Spíler

Menekülés a fasizmusba

Közzétéve: 2014. április 17. Szerző: Koplárovics

spiler1.png

Egyes habókos szocialista elvtársak a nagy választási vereségből a „nettó zsidózásba” meg a Jobbik kvázi dicsőítésébe menekülnek. Török Zsolt Konrád Györgyöt meg a volt SZDSZ-t (R.I.P.) nagykörutazta le, Varga Zoltán békés megyei MSZP-elnök, volt miniszter pedig éppen ma tett hitet a Jobbik „alapvetően baloldali” programja mellett. Közben Steiner Pali bátyánkat nem fogja érdekelni a párt, ha az rendpárt lesz. Kialakulóban van a népi-urbánus vita az szocialistáknál?

Kibuggyannak a valódi törésvonalak az MSZP-n belül. Török Zsolt Braun Róbertet meg Konrád Györgyöt küldi el  a nagykörúton túlra, országjáró körútra, mire Fodor Gábor fenyítette meg őt (és a pár napja nácinak számító Schiffer Andrást) virtuálisan - erre persze Schiffer András küldte el a búsba Fodort. Mindeközben vitapont rendpártiság-nem rendpártiság, amelyet egyesek szorgalmaznak, mások – mint például Steiner Pál – nagyon nem.

Az eseménysort még biztosan lehetne bővíteni, de már a fentiekből is leszűrhető két következtetés:
1. a nagy modernségben a politikust nem szabad csak úgy szabadon klaviatúra vagy okostelefon közelébe engedni, mert az hiszi, hogy az amúgy valóban hírértékkel bíró Facebook-posztolgatás olyan, mintha a 203. számú sarki italboltban mondaná el a véleményét másoknak. Hát nem.
2. A korábbi népi-urbánus vita újra feléledni látszik – de most a Szocialista Párton belül. Úgy fest, az eddigi értelmiség által történő megvezetettségből elege van a vidéki kommereknek. Nocsak.

De! Nem áll meg itt a dolog. Nem csak, hogy nagykörutazgatnak egyes szocialisták, hanem már a Jobbik felé kacsintgatnak. Nem vicc. Ma reggel írja a Népszabadság – és ugye amit a Népszabadság ír, az úgy van –, hogy a vidéki állapotok miatt hőbörög Varga Zoltán, a párt békés megyei elnöke, Bajnai volt önkormányzati minisztere. Varga elmondja, hogy a Fideszből kiábrándult falusiak, közmunkások megtehették volna, hogy rájuk szavaznak – de inkább a Jobbik mellé húzták be az ikszet. Miért? „Ha lehántjuk a fasiszta és irredenta elemeket a Jobbik propagandájáról, akkor alapvetően baloldali program az övék”. Varga szerint egyrészről érdemes lenne elindítani a szocialista párton belül egy „polémiát” arról, hogy mi az oka annak, hogy a Jobbik a kisebb településeken megelőzte őket. Másrészről „el kell gondolkozni” azon, hogy az MSZP programjában is voltak a Jobbikéhoz „hasonló elemek” (!!!), de ezeket az ígéreteket nekik nem, a Jobbiknak bezzeg elhitték a választópolgárok. Szóval a Jobbik alapvetően baloldali, a programok között átfedések vannak.

Mi lehet ez?
Valami régi-új mese dünnyögése? Vagy valami másé?

Közzétéve: 2014. április 17. Szerző: Koplárovics

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr306048671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása