Spíler

Így gondolkodnak az európaiak! - Öt meglepő tény

Közzétéve: 2016. július 06. Szerző: Professor Blinkmann

Egy nagyon érdekes, mind a 28 uniós országra kiterjedő felmérést készített a Századvég. Átböngésztük az egész kutatást, hogy neked ne kelljen. Íme, a legérdekesebb tények a felmérésből!

5. A V4-ek mellett a szlovének, a görögök, az olaszok, a litvánok és a finnek a leginkább elégedetlenek az EU bevándorláspolitikájával.

Ezekben az országokban legalább 82 százalék gondolja úgy, hogy az Unió migrációs politikája rossz. A fentiek mellett nagy az elégedetlenség Észtországban, Svédországban és Ausztriában is. A legkevésbé Portugáliában, Horvátországban és Máltán kritikus a közvélemény, de ezekben az országokban is legalább 50 százalék azok aránya, akik szerint az Unió rosszul teljesít ezen a területen. Tehát minden uniós országban bőven többségben vannak, akik szerint az EU elszúrta az illegális bevándorlás kezelését.

4. A nyugati országokban is féltik az emberek az európai kultúrát.

Arra a kérdésre, hogy az európai értékek védelme terén hogy teljesít az EU, meglepő módon Görögország mellett olyan államok lakossága is kritikusan felet, mint Szlovénia, Olaszország, Ausztria és Spanyolország. Ezeken a helyeken abszolút többségben vannak azok, akik lesújtó véleménnyel vannak az Unió teljesítményéről. De például Franciaországban és Németországban is relatív többségben vannak azok, akik szerint az EU nem védi megfelelően az európai kultúrát.

3. Elsöprő többség áll a külső határok védelme mellett.

Magyarországon 96 százalék egyetért azzal, hogy Európa külső határait meg kell védeni. Sokatmondó adat, hogy miközben ezzel legkevésbé Svédországban értenek egyet az emberek, még ott is 72 százalék áll ki a szigorúbb határvédelem mellett. Egyébként a németeknek és a briteknek is 84 százaléka osztja ezt az álláspontot, ami masszív társadalmi többséget jelent a külső határok szigorú védelme mellett.

2. Jöhet a CZEXIT?

Megdöbbentő, hogy a csehek 42 százaléka aláírna egy petíciót annak érdekében, hogy Csehország kilépjen az EU-ból, és ezzel az adattal a briteket is megelőzték. A cseheket és a briteket a komoly gazdasági gondokkal küzdő államok – Görögország, Ciprus, Szlovénia és Finnország – követi a sorban.

1. Bezzeg-Nyugaton is kockázatnak érzik az emberek a muszlim népesség gyors növekedését.

A bolgárok paráznak leginkább a muszlim vallású népesség növekedési üteme miatt. 88 százalékuk mondta, hogy ez komoly kockázatot jelent. Németországban 74 százalék, Hollandiában 68 százalék, de még Franciaországban is 67 százalék lát egyfajta fenyegetést ebben a jelenségben.

Közzétéve: 2016. július 06. Szerző: Professor Blinkmann

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr838871492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása