralma)

Helyszín: Európa fővárosa (Brüsszel)

Időpont: 2015. június 2.

Műfaj: „workshop” (*¤ß*?)

Támogató: Open Society Foundation (tehát Soros György)

Résztvevők: Civilek (igazából nem civilek)

Háttér: Véletlenül befújta a szél a soron következő, a jogállamiság magyarországi helyzetéről rendezett csoportterápia programját és résztvevőinek beszédeit. Mivel tele van sok-sok újdonsággal, gondoltuk idő előtt közöljük!

Megnyitó gondolatok: Európában baj van, de Magyarországon van a legnagyobb baj. Ezért vagyunk itt. Aggódunk és segíteni szeretnénk. Európaiak vagyunk és demokraták. Orbán Viktor kicsit fasiszta. Ez aggasztó. Beszéljük meg!

9:25 Jean-Marie Cavada – francia független civil (liberális EP-képviselő, sajtóguru)

A sajtószabadság a demokrácia alappillére. Minden rendes demokratának fel kell lépnie, ha korlátozzák. Nagyon aggasztó a helyzet Európa több tagállamában, különösen Magyarországon. A 2011-es médiatörvény óta a sajtó totális kormányzati ellenőrzés alá került, az újságírók öncenzúrát gyakorolnak. A facebook és néhány blog mindössze, ami még mentes a kormányzati ellenőrzéstől. Ezek amerikai szerverről tudnak futni, amelyet Orbán még nem tudott elpusztítani, de állítólag már dolgozik rajta. A többi blogot regisztrálni kell, ami a sajtószabadság halála. Ha vannak is kritikus cikkek, az csak álca. Aki kritizálja a kormányt vagy a vezető politikusokat, az az állásával játszik, ami persze nincs, mert megszűntek az újságok, a TV-k, a rádiók, az internetes újságok. A Klubrádiót többször is megszüntették. De mindig újjáéledt. Ezt nem egészen értem, de a lényeg, hogy az egy tiszta, független hang. Egy törékeny ladik az orbáni állami propaganda tengerében, de már évek óta betiltják. NEM HAGYJUK! Sok barátom fél. Mi nem félünk. Szégyen, hogy mindeközben Európa hallgat. Mi nem hallgatunk! Közösen kell fellépnünk a rossz folyamatok ellen.

9:56 István Hegedűs – magyar civil, aki aggódik (A Magyarországi Európa Társaság elnöke, fideszgyűlölő)

Sajnos Európában egyre inkább felüti a fejét a nacionalizmus, a sovinizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, és még több minden jelenség, amit nem tudunk itt felsorolni. Európa mindezt tétlenül nézi. Sokan az orosz, török, sőt egyesek az észak-koreai modellt követik. Különösen aggasztó a helyzet Albániában, a Krímben és Magyarországon. Ott akkora az idegengyűlölet, hogy a saját nemzettársaikon kívül mindenkit gyűlölnek a helyiek. A turisztikai adatokat a kormány meghamisítja, a külföldiek rettegnek és a romkocsmák közönsége is csak néhány tucat angolul kicsit beszélő helyi fiatalból verődik össze. Meg közmunkás. Közben pedig leépül a demokrácia. Európának fel kell lépnie a jelenség ellen. A Tavares-jelentés, Heller – No one was shot! - Ágnes és Konrád György is megmondta. És még nagy a populizmus is. 7. cikkely kell és szankciók. Sokan félnek zsinagógába járni, bezzeg Bécsben. A Jobbik erősödik. Jön a hármas állampolgárság, utána pedig állítólag a négyes. Kifutottam az időből….

10:38 Rui Tavares – portugál civil és jelentésíró (volt kommunista EP-képviselő, magyarmumus)

Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Sajnos nem választottak 2014-ben újra, mert a portugál szavazóim nem tudják, hogy hol van Magyarország, de most köszönöm, hogy újra itt lehetek. Mind demokraták vagyunk. De amikor egy tagállam nem azt csinálja, ami az európai érték az felháborító. Magyarország esete épp ilyen. 240 oldalnyi jelentést írtam róla. Ahogy körbenézek, azok, akik a teremben ülnek, mind írtak hozzá részeket. Bár most nem látom Göncz Kingát. Lehet, hogy már börtönben ül szegény…Azt is beleírtam, hogy a bíróságok sem függetlenek. Szegény Kinga… Tud róla valaki valamit? Szóval elkeserítő a magyar helyzet. Persze nem szabad kettős mércével mérni. Mindenkit meg kell vizsgálni. Demokraták vagyunk. A konzultáció propaganda. Az embereket félrevezetik, ők nem tudják, hogy mit akarnak. De szerencsére mi tudjuk! Európának kell segíteni Magyarországnak. A bevándorlók nem tehetnek róla. Sok monitoringozni való van. Az európai értékek fontosak. Demokraták vagyunk.

11:22 Benedek Jávor – magyar civil és oknyomozó (valamelyik kis, zuglói párt EP-képviselője)

A kormány totális támadást intézett a civil szféra, a sajtó, a kisebbségek, a trafikosok, a kisboltosok, a hajléktalanok, a horgászok, a fiatalok és öregek és a vasárnapi vásárlók ellen. Tombol a korrupció Magyarországon. Az Európai Bizottságban új embert kellett felvenni, akinek csak az a munkája, hogy az általam átküldött iratokat fénymásolja. Ez azért sokat elárul a viszonyokról. Magyarországon mindenki lop és csal. A civilek, akiket betiltottak, és akiket esetleg mégse, na, őket megfélemlítik, de még így, totális elnyomás alatt is rengeteg ügyet tárnak fel. Mi lenne, ha még be se lennének tiltva! Közös korrupció-ellenes fellépés kell és európai megoldás. Paks egy mutyi: tiltsa be Európa! Ha megvonnák a forrásokat Magyarországon, az nagy pofon volna a kormánynak. Korábban még sose sikerült, de az előttem itt ülő, ööö. dolgozó baloldali képviselők balfaszok voltak, a Szanyi meg ugye most is a büfében van. Mondjuk ott volt korábban is. És fontos a zöldenergia és a civilek.

 12:00 Szünet: Aggodalommal teli ebéd. A hiányzók összeírása. Email címlista frissítése. A következő hónapok ügyeinek átbeszélése, a témák kiosztása. Közös közlemény készítése.

14:35 Kim Lane Scheppele - amerikai civil, aki mindent tud a magyar alkotmányosságról (alkotmányjogász, Halmai Gábor barátja)

Magyarországon aláássák a demokráciát, leépül a jogállam 5 éve folyamatosan, és egyre jobban, de most már tényleg. Orbán Viktor megváltoztatta a törvényeket, a hatalom pedig megváltoztatta Orbán Viktort. A Fidesz hiába bukott el két időközi választást, ez csak csel volt. Igazából a választási törvény bebetonozza a Fideszt. Az, hogy kis pártok is vannak – köszöntőm Jávor urat – szintén egy csel, csak a demokrácia látszata. (Jávor is gyanús) Amerikában például nincsenek kis pártok, mégis demokrácia van, na ugye!!!  Az alkotmányosság emellett teljesen megsemmisült Magyarországon: Az új alaptörvény nem védi meg a polgárokat, a kisebbségek rettegnek, bezzeg korábban ilyen nem volt. A Princeton egyetem könyvtárában rábukkantam egy esetre, hogy egy tápiószecsői önkormányzati képviselő miket csinál. Botrány! A kormány pedig tűri. Jön a fasizmus. Amerika kussol. Üvölteni volna kedvem. Mi lesz itt? Közös mechanizmusok kellenek. A Fideszt el kell pusztítani, vagy ő pusztítja el Európát. Én amerikaiként Európát választom.

15:05 Ryan Heath európai civil (Neelie Kroes liberális médiaügyi biztos volt szóvivője)

Európa egyelőre nem képes válaszokat találni a kihívásokra. több Európára van szükség. Az európai értékek és a demokrácia fontos. A jogállamiság is. A sajtószabadság is. A fékek és ellensúlyok rendszere is. A bíróságok függetlensége is. A civilek is. A sajtószabadság is. Ezt már mondtam. Közös felelősség az értékek védelme. Európai megoldás kell. Demokraták vagyunk. Több Európa kell. Ez nem boszorkányüldözés. Szembe kell nézni a múlttal. Az európai értékek fontosak.

15:43 István Hegedűs, Záró gondolatok:

A helyzet nagyon aggasztó, már 5 éve. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy tegyünk a folyamatok ellen. Európa nem nézheti tétlenül, hogy a tagállamai diktatúrává változzanak. Magyarország már 5 éve az, de egyre jobban. Fontos a sajtószabadság. Erősödik a Jobbik. Fél a roma lakosság. Orbán mániákus. Nem engedünk a 68-ból. Európaiak vagyunk mindannyian.

Közzétéve: 2015. június 01. Szerző: Megagigatron

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr877509668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása