Spíler

A genderőrület legnagyobb átverése, hogy szabadok vagyunk

Közzétéve: 2016. január 06. Szerző: Hattori

female-warrior-3-1314429.jpg

A társadalmi haladást mindenek feletti értéknek beállító feministák felszabadítási küzdelme csak egy boldogtalanabb rabszolgaságot eredményez. Értékválság van, abban az értelemben, hogy egyre kevesebb magyar nő gondolja azt, hogy boldogabb lesz, ha gyereket szül. A hagyományos minta eltűnésében igenis nagy szerepe van a „genderőrületnek”, mert azt a hamis választást sulykolja, hogy gyerek vagy karrier, gyerek vagy önmegvalósítás, gyerek vagy 150 centis tévé és nyaralás.

A családtámogatási rendszer kiszélesítésével örömteli, hogy a migránsválság hazai csendesülése következtében egy olyan téma határozza meg a közbeszédet, amely arra keresi a választ, hogy miért is van értelme megállítani az illegális bevándorlókat. Ha előbb-utóbb elfogyunk, akkor felesleges volt minden centiméter kerítés. A szükséges szögesdrót pedig nem a boldogság szimbóluma, nem az élet értelme, aki így gondolja annak van egy rossz hírünk.

Minden korosztályban drasztikusan csökkent a gyerekszületések száma, a 25-29 éves korosztályban 2011-re már közel kétharmaduknak nem volt gyereke, de a 30-34 éveseknél is mintegy 20%-kal többen nem vállaltak gyereket. Ehhez képest csak másodlagos trend, hogy a nők egyre inkább idősebb korukra „halasztják” a szülést.

A demográfiai felmérések szerint ennél is szomorúbb képet fest, hogy a 25 év alattiak gyerekvállalása mintegy 85%-kal csökkent. Persze nem azzal van gond, hogy a nők továbbtanulnak vagy munkahelyi pozíciójukat erősítik, de azt mindenképpen láthatjuk, hogy mennyire nem számít már a hagyományos minta.

És mit gondolnak a nők? A ’90-es évek elején még 90%-uk azt, hogy jobb annak, akinek van gyereke, egy 2009-es kutatásban ugyanakkor már csak 70%-uk válaszolt úgy, hogy egy nő nem lehet boldog gyerek nélkül. 

Mintha kezdenénk elfogadni, hogy a személyes boldogulásunk vagy boldogtalanulásunk a mérvadó, a gyerekvállalás csak teher. Az a nagy szabadság, amelynek következtében a hagyományos társadalmi minták már kevésbé fontosak, nem okoznak örömöt, cserébe az sem, amelyért a liberálisok annyira szeretnek kiállni: a szabadság.

Az önmegvalósítás következtében nem lettünk boldogabbak, a genderőrültek harsogása arról, hogy a hagyományos családi értékek a kukába valók kezdenek beérni, és a helyébe lépő szabadságtól csak boldogtalanabbak lettünk.

Ezért ér meg minden forintot, ha egy kormány a boldogtalanságon akar segíteni, az már pedig csak rajtunk múlik, hogy akarunk-e és tudunk-e boldogulni.

Közzétéve: 2016. január 06. Szerző: Hattori

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr458245106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása