Spíler

Egyre csak fogy a németek türelme

Közzétéve: 2016. szeptember 07. Szerző: Medicin

frauke_petry_schwerin.jpgÁttört a radikális AfD Angela Merkel tartományában, a párt olyanokat is meg tudott szólítani, akiket a hagyományos pártok nem. A kampány fő témája a bevándorlás volt, mely jelentősen átrendezte az erőviszonyokat. Ugyanakkor kérdéses, hogy az AfD lendülete megtörik-e a kozmopolitább Berlinben.

A Bielefeld melletti Herfordban egy szomáliai bevándorló megerőszakolt egy 88 éves asszonyt. A Hannoverhez közeli Hameln városában egy bevándorló megerőszakolt egy nőt, s közben azt hajtogatta, hogy „Inshallah”, vagyis „Allah akarata”. A kelet-németországi Chemnitzben egy bevándorló megerőszakolt egy magatehetetlen, kórházban fekvő nőt. Az Osnabrück közelében fekvő Ibbenbüren településen egy eritreai bevándorló a temetőben erőszakolt meg egy 79 éves asszonyt. Dortmundban két iraki erőszakolt meg egy 18 éves diáklányt. Kiel egyik fürdőjében egy bevándorló szexuálisan zaklatott egy 11 éves kisfiút. Maszturbált előtte miközben a telefonjáról pornófilmet mutatott neki, végül arra kényszerítette a gyermeket, hogy fogja meg a nemi szervét. Zwickau egyik fürdőjében több bevándorló nők jelenlétében, nyilvánosan maszturbált, majd fekáliájukkal fertőzték meg a medence vizét. Az egyik wiesbadeni fürdőben pedig egy 14 éves afgán bevándorló molesztált egy lányt.

Napestig lehetne sorolni a bevándorlók által elkövetett nemi erőszakokat, szexuális zaklatásokat, és akkor a sokezres nagyságrendben elkövetett lopásokról, testi sértésekről és gyújtogatásokról még nem is beszéltünk. A helyzet egyre csak romlik, a német állam teljesen magára hagyta állampolgárait, akik a migrációs hullám tetőzése óta folyamatosan ki vannak téve a barbár bevándorlók támadásainak.

Ebben a helyzetben rendeztek tartományi választást múlt vasárnap Mecklenburg-Elő-Pomerániában, amely a 2015-ös egy főre eső GDP-t tekintve a Német Szövetségi Köztársaság legszegényebb tartománya és ahol a 2016. augusztusi munkanélküliségi ráta több mint 2 százalékponttal meghaladta a szövetségi átlagot. Ugyanakkor az országos elosztási kvóta szerint a lakosságnak a tavaly óta Németországba érkezett migránstömeg mindössze 2,04 százalékát kell elviselni. Az északkelet-németországi tartomány két évtizeddel ezelőtt még kereszténydemokrata fellegvárnak számított, ám 1998 óta a szociáldemokraták dominálnak a schwerini tartományi parlamentben.

Bár a nem hivatalos végeredmény szerint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) 30,6 százalékkal végzett az élen, a legnagyobb szenzációt a 20,8 százalékot elérő radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) szereplése jelentette, amely szűken ugyan, de legyőzte a harmadik helyen végző Kereszténydemokrata Néppártot (CDU). Egyfelől tehát helyben minden marad a régiben, hiszen az SPD és a CDU nagykoalíciója jó eséllyel folytatni fogja a kormányzást (a 71 képviselői mandátumból 42-t birtokolnak, bár matematikai alapon egy SPD–Baloldal koalíció is felállhatna). Másfelől azonban az AfD sikere megmutatta, hogy az emberek egy jelentős részének elfogyott a türelme. A részvételi arány ugyanis több mint 10 százalékponttal volt magasabb, mint öt éve, Frauke Petry radikális pártja a bizonytalanok mellett a passzív, politika iránt közömbös választók egy jelentős részét is sikerrel tudta megszólítani.

A nagy kérdés most az, hogy meg tudja-e ragadni a momentumot az AfD, hiszen szeptember 18-án ismét választás lesz, ezúttal Berlinben. A legutóbbi felmérések szerint az új jobboldali párt csak a negyedik helyre érhet oda a maga 10 százalékával, ám ez a közvélemény-kutatás még augusztus végén készült. A mostani jó szereplés még több választóval hitetheti el, hogy van értelme az AfD-re szavazni. Mindenesetre a CDU-val, illetve az NDK-s utódpárttal, a Baloldallal (Die Linke) szembeni 7 százalékpontos hátrány ledolgozhatónak tűnik, még úgy is, hogy az alapvetően baloldali beállítottságú, bevándorlók, illetve értelmiségiek által sűrűn lakott főváros nem kimondottan az AfD kedvenc terepe. Kétségtelen ugyanakkor, hogy ha Petryék nagyot buknak Berlinben, akkor a CDU visszaterelheti a régi mederbe a német belpolitikát és megtörheti a bevándorlás-ellenes párt lendületét.

„Elveszítjük a szabadságunkat”, kommentálta a napokban egy helyi nő a legújabb, migránsok által elkövetett esseni nemi erőszakot. A választások tétje tehát hatalmas.

(Révbe ért Mecklenburgban az AfD - a borítóképen Frauke Petry, az AfD társelnöke)

Közzétéve: 2016. szeptember 07. Szerző: Medicin

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr8411683139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása