Spíler

CEU-ügy: Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!

Közzétéve: 2017. március 30. Szerző: NigelF

Másfél napja megy a hápogás, a sírás, a rinyálás és a hisztike a Soros-berkekben, mert kiderült, hogy a Soros-egyetem  eddig nagy ívben tett a magyar jogszabályokra. A Soros-hálózatra a világon mindenütt az jellemző, hogy tagjai a törvények felettinek képzelik magukat. Azt hiszik, hogy a szélsőliberális ideológia és a pénz mindenre felhatalmazást ad. Lehet, hogy ez korábban így volt, de ennek a korszaknak mára biztosan vége van.

A történet úgy kezdődött, hogy az Oktatási Hivatal vizsgálatot folytatott, amiből kiderült, hogy 28 külföldi egyetem szabálytalanul, sokszor törvénytelenül működik Magyarországon. A legjellemzőbb csalás, hogy úgy adnak ki diplomát, hogy az anyaországban nincs is képzés, pedig ez a jogszabályok szerint kötelező lenne. A felsőoktatási törvény szerint ugyanis Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó képzési tevékenységet, ha a származási országában is államilag elismert felsőoktatási intézményként működik.

Jelenleg az az igazságtalan helyzet áll fenn, hogy a CEU úgy nyomul egy placcon a magyar állami egyetemekkel, hogy közben amerikai diplomát is ad, minden alap nélkül. A CEU tehát gyakorlatilag csal.

Tegyük hozzá, hogy a CEU, pontosabban a Közép-európai Egyetem azon jogába, hogy magyar diplomát adjon ki, senki nem kötött bele. Másrészt az új törvény lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi állapot egy államközi szerződéssel megmaradhasson. A megállapodásnak nem lehet akadálya, ha az amerikaiak tényleg hajlandók államközi szerződést kötni Magyarországgal a CEU-ügyében.

Érdekes hozadéka a történetnek, hogy a Soros-birodalom hogyan leplezi le magát. A 444 például elismerte, hogy létezik Soros-hálózat. Az MSZP se tétlenkedett megszólalni, méghozzá Soros György érdekeinek képviselőjeként. De olyan szórakoztató megnyilvánulások is akadtak, mint Jeney Orsolya, az Amnesty International igazgatójának Facebook-posztja:

jeney.png

A konszenzusos Spíler-álláspont az, hogy Magyarországon a magyar jogszabályokat a bangladesi Abdulnak, a CEU rektorának, sőt még Soros Györgynek is tiszteletben kell tartania.

#IstandwithHUNGARY

Közzétéve: 2017. március 30. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1412387485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása