Spíler

A baloldali nihil és az antiszemitizmus

Közzétéve: 2017. június 11. Szerző: Professor Blinkmann

zagyva-gulyas-marci-videojan.jpgA baloldalon a nihil eljutott arra a szintre, hogy egyesek ma már antiszemitákkal is készek szövetséget kötni. Gulyás Márton esete Zagyva György Gyulával megmutatta, hogy milyen kockázatos a nagy vörös-barna összefogás.

Az európai baloldal nihilista. A napnál is világosabbá vált ez a migrációs válság alatt. A szemükben nincsenek kulturális és vallási sarokkövek, nincsenek megőrzendő közösségi értékek. Sőt, szerintük ezek védelme alapvetően gyanús, hiszen csak az Egyén önmegvalósítása számít, a nemzetek hagyományos kulturális mintázatai pedig elnyomják, gúzsba kötik az Egyént. A hagyományos, keresztény kultúrát ezért szerintük fel lehet, sőt fel kell adni.

A magyarországi baloldal is – a kezdetektől fogva – nihilista. Mégis, milyen hite és kultúrája lehet egy olyan pártnak, amely kommunista utódpártként lelkesen és gondolkodás nélkül hajtotta végre a Nemzetközi Valutaalap neoliberális diktátumait a 90-es években, majd a Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt is? Az őszödi beszéd is nyilvánvalóvá tette, hogy a magyar baloldalt a teljes nihil jellemzi. Ugyanakkor volt legalább egy olyan jellemzője a baloldalnak, ami korábban megkérdőjelezhetetlennek tűnt: az antiszemitizmus és a rasszizmus határozott elutasítása.

A baloldal megosztottsága és a Jobbik cukiságkampánya miatt most egy érdekes folyamat tanúi lehetünk. A baloldal egy része megpróbálja zárójelbe tenni a magyarországi baloldal egy alapvető szervező elvét: az antiszemitizmus elutasítását. Gulyás Márton tudhatta, amikor meghívta a műsorába Zagyva György Gyulát, hogy antiszemita. Kálmán Olga és vendégei - például a kulákozó Kéri László - is tudják, hogy az antiszemita megnyilvánulásoktól hemzsegő Jobbik tévéjében hakniznak. Amikor a ballib 444 vagy a HVG nem írja meg a Jobbik botrányait, és például nem foglalkozik azzal, hogy a jobbikos bérunió mekkora ordas nagy kamu, akkor is zárójelbe teszik az antiszemitizmus elutasítását. Amikor a baloldali politikusok a Jobbikkal való technikai együttműködésről egyeztetnek, akkor is ugyanez történik. És akkor is, amikor Havas Henrik jobbikosokkal pózol és jópofizik.

Nyugat-Európában a baloldali pártokban van több antiszemita és Izrael-ellenes hang, méghozzá elsősorban a muszlim befolyás miatt. Magyarországon persze nem elsősorban iszlám vonalon alakul a vörös-barna szerelem, hanem leginkább Simicska pénzén. A Magyar Nemzet – HírTV – Heti Válasz tengelyen nem kevés balos kötődésű zsoldost sikerült összegereblyézni a Jobbik mosdatására. Ráadásul Simicska az Indexen keresztül már a baloldalt is közvetlenül tematizálhatja. Persze, nemcsak elvtelen, cinikus zsoldosok játszanak szerepet ebben a folyamatban, hanem sok „hasznos hülye” is, akik nem látják, hová vezet az antiszemitákkal kötött szövetség.

Egy valami azonban tisztán látszik: a magyarországi baloldal legfontosabb szervező elvének feladása márpedig nem fog baloldali konjunktúrához vezetni. Simicska zsoldosai teszik a dolgukat, tudják, hogy mit csinálnak. A hasznos hülyék viszont jobb, ha elgondolkodnak: vajon nincs-e túl sok romlott hús Simicska szalámigyárában?

Közzétéve: 2017. június 11. Szerző: Professor Blinkmann

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr9312585969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása