Spíler

TOP 3 - a legnagyobb besülések a TEK kapcsán

Közzétéve: 2016. október 21. Szerző: Flamand

img_0333.JPGA TEK hathatós közreműködésével szerdán elfogták a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. A közel egy hónnappal ezelőtti merénylet során az elkövető szöges bombával próbálta kioltani két rendőr életét. Egyikük életveszélyes, társa pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Már az eset másnapján megindult a verseny a legnagyobb idióta című versenyen. Összeesküvés-elmélettől a TEK fikázásán át volt itt minden. Mutatjuk a kiélezett verseny dobogós helyezettjeit.

3. hely: Dezső András, Index

Az Index a DK-hoz hasonló remek időérzékkel, egy héttel a robbantó elfogása előtt elmélkedett arról cikkében, hogy a TEK alkalmatlan, csak a látványos kommandózáshoz értenek, a felderítéshez és az elhárításhoz azonban nem. Az egész nap címlapon tartott cikk címe a következő volt: „Óriási szerencsénk, hogy a terroristák csak átmennek rajtunk.” A cikk szerint az európai társszervek nem értik a TEK struktúráját és működését, többek között belga titkosszolgálati fejesekre hivatkoznak. Arra a belga titkosszolgálatra, amely csak az utóbbi egy évben képtelen volt megelőzni a párizsi és brüsszeli terrortámadást, amelynek szervezői békésen éldegéltek Brüsszel szívében.


2. hely: Vadai Ágnes, Demokratikus Koalíció (DK)

A DK végtelenül szimpatikus politikusa, Vadai Ágnes három héttel a robbantás után állt ki, hogy elmondja nincs olyan európai ország, ahol órákkal a merényletet követően, de legkésőbb (!) napokon belül ne találnák meg az elkövetőt. Nem tudjuk, hogy Ágnes milyen hírforrásokból táplálkozott az elmúlt egy évben, de ha a Nyugati Fényen kívül egyetlen másik újságot kinyitott volna, akkor tudná, hogy a párizsi terrortámadás előkészítőjét, Salah Abdeslamot csak négy hónap után sikerült kézre keríteni. Vadai egyúttal elmondta, hogy „a körúti robbantó esete megmutatta, hogy működésképtelen a magyar terrorelhárítás.” Azt is követelte, hogy számolják fel a TEK-et és helyezzék szakmai alapokra a terrorelhárítást.


1. hely: Kakuk György, Demokratikus Koalíció (DK)

A DK már az eset másnapján arról beszélt, hogy a kormánnyal szemben jogosan merül fel a gyanú, hogy maga szervezte a merényletet, amely a népszavazási kampány előtt épp kapóra jött. A párt szerint „minél tovább tart a ködösítés, annál jobban erősödik a kép a közvéleményben, hogy itt egy népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról van szó”. Azt is hozzátette, hogy „olyan hangulat alakult ki az országban, amelyben nagyon sokan már nem tartják lehetetlennek, sőt inkább valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak.”

Kemény küzdelem volt, nagy taps mindegyiküknek! 

Közzétéve: 2016. október 21. Szerző: Flamand

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1111826377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása